S - Category Izdvojeno 2
imamo recept
Domaća Nutella od pistacija apsolutno je savršena: kremasta je i puna okusa, a ljubi se s palačinkama, kolačima i kruhom
Obožavamo sve varijante namaza od prženih lješnjaka i čokolade, bilo da je riječ o kupovnima, poput Nutelle, ili pak o domaćima, ali jeste li znali da se nevjerojatno ukusan namaz može napraviti od pistacija? Baš kao i u slučaju Nutelle, osim osnovne sirovine - u ovom sličaju pistacija - trebat će vam još par dodataka: mlijeko, maslac, šećer i, umjesto mliječne, bijela čokolada. Ova slasna mješavina maže se na palačinke, ...
domaće su najbolje
Pahuljasto meke i mirisne: meštrovica od slatkoga dala nam je recept za krafne, oduševili su nas dodaci za još ljepšu aromu
Obožavamo miris i okus svježe pečenih krafni, momentalno nas vraća u djetinjstvo i slatke, nevine dane u kojima nam se činilo da su krafne tim bolje što su posute debljim slojem šećera. Vremena se mijenjaju, svjesnost o štetnosti šećera sad nam kvari užitak, ali ipak, s vremena na vrijeme trebamo si malo udovoljiti i počastiti se vrućim, mekim i mirisnim krafnama.
Savjetujemo vam da si udovoljite što prije, jer, uostalom, ...
savršen spoj
Vruće, kripno i s puno, puno sira: imamo recept za upravo ono što vam treba, ovo jelo grije, tješi i popravlja raspoloženje
Hladno je, kraj je radnog tjedna i svima nam treba malo utjehe, topline i ljubavi. Ako ništa, a onda barem u pjatu. Slažete li se s nama, onda ste vjerojatno već u potrazi za receptom za nešto vruće, kripno i jako ukusno, a mi imamo ideju koja ispunjava sve te uvjete.
Tartiflette je specijalitet omiljen u planinskim krajevima Francuske, a riječ je o svojevrsnom složencu od krumpira, luka, pancete i puno, puno sira vrste reblochon (a to ...
likarija u pjatu
Jeftine, zasitne i jako, jako zdrave: puno je razloga zašto treba često jesti mahunarke, a jedan od njih je i ovaj recept
Jeste li već čuli savjet da bismo što češće trebali jesti mahunarke? Ako ih volite i često ih jedete činite sebi puno dobra, jer osim što su jako ukusne, mahunarke poput graha, leće, slanutka i graška su ključne u zdravoj prehrani i imaju mnoge dobrobiti za organizam, a pored toga su raznovrsne, mogu se pripremiti na mali miljun načina, dugog su roka trajanja i poprilično su jeftine.
Mahunarke su pažnju zaslužile svojim ...
slatka iskušenja
Šibenka Nina gušta kuhati i vodi super blog: sve nam je ispričala, otkrila recepte i mali trik bez kojeg baš ništa ne ide
"Kuhanju je moj hobi, ljubav, nešto što me jako opušta i veseli, moj ispušni ventil" kaže nam Nikolina Bedrica iz Šibenika, čiji profil na Instagramu, Slatka iskušenja, rado pregledamo u potrazi za receptima koji lako uljepšaju dan. Jednostavni, lijepo objašnjeni i ilustrirani, brzo nas dovedu u slatko iskušenje. A mora se priznati i da ih Nina poprilično redovito objavljue, što je, s obzirom da je riječ o mami triju djevojčica i ...
prava poslastica
Ukusne, zasitne i pune sira: ove kremaste lazanje s mesom umjesto tjestenine sadrže prefini dodatak, dugo ćete biti siti!
Zima nam napokon pokazuje zube, što znači da ćemo svojim zubima poželjeti zagristi u nešto toplo, sočno i zasitno. Razmišljate li isto kao mi, u narednim ćete danima zaboraviti na salatice i lagane juhice, a prednost ćete dati jelima poput gulaša, variva, kremastih tjestenina, lazanja... Mi vam danas predlažemo jelo koje je će vas lijepo zagrijati i zasititi, ali vas neće nakrcati lošim ugljikohidratima zbog kojih ćete za sat ...
‘mrsko‘ povrće
Nevjerojatno su zdrave, a mogu biti jednako ukusne: sve što trebate znati o pripremi prokulica plus tri super recepta
Pune su vitamina i vrijednih sastojaka, mogu biti prava kulinarska delikatesa, a na tako su lošem glasu. Prokulice, koje mnogi nazivaju "mrskim" povrćem i uporno ih zaobilaze u širokom luku, trebali bismo jesti što češće jer su sjajan izvor vitamina A, B, C, E i K, a sadrži i brojne minerale poput kalija, mangana, željeza, magnezija, bakra i kalcija te pored toga još i bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein, ...
jako dobra ideja
Ovo je bomba! Čokoladna mousse torta postaje još zanimljivija zahvaljujući prefinom dodatku: dobili smo recept za peticu
Čime bismo mogli uljepšati nedjelju, da bude baš onako kako treba, šećer na kraju tjedna? Pa, malo slatkog neće biti na odmet, zar ne? Slažete li se s nama, možda ste već odabrali i napravili (a možda već i pojeli) desert za ovu nedjelju, a ako još ne znate što biste, uzmite u obzir prijedlog blogerice Anamarije Habuš, o kojoj smo vam nedavno pisali.
Anamarija, koju pratimo na blogu Mrvice sa stola i na Instagramu Tigerlilly47, ...
razmazite se
Raskošna čokoladna poslastica s neodoljivim okusom blagdana: priprema se savršeno lako, a po potrebi može biti bez šećera, jaja, mlijeka i brašna!
Ako vam još nije dosta blagdanskih slastica, ali vam je itekako dosta truda oko njihove izrade, imamo rješenje. I to kakvo... Ova čokoladna krema je, baš kako na svom Instagramu Burbon i borovnice piše njena autorica Nataša Rajčević - sve! Raskošna, kremasta, bogata okusima blagdana i što je najbolje, osim u podlozi, koju možete lako izostaviti ako vam ovakvi sastojci škode, ne sadrži rafinirani šećer, brašno, jaja ni mlijeko. ...
idealan ručak
‘Sirotinjsko‘ jelo koje će vas preporoditi: oporavite se od feštanja uz nešto krepko, toplo, ljekovito i jako ukusno - imamo prijedlog za pet, guštat ćete
Nakon što smo se nauživali "kripne" hrane, osobito ako smo u tome malo pretjerali, baš će nam dobro doći nešto jednostavno, toplo, na žlicu. Poput jote, starinskog, naoko pomalo sirotinjskog jela koje se, ako se pripremi kako treba može promaknuti u pravi specijalitet. I to specijalitet koji će vas preporoditi: sadrži kiseli kupus i grah, dvije namirnice na glasu kao blagotvorne za organizam, a osobito za probavni sustav (nemojte da ...
17. studeni 2024 23:57