Overlay
savršena pavlova

Pomažu li mandarine mršavljenju? Dodajte ih kolaču i provjerite! Dobili samo predivan recept za kremastu tortu s tim voćem

Piše Stil
Foto cherryontop_lt
18. siječnja 2023. - 11:36

Jeste li čuli za teoriju da nas mandarine čuvaju od debljanja? Navodno priskaču u pomoć probavi opterećenoj ugljikohidratima i mastima, ubrzavajući je i smanjujući negativni utjecaj djelovanja takve hrane na stijenke crijeva, zbog čega nam se sve to skupa manje "prima". Ako je ovo točno, onda bi svi (mi) ljubitelji slatkoga s problemom grižnje savjesti i željom za skidanjem kojeg kilogramčića trebali u najdraže kolače dodati koju mandarinicu.

Pronašli smo jedan super recept koji je baš takav - spaja omiljenu, raskošnu slasticu s osvježavajućim mandarinama. Čak i ako vas uopće ne opterećuje gore spomenuta problematika, vjerujemo da ćete uživati u predivnoj pavlovi s mandarinama, čiji nam je recept dala Lamija Trešnjo Muharemi, koju pratimo na @cherryontop_it.

image
cherryontop_lt

Pavlova s mandarinama

Sastojci za koru:

5 bjelanjaka

250 g šećera

prstohvat soli

Sastojci za kremu:

5 žumanjaka

500 ml mlijeka

100 g šećera

50 g gustina

30 g putera

1 vanilin šećer

200 ml slatkog vrhnja

Dekoracija:

5-6 mandarina

Priprema:

Umutite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg, zatim uz miksanje postupno dodajte šećer. Miješajte dok se ne razbiju kristali šećera i smjesa ne postane sjajna.

Zatim je stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji i na papiru za pečenje napravite oblik gnijezda. Oblikovanje možete odraditi i žlicom, bitno je samo podebljati stranice kako bi kasnije mogle držati kremu. Po želji umjesto napraviti nekoliko manjih gnijezda ili  jedno veliko, za tortu.

Koru sušite sat i pol vremena u pećnici zagrijanoj na 110 stupnjeva Celzija.

Za kremu uzavrijte mlijeko pa ga maknite s vatre. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite, dodajte gustin, miješajte sve dok se ne razbiju grudice. Dodajte u mlijeko, izmiješajte i vratite na laganiju vatru. Kuhajte uz miješanje dvije minute, dok se krema ne zgusne. Dodajte maslac pa promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Slatko vrhnje istucite u šlag i pomiješajte s ohlađenom kremom. Tim nadjevom punite gnijezda, a vrh ukrasite oguljenim madarinama.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

18. travanj 2024 21:13