Tko može odoljeti svježe pečenim fritulama? Malo tko! Vruće, slasne i mekane fritulice redovito se potamane prije nego se uopće stignu ohladiti. Svi mi imamo svoje omiljene obiteljske recepte, no idući put kad vam se budu jele fritule (sad?), dajte šansu ovome. Riječ je o talijanskom receptu za njihovu inačicu fritula koje se zovu castagnole, a za razliku od naših umaju jedan zanimljiv dodatak: sir ricottu. Zahvaljujući ricotti, tekstura im je sočnija i vlažnija, što ih čini - ako je to uopće moguće - još boljima. Dobili smo ga od Teute Mihalić koju pratimo na @bakewithteuta.
Castagne
Sastojci:
230 g ricotte
150 g brašna(+malo extra za oblikovat)
60 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 prašak za pecivo
korica limuna i naranče
suncokretovo ulje
Priprema:
Sjedinite sve sastojke skupa, tijesto treba bit mekano i ljepljivo.
Uz pomoć malo brašna oblikujte loptice i pržite ih na srednjoj vatri.
Castagnole se same okreću tako da jednom kad dobiju lijepu zlatnu boju to vam je znak da su gotove.
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!