StoryEditorOCM
Svijetiznad kalifornije

Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: ‘Nisam mogla vjerovati svojim očima, nije mi bilo svejedno...‘

Piše JL
3. travnja 2024. - 09:38

Stanovnike diljem Južne Kalifornije iznenadila je svjetlost na nebu koju su uočili u utorak oko 1.30 ujutro. Svjetleći trag na nebu vidio se diljem tog područja, a na društvenim mrežama krenulo se spekulirati što ga je uzrokovalo. Neki su tvrdili kako se radi o meteoru ili kometu, dok su drugi inzistirali da se radi o tragu rakete SpaceX Falcon 9, a bilo je i onih kojima su odmah pali na pamet vanzemaljci, donosi CBSNews, prenosi Jutarnji list.

Falcon 9 poletio je iz baze 1. travnja oko 19.30 sati, a nakon lansiranja na nebu se pojavila svjetleći trag koji je izgledao kao orbitalni otpad.

- Mislila sam da je prelijepo, ali sam se također bojala da se radi o nečem lošem jer me podsjetilo na lansiranje raketa koje sam vidjela na internetu. Bilo mi je drago što je bilo još ljudi koji su vidjeli prizor kad i ja, rekla je Roseleen Browne koja je misterioznu pojavu vidjela iz Hollywooda dok je šetala psa.

Naposljetku se ispostavilo kako svjetlost nije bila povezana s lansiranjem SpaceX-a.

- Naša analiza sugerira da je objekt koji je jutros viđen na nebu iznad Los Angelesa zapravo orbitalni modul od lansiranja kineskog svemirskog leta Shenzhou-15 do svemirske postaje Tiangong koji je lansiran u studenom 2022. godine, priopćili su iz ratnog zrakoplovstva.

Dodaju kako je modul mase otprilike 1500 kilograma što je dovoljno da ostavi trag na nebu ponovnim ulaskom u orbitu, vrijeme i mjesto na kojem su opažene krhotine su u skladu s predviđanjima kretanja objekta, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:06