StoryEditorOCM
Svijetnevjerojatno

Horor snimka iz Njemačke: vozač kamiona tukao aktiviste, a kada se vratio u vozilo krenuo je pravi užas

Piše Vijesti SD
14. srpnja 2023. - 13:57

Ljutiti vozač kamiona ostao je bez posla nakon što je snimljen trenutak u kojem se zaletio u klimatske aktiviste koji su prosvjedovali na glavnoj cesti, piše Jutarnji list.

Šest prosvjednika je u srijedu stajalo na prometnici u njemačkom Stralsundu i zaustavilo njegov kamion.

Na snimci koja je brzo počela kružiti društvenim mrežama vidi se kako vozač (41) izlazi iz kamiona, a zatim jednog od prosvjednika odvlači na stazu. Zatim je i drugoga gurnuo na tlo te na njega krenuo šakom, a onda se vratio u vozilo.

Zatim se kamionom zaletio u dvojicu muškaraca, gurajući jednoga od njih nekoliko metara uz beton. Zamalo ga je pregazio prije nego što je zakočio.

Nakon dramatičnog incidenta vozač se sam predao policiji. Oduzeta mu je vozačka dozvola, a sud će odlučiti hoće li mu biti vraćena ili ne.

Vozačev poslodavac, dobavljač industrijskog plina Air Liquide, rekao je za Deutsche Presse-Agentur da su ovakvi pstupci neprihvatljivi te je upravi tvrtke naloženo da taj vozač više ne smije voziti za njih.

Policija je priopćila da tijekom ovog incidenta nitko nije ozlijeđen. Protiv vozača je pokrenuta istraga zbog napada, a protiv prosvjednika zbog kršenja zakona o okupljanju i sumnje na prisilu u cestovnom prometu, prenosi Yahoo News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:49