StoryEditorOCM
RegijaVeć viđeno

Izetbegović: Neki koji su jučer nazivali ulice u Mostaru po ubojicama Židova, sad su veliki prijatelji Izraela

Piše PSD
28. listopada 2023. - 17:38

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović osvrnuo se na ofenzivu izraelskih snaga na Gazu i poručio da BiH suosjeća sa patnjama Palestinaca, piše klix.ba.

"Ovo što se događa u Gazi nas podsjeća na ono što smo mi prošli tijekom agresije od 1992. do 1995. godine, kada smo brutalno napadnuti i kada nam je uveden embargo na oružje. Procjene su bile da će oni koji brane BiH pasti u roku od nekoliko tjedana. Znamo što se dogodilo", kazao je Izetbegović.

Bosna i Hercegovina, dodao je, sasvim sigurno suosjeća sa patnjama Palestinaca u Gazi, koji se osjećaju napuštenim od svijeta.

"Jedino što mi možemo uraditi jest kazati pravičnu riječ i stati na pravu stranu. Ovo što se događa, ne samo u Gazi nego u cijeloj Palestini, prave podjele kojih možda nisu ni svjesni, na one koji su časni i na one koji rade kalkulacije, šute ili se stavljaju na stranu onih koji bukvalno melju Gazu, ubijaju žene, djecu, ruše bolnice. Naprimjer, neki koji su do jučer nazivali ulice u Mostaru po ubojcama Židova, onima koji su ih stavljali u konc logore, sada su veliki prijatelji Izraela. To su te kalkulacije", izjavio je Izetbegović.

Ono što mi možemo uraditi je, poručuje Izetbegović, stati na pravu stranu povijesti i zatražiti da pokolj prestane i da se iznađe pravično rješenje za Palestince, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:07