StoryEditorOCM
Crna kronikaOBITELJSKA STRAVA

Ubio brata na njegovom vlastitom pragu, ranio mu suprugu i zapalio kuću, a stradali su i psi... Sve je snimljeno!

Piše VIJESTI SD
6. svibnja 2023. - 18:55

Kamera zvona na vratima uhvatila je uznemirujući trenutak u kojem je muškarac pucao i ubio svog brata u njegovom domu, prije nego što će kasnije i sam biti ubijen u pucnjavi s policijom - javlja New York Post, a prenosi Kurir.

Video prikazuje Jeffreya Robertsa (66) iz Long Beacha u Kaliforniji kako zvoni na vratima svog brata u North Ogdenu u Utahu u četvrtak oko 19 sati. Policija kaže da su Scott Roberts i njegova supruga Jodi večeravali kad je Jeffrey stigao.

U videu se može čuti kako dvojica muškaraca razgovaraju na ulaznim vratima prije nego što Jeffrey iznenada izvuče pištolj ispod svoje jakne i počne pucati. Zatim se čuje još nekoliko pucnjeva i vika nakon što je ušao u kuću. Scott je ubijen na licu mjesta, a Jodi je ranjena.

Na snimci je i razgovor policije s uznemirenim susjedom koji je prijavio pucnjavu.

Na njoj se također vidi kako Jeffrey izlazi iz kuće, a zatim se vraća teško dišući, s puškom i torbom u rukama. Zatim je zapalio kuću, a na snimci se čuje požarni alarm.

- Preliminarna istraga pokazuje da je Jeffrey Roberts počeo prvi pucati na policiju kada su stigli na mjesto zločina. To nije snimila kamera zvona na vratima - stoji u titlu na snimci.

Trojica policajaca su uzvratila vatru. Snimka s tjelesne kamere policajca pokazuje kako se Jeffrey srušio niz stepenice nakon što su ga pogodili meci. Plamen se može vidjeti kroz prozor na prvom katu dok policija prilazi kući.

Snimka kamere na vratima također pokazuje kako je tekao taj sukob.

Istraga je otkrila da je Jeffrey bio naoružan pištoljem kalibra 9 mm i da je imao 23 potpuno napunjena okvira. Imao je i sačmaricu kalibra 12 i više od 150 metaka.

Jeffreyjev motiv ostaje nejasan, ali Scottova i Jodina kćerka, Kelsey Turner, spomenula je razdor u obitelji razdor na GoFundMe stranici postavljenoj za podršku oporavku njezine majke.

- Tatin otuđeni brat pojavio se u kući mojih roditelja. Ubio mi je tatu i zapalio kuću. Moja mama je živa jer se moj tata borio protiv mog strica i rekao joj da bježi. Saznanje da je moj tata poginuo kao heroj donosi nam malu utjehu - napisala je Kelsey Turner, dodavši i da su dva njihova obiteljska psa stradala u požaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:35