Overlay
‘dolphin hair‘

Slavna modna kuća predložila neobičan beauty trend: kosa se sada nosi zalijepljena za lice, kao da smo tek izronili iz mora?

Piše Stil
Foto Ik Aldama/AFP
29. rujna 2020. - 09:37

Dolphin skin, pomalo kontroverzan trend u svijetu ljepote, koji podrazumijeva kožu premazanu slojevima svjetlucavih preparata, kako bi se doimala mokrom i sjajnom, dobio je, čini se, svoj nastavak - dolphin hair. Naravno da dupini nemaju kosu, no isto tako ne nose ni glitter pa se ime svejedno "primilo". "Dupinova kosa" još uvijek nije službeni naziv, pitanje je hoće li ga ovaj trend uopće dobiti, jer teško nam je povjerovati da će ga itko slijediti. Ili smo u krivu?

Debitirao je na catwalku Tjedna mode u Milanu, gdje su ga koristili Versace, Sportmax i Drome 22. Kod Versacea je bio najupečatljiviji, modelima su pramenovi kose prekrivali naoko orošena čela, ostavljajući dojam da su se na brzinu, još mokri pokupili s plaže pred neveru. Ili da su upravo prošli kroz oluju. Ili su se negdje pošteno oznojili? 

Ni jedan od tih scenarija ne djeluje nam osobito fashionable, no Versace, valjda, zna bolje. Ili ne zna?

Slavna modna kuća za ovu se reviju obilato nadahnula morem i oceanima, smještajući svoju Versacetopiju (kako je ta podvodna utopija nazvana) među nešto nalik na ruševine potopljenog grada. Morski su detalji prekrili i odjeću, od uzoraka nadahnutim podvodnom florom i faunom do detalja u obliku bića koja žive ispod površine.

Sportmax se ipak zadržao daleko od mora, njihova je kolekcija, tvrde, nadahnuta kultnim filmom La Piscine iz 1962 koji se događa u vili pored bazena na jugu Francuske. Čini se da se frizura malo manje poremeti u bazenu nego u moru...

Užasava li vas pomisao na toliko proizvoda za stiliziranje i sve te vlasi zalijepljene preko lica, pokušajte slijediti prijedloge s revije brenda Drome. Njihovi modeli ostavljaju dojam kao da su tek nedavno izašli ispod tuša pa kosu nisu stigli dobro osušiti. Od svih spomenutih asocijacija, ova nam ipak djeluje najprivlačnije.   

26. travanj 2024 20:26