Overlay
najnoviji hit

Zaboravite glass skin i ugledajte se na - dupina: ‘dolphin skin‘ je novi beauty trend, evo kako ga slijediti

Piše Stil
Foto Shutterstock
28. kolovoza 2020. - 14:26

Jedva smo se navikli da bi nam ideal prekrasnog tena trebao biti staklo (čuli ste, pretpostavljamo za 'glass skin'), a sada bismo trebali težiti tome da nam koža lica 'baca' na  - dupina. Dobro ste pročitali. Dolphin skin novi je beauty trend i odnosi se na kožu koja izgleda kao kad izronimo iz mora: mokro, zdravo rumeno i pomalo nauljeno. 

Kako je tekao tijek misli onoga koji je skovao termin dolphin skin tek nam je blago jasno, no okej, tako se to sad zove. Želite li slijediti ovaj trend, koji je, treba li uopće napominjati, osvojio Instagram i TikTok, evo što vam je raditi.

Niste li pobornik glass skina jer vam se ne da gnjaviti s mnoštvom uputa neophodnih za postizanje tena glatkog i sjajnog poput stakla, bit će vam drago doznati da se dolphin skin može, recimo to tako, lažirati.

Za razliku od prvog trenda koji zahtijeva dosljednu rutina i cijeli niz proizvoda za njegu i uljepšavanje, za dolphin skin je dovoljno znalački nanijeti dekorativne proizvode poput highlightera, glowa i ulja za lice. Cilj je postići izgled sjajne, svilenkasto glatke mokre kože, no nipošto ne svjetlucave. Stoga se klonite shimmera i proizvoda koji sadrže glitter. 

Prije nego krenete nanositi slojeve proizvoda koji koži daju sjaj, lice temeljito očistite i svakako 'opalite' jedan dobar peeling. Potom nahranite kožu kvalitetnom maskom. Njegovanje završite suhim uljem.

Kad se ulje upilo, stavite svoju omiljenu podlogu, a potom počnite nanositi sloj po sloj dekorativnih proizvoda, po mogućnosti primer i podlogu koji sadrže čestice koje raspršuju svjetlo, te završite s highlighterom preko kojeg ćete još dodati malo ulja za dodatni sjaj.

15. travanj 2024 17:02