Overlay
jesen/zima

Pet revija koje su privukle najviše pažnje na Tjednu mode u New Yorku diktirat će što ćemo nositi u narednim mjesecima: upoznajte trendove koji dolaze

Piše T.S.M.
Foto Angela Weiss
17. veljače 2022. - 14:24

Za nama je Tjedan mode u New Yorku, prvi takav koji je održan od kad je ukinuta obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru pa je konačno većina revija prikazana uživo. Kako smo vam već pisali, i ove je godine ogroman dio pažnje ukrala publika svojim streetstyle izdanjima, no to ne znači da netom završenu modnu manifestaciju nećemo pamtiti i po sjajnim kolekcijama.  



Najposjećenija i najzapaženija bila je revija Michaela Korsa,  na čijoj je reviji bilo najviše poznatih, kako u gledalištu, tako i na pisti - Kors je za predstavljanje svoje kolekcije za narednu jesen/zimu  angažirao sestre Hadid, Irinu Shayk, Natashu Poly i zvijezde u usponu - Adut Akech, Paloma Elsesser, Jill Kortleve i Rianne Van Rompaey. Što se predstavljenih kreacija tiče, Kors nam za narednu jesen/zimu predlaže zanimljivu igru skrivanja i otkrivanja - od već dobro primljenih proreza do kaputa nošenih u stilu kultnih zvijezda Hollywooda tako da otkrivaju ramena.

Tory Burch je nakon prošlosezonskog fokusa na haljine ponudila kolekciju nešto šireg raspona - predstavila je jakne od inovativnog pletiva uz hlače visokog struka, suknje od lurexa, dolčevite koje će naredne jeseni biti apsolutni must-have, kreacije s dramatično naglašenim remenima i puno, puno slojeva. Sve je to kombinirala s mule cipelama i novim šik detaljem, čizmama niskih potpetica.

Peter Do je predstavio kolekciju u samo četiri boje - crnu, bijelu, sivu i boju devine dlake - a puno šarenija nije bila ni po pitanju krojeva, jer je sve svedeno na odijela, kapute i poneku plisiranu maksi suknju. No strogo, minimalistički i apsolutno savršeno krojeni komadi nikog nisu ostavili ravnodušnim, zapravo, ova je revija, nakon Korsove, zaslužila najviše prostora u modnim publikacijama.

Puno je pažnje privukla i kolekcija Wesa Gordona za modnu kuću Carolina Herrera. Pohvale je zaradio malim "naklonom" gospođi Herreri u vidu uvrštavanja njene omiljene stilske formule: maksi suknje s uštirkanom košuljom punih rukava kao i pripijenih kardigana s cigareta-hlačama, a čak je i paleta boja bila u njenom stilu, s naglaskom na boju fuksije, bijelu i crnu. 

Revija brenda Coach održana je na Valentinovo, a datum, sentimentalan soundtrack i ruže podijeljene posjetiteljima nisu bili jedini romantični momenti tog događaja. Stuart Vevers uvrstio je u ovu kolekciju elemente twee stila (o kojem smo vam nedavno pisali), babydoll haljine i shearling kapute, puferice u stilu '70-ih i wrap suknje od samta s flanelskim košuljama vezanima oko struka... vjerujemo da su noge generacije u tim elementima prepoznale poneki komad iz garderobe svoje rane mladosti.

Pratite Stil i na Instagramu!

28. travanj 2024 16:46