Overlay
kremasto savršenstvo

Najbolji recept za ljetni sladoled koji ćete ikad pronaći: spoj sočnih smokava i opojnog prošeka oborit će vas s nogu. Neće vam trebati ni stroj za sladoled!

Piše Stil
14. kolovoza 2022. - 14:22

Nema tog slatkiša koji ljeti bolje prija od sladoleda, a tek kad je riječ o domaćem sladoledu od sezonskih sastojaka, poput sočnih, zrelih smokava, lako bismo slatkiš mogli nazvati i delikatesom... Imamo recept za jedan upravo takav, koji se jednostavno priprema i pri tome vam ne treba niti stroj za izradu sladoleda.

Za vrhunski okus osim smokava je zaslužna i marsala, koju možete zamijeniti kvalitetnim prošekom, a kad ovim desertom poželite nekoga osobito impresionirati, poslužite ga kako je prikazano na gornjoj fotografiji, u smokvi. Ako netko slučajno ne padne u nesvijest od oduševljenja - pošaljite ga u smokve.

 

Sladoled od smokava

500 g svježih smokava

125 g šećera (po mogućnosti Demerara)

sok od pola limuna

125 ml slatkog vrhnja s barem 30 posto mliječne masti

125 ml marsale

nekoliko smokava za ukrašavanje

 

U blender ubacite smokve, limunov sok i šećer. Blendajte dok se ne usitni. Dodajte marsalu pa kratko miksajte. Na kraju dodajte vrhnje. Stavite u zamrzivač. Ne trebate miješati jer će alkohol spriječiti stvaranje ledenih kristalića. Prije posluživanja ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi.

 

Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!

 

31. svibanj 2023 18:38