StoryEditorOCM
PanoramaREZANCI I MED

Sladoled plaćamo po zlato, ali ne možemo mu odoljeti! Svjedočimo u gradu redovima ‘za luksuz‘, znate li kako je uopće izmišljen prije 500 godina?; Povijest je dekadentnija i uzbudljivija nego što mislite

16. kolovoza 2022. - 13:18

Nedavno je u Splitu u jednoj slastičarnici ponuđen sladoled s okusom pohane piletine. Jest malo bizarno, ali u moru sladoleda čudnih okusa koji se prodaju po svijetu ta piletina čini se jednostavnom poput obične vanilije.

Do sada su se na popisima neobičnih sladoleda našli oni od sirove konjetine, krokodilskih jaja, kamenica, krumpira, kavijara, drvenog ugljena, slanine, piva, češnjaka i borove smole.

Poneki se i svidi potrošačima, poput ovoga potonjeg, od smole, pa je često u ponudi u nekim zemljama istočne Europe i u Kanadi. A i piletina je već iskušana – londonski restoran "Gelupo" prije deset je godina u povodu dijamantnog jubileja krunidbe kraljice Elizabete II. kreirao poslasticu nazvanu "krunidbena piletina", inspiriranu jelom koje je posluženo na davnom svečanom banketu u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:45