StoryEditorOCM
Više od sportaGlava u torbi

Ovo je totalno bolesno. Opasne vratolomije navijača na tribini, jedva izbjegnuta tragedija. Što rade policija i redari?

Piše F. V.
10. travnja 2024. - 13:13

Dinamo je u nedjelju na domaćem terenu uvjerljivo svladao Istru 1961 4:1, ali mnogo dramatičnije bilo je na tribinama. Na društvenim mrežama dijeli se snimka jednog navijača koji se na gornjoj etaži sjeverne tribine malo previše ‘zaigrao‘ time pritom dovodeći potencijalno i svoj život i zdravlje u opasnost.

Na gornjoj etaži tribine gdje su tradicionalno Bad Blue Boysi jedan navijač popeo se na ogradu i navijao, skandirao. Bio je to pravi skeč, ali i poprilično opasne vratolomije simpatizera ‘modrih‘. Snimali su njegov performance navijači za zapadne tribine. Više su u tim trenucima gledali hoće li sve po pitanju njegove sigurnosti proteći u najboljem redu, strahovali da padne na donju etažu, nego što su pratili susret. A postavlja se svakako generalno i pitanje sigurnosti na hrvatskim stadionima. Stanje nogometne infrastrukture nam je općenito katastrofalno, a pomaci po tom pitanju idu jako sporo. 

Kad smo već kod toga, infrastrukture, imali su svoje performance na ovom susretu i navijači Istre 1961. Pulski ‘Demoni‘ su na južnoj tribini podignuli transparent ‘Na najružnijem stadionu‘.

image

Demoni na Maksimiru

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:47