StoryEditorOCM
Tenis‘moves like jagger‘

Prvi poraz Đokovića na tlu Australije od 2018. godine. Je li mu ‘presudilo‘ ovo rasplesano zagrijavanje?

Piše Iva Majić
3. siječnja 2024. - 12:19

Ako ste pravi ljubitelj tenisa, onda vjerojatno odbrojavate još sitno do prvog Grand Slama u novoj sezoni. Australian Open na rasporedu je od 14. siječnja, pa prema tome, nema još puno. Kao zagrijavanje za veliki turnir u Melbourneu, dobro će poslužiti i United Cup koji se trenutno igra.

To je turnir reprezentacija koji je nastao kao rezultat suradnje asocijacija ATP i WTA te Australijskog teniskog saveza i trebao bi zamijeniti nekadašnje Hopman i ATP Cup. U tijeku je igranje četvrtfinala, a Hrvatska nije došla do ove razine, jer je završila kao druga u skupini F, a samo su najbolji prolazili dalje.

Što se regije tiče, mjesto među najboljih osam osigurala je Srbija predvođena Novakom Đokovićem. No, prvi reket svijeta slomio se u četvrtfinalu protiv domaćeg uzdanika, Alexa de Minaura (ATP- 12.). Australac je porazio Srbina sa 6:4, 6:4 i tako svojoj zemlji donio vodstvo od 1:0 na ovom mješovitom turniru. Osim toga, nevjerojatan je podatak kako je ovo prvi poraz Đokovića od 2018. na tlu Australije.

A zanimljivo je bilo njegovo rasplesano zagrijavanje prije meča...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:19