StoryEditor
Rukometstručno oko

Patrik Ćavar: Ovo je Hrvatska kakvu želimo! Očekuje nas susret s Argentinom, ne smijemo ih podcijeniti

Piše Ivan Renić
22. siječnja 2021. - 07:56
AFP

Ovo je bilo naše najbolje izdanje na turniru. 

To je Hrvatska kakvu želimo gledati. Obrana je na početku riješila puno toga. Zahvaljujući njoj brzo smo se odvojili. Napokon smo dočekali to pravo izdanje kakvo znamo da momci mogu odigrati - prokomentirao je Patrik Ćavar za 'Slobodnu' pobjedu protiv Bahreina.

Bili su agresivni, čvrsti i pokretljivi s puno kontakta. Uz sve to, imali smo i vratare na visokom nivou. Ono što bi obrani prošlo, Šego i Pešić su branili.

Jasno je kako Bahrein nije pravo mjerilo, ali smatram da smo jako blizu svojih najboljih izdanja. Dali smo puno lakih golova, vukli kontre i polukontre, a to je najbezbolniji način postizanja pogodaka, bez mučenja u napadu. Veseli me i visok postotak realizacije, pogotovo s krila.

Martinović otkriće

Uvijek je dobro kad i mlađi igrači dobiju priliku. Martinović je opet pokazao zašto treba biti prvi izbor na desnom vanjskom. Hrabar je, brz i prodoran. Užitak ga je gledati. Nije samo klasični šuter, zna asistirati. On je naše najveće otkriće prvenstva. Trebao bi poboljšati obranu, no to će doći s vremenom.

Sjajno je i što nam se vratio Karačić. Njegov i Šegin povratak su veliki plus za dalje. Sad vidimo koliko nam znači takav igrač. To je pravi playmaker. On i Marić se odlično razumiju. Mi koji smo igrali rukomet vidimo nešto što laici možda ne vide, a to je kako Karačić na svojoj strani počinje stvarati višak koji se realizira na suprotnoj. Izrazito je inteligentan.

Lijepo je bilo vidjeti i Mandića na krilu, sa Štrlekom čini fantastičan tandem. Tko će dobiti veću minutažu odlučit će stožer jer on imaju najbolji uvid u situaciju, ali mislim da Štrlek i dalje ima malu prednost zbog iskustva. Mandića zato možemo koristiti u obrani na poziciji „indijanca“ koju on igra jako dobro.

Ponovimo li ovakvu igru neće biti problema s Argentinom

Očekuje nas susret s Argentinom koja je solidna, ne smijemo ih podcijeniti. Moramo u utakmicu ući maksimalno motivirano i ozbiljno, u suprotnom bi mogli imati problema. Najvažnija je psihološka priprema i pristup. Ako odigramo kao protiv Bahreina, neće biti problema.

Iza toga se treba „potući“ s Dancima pa što bude. To će našima biti najveći ispit dosad. To je ekipa iz samog vrha, možda i glavni favorit turnira. Kad bi samo njih pobijedili, samopouzdanje bi nam bilo ogromno pred završnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 08:40