StoryEditorOCM
Hajdukatmosfera s Poljuda

Poljud konačno proključao nakon gola, Torcida jasno pokazala što misli, pogledajte kako su ispratili igrače

Piše Ivan Renić
2. ožujka 2024. - 17:17

- Samo jednu želju iman... - orilo se sa sjevera nakon kraja utakmica. Po običaju, došli su igrači pozdraviti navijače, a ovi su im jasno dali do znanja što se do kraja sezone očekuje od njih.

Sredinom drugog poluvremena Torcida je podignula desetak poruka povezanih s ‘aferom VArleaks‘. Bile suz kratke ali jasne. Uslijedila je velika bakljada. Veliki broj baklji završio je na tartan stazi, a nekoliko ih je, nažalost, došlo i do terena. Zbog velikog dima utakmica je nakratko prekinuta.

- LihVARi, vapšuVARi, nema razloga vjerovati, dabogda van dica ne dobila VARićele, ne VARaj me, renesansa u VARaždinu, malo jači touch, zaVARavanje javnosti - pisalo je na transparentima koje je podignula Torcida.

image
I. R.

Napokon gol

Zabio je Filip Krovinović nakon ubačaja Leona Dajakua. Tek što je ušao u igru, Dajaku je donio prevagu. ‘Zapalilo‘ je to poljudske tribine, atmosfera je proključala. Nakon manje-više dosadnog prvog poluvremena, drugo je krenulo itekako živo.

- Ajde Hajduče, sve do pobjede - orilo se sa sjevera.

Prijatelji iz Lisabona

Torcida je na sjeveru podignula i poruku posvećenu navijačima Benfice.

- Ser Benfiquista é ter na alma a chama imensa - pisalo je na portugalskom što u prijevodu znači: Biti navijač Benfice znači imati ogroman plamen u duši - pomogao nam je ‘Google‘. Riječ je o himni navijača Benfice ‘Ser Benfiquista‘ s kojima Torcida ima posebnu povezanost.

image
A. J.

Pod povećalom

Žestoko je krenulo i što se pirotehničkog arsenala tiče. Redali su se topovski udari, palile su se baklje. Nije se štedilo od prve minute. Zvižducima se dočekuje i svaka sučeva odluka. Nakon izbijanja ‘afere VARleaks‘ svaka će biti pod posebnim povećalom.

S druge strane, na poljudsko gostovanje stiglo je i pedesetak navijača Istre. ‘Demoni‘ su izvjesili svoj transparent na kojem piše: Zeleno - žuti. Decibelima, dakako, parirati ne mogu, ali se trude. Čuje se bubanj, pjesma ne staje ni s njihove strane.

image
Ante Čizmić/Cropix

Vatreni doček

Tek što smo se ponadali da je to - to što se kiše tiče, evo nje opet... Počela je padati pola sata prije utakmice, tako da su se navijači bili prisiljeni povući pod krov. Barem oni koji su mogli. Međutim, ni današnji povodanj nije spriječio rijeku navijača da ispune poljudske tribine.

Krenulo je ‘žestoko‘ i prije prvog zvižduka. Suci su na čelu s glavnim Zdenkom Lovrićem pobrali salve zvižduka. Svojevrsni je to običaj na Poljudu, no ovoga je puta situacija kulminirala. Pogađate, dakako, zbog ‘afere VARleaks‘ koja ovih dana drma hrvatsku javnost.

image
Ante Čizmić/Cropix

Od gostujućeg sastava samo je jedan čovjek dobio pljesak. I to ste, dakako, pogodili, riječ je o bivšem treneru Bijelih Paolu Tramezzaniju. A onda je krenula ‘ofenziva‘ sa sjevera.

- HNS p***ri, nogomet ste sj***li.

A onda i povici upućeni predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću.

- Kustiću Turčine, napuši se k****ne.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:25