StoryEditorOCM
Hajdukstigle kazne

Hajduk opet kažnjen, gostovanje u Koprivnici izbit će nove ‘euriće‘ iz poljudske blagajne

Piše Sport SD
24. travnja 2024. - 11:48

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 31. kola, odnosno zaostale utakmice 5. kola - objavljeno je na službenoj stranici SuperSport HNL-a.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva - Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini - sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.600 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na zaostaloj prvenstvenoj utakmici 5. kola Dinamo - Varaždin domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 6., 17. i 54. minuti zapalila po jednu dimnu napravu, od 73. - 75. minute zapaljene su četiri dimne naprave, tri baklje i dvije bljeskalice, te su u 77. minuti zapaljene dvije baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.000 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo - Hajduk, gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.850 eura.

image
Darko Tomas/Cropix

NK Lokomotiva se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva - Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini - sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Osijek - Istra 1961 domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini sektor D3, u 37. minuti zapalili dvadeset dimnih bombi te u 71. minuti trideset i pet baklji te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 7.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Rijeka - Gorica domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili tri baklje, četiri dimne kutije i jednu bljeskalicu te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.100 eura.

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.800 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:41