StoryEditorOCM
Domaći nogometizjednačili su se

Totalno drukčiji od drugih, postavili su negativni rekord HNL-a prije pet godina, sad su ga izjednačili, oni su...

Piše K. M.
7. ožujka 2024. - 16:35

Da su ‘totalno drugačiji od drugih‘ ističe slogan Rudeša preuzet iz istoimenog naslova pjesme zagrebačke etno-rock grupe Vještice. Baš tome da im pristaje slogan svjedočili smo više puta, a drugačiji od drugih su, nažalost po njih, i u jednom negativnom rekordu.

Naime, Rudeš je klub s najgorom sezonom u HNL otkako je lige 10 i to nije trenutna sezona, nego ona 2018./2019. kad su ispali iz lige. Mijenjali su tad tri trenera, a i otišli su španjolski ulagači pa je krenuo strmoglavi pad. Omjer te sezone u kojoj su završili na posljednjem mjestu bio je 3 pobjede, 5 remija i 28 poraza.

Sezonu su tad zaključili s 14 bodova, 11 manje od tad devetoplasirane Istre 1961. Kao da se povijest ponavlja ove sezone, jer Istra je trenutno s 25 bodova deveta na ljestvici nakon 25 kola, a Rudeš je posljednja momčad prvenstva sa svega sedam bodova. 

Ono što je zanimljivo u usporedbi trenutne i one najgore sezone je činjenica da nakon odigranih 25 kola imaju jednak omjer pobjeda, neriješenih i poraza. Naime, kao i u sezoni 2018./2019. Rudeš ima i sad omjer od jedne pobjede, 4 remija i 20 poraza. Prvu pobjedu ove sezone upisali su u 25. kolu protiv Gorice, a u sezoni negativnog rekorda prvu pobjedu su upisali kolo prije i to protiv Inter Zaprešića.

Za razliku od sezone u kojoj su srušili negativni rekord, ove imaju nešto bolju gol razliku koja je ove sezone -42 dok je tad bila -44.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:27