StoryEditorOCM

HNL-ovac kojemu je pozlilo na treningu izašao iz bolnice: ‘Svi smo brinuli dok se nije znao razlog...‘

Piše Robert Matteoni/SN
5. travnja 2024. - 15:00

U četvrtak je Salim Fago Lawal, nigerijski mladi reprezentativac, napokon izašao iz bolnice. Nakon temeljitih pretraga vrlo opreznih i odlučnih liječnika u KBC Rijeka, 21-godišnji Lawal je dobio zeleno svjetlo da nastavi s uobičajenim fizičkim aktivnostima, bez ikakvih ograničenja, pišu Sportske novosti.

- Iznimno smo radosni prije svega zbog momka jer smo se svi brinuli dok se nije znao razlog zbog kojeg mu je pozlilo na treningu. Sad su mu liječnici u Rijeci, nakon vrlo detaljnih pretraga, dali dozvolu da može nastaviti s treningom. Dakako da pauza od tri tjedna potpunog mirovanja iziskuje postupno doziranje treninga ivraćanje u natjecateljski ritam. No, najvažnije je da je Fago zdrav, a on će, radišan kakav jest, uspješno pohvatati više razine spremnosti - kazao je Saša Bjelanović, sportski direktor Zeleno-žutih, kome je laknulo nakon tih pozitivnih vijesti.

image
Ante Cizmic/Cropix

Dok je bio u Rijeci, pulski je prvoligaš brinuo da mladom igraču bude na usluzi, a u tom smislu se najviše zauzeo team menadžer pulskoga prvoligaša Goran Roce. Do kraja sezone ima još osam utakmica i moguće je da će u posljednjih 4-5 utakmica Lawal biti spreman da nastavi tamo gdje je stao 17. ožujka, uoči domaćinstva nogometašima Gorice. Trener Paolo Tramezzani je u Balama odradio s igračima nekoliko zahtjevnih treninga, a od četvrtka su na rasporedu tehničko-taktičke pripreme za Maksimir. Utakmica je na rasporedu u nedjelju (17.00), a kako se u kampu Istre 1961 u Balama igra u petak i subotu omladinski turnir posvećen memoriji na Branka Bubića.

Novi travnjak na Aldo Drosini

Zeleno-žuti će dva treninga odraditi na Drosini. Tamo će, kako je najavio gradonačelnik Pule, uskoro biti obnovljene ograde tribina i promijenjen semafor. Najvažnija je objava Zoričića da će se između dva prvenstva promijeniti i travnjak Drosine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:18