StoryEditorOCM
Domaći nogometznao da će promašiti

Direktor Lokomotive brani Livaju: ‘Bilo bi bolje da trči više, ali on je za HNL kralj. No, netko drugi je najbolji‘

Piše Sport SD
21. ožujka 2024. - 14:01

Direktor Lokomotive Božidar Šikić u velikom intervju za gol.hr osvrnuo se na dramatičnu utakmicu u prošlom kolu domaćeg prvenstva između Hajduka i Lokomotive na Poljudu.

Između ostalog, tema je bio i Marko Livaja, njegovo ponašanje za vrijeme utakmice, kao i način izvođenja kaznenog udarca. Šikić smatra kako je sudac dobro postupio prema Livaji, uz to, smatra kako je atmosfera u Splitu bilo konkretna.

Nemate nekakvih posebnih prigovora na atmosferu i sve što se događalo na Poljudu?

- Ne, apsolutno ne. Dapače, ja bih bio sretan da možemo svaki vikend igrati pred 20-30 tisuća gledatelja, u atmosferi kao što je u Rijeci ili Splitu. To je nogomet, to sve igrače diže, diže i gledanost, i kvalitetu, i prodaju igrača…

Biste li tako pričali da je utakmica završila negativno po Lokomotivu. Možda bi tražili za Livaju crveni karton?

- Isto bih pričao i ne bih ništa tražio. Od mene nećete čuti da kažem nešto protiv igrača. Oni to žive drukčije. Zašto crveni karton? Ne treba raditi ono što ne treba. Nije sve tako… Pa, gledajte inozemne lige, ma i tamo ima svega.

Biste li dali Livaji crveni karton za izvođenje jedanaesterac da ste mu trener ili direktor?

- Pogledajte, da je Livaja zabio, a zabijao je takve golove, onda bi svi rekli: ‘Majstore.‘ A mogao je najjače pucati i opet promašiti. Prognozirao sam da će Livaja promašiti. Zašto? Jer ispada da ti penali postaju, karikirano rečeno, 50:50 kada ih tako pucaju Livaja ili prije Petković. Kao da su slobodni udarci s dvadesetak metara, pa možda bude, a možda i ne bude. A jedanaesterac je najstroža kazna i najveća šansa - stao je direktor Lokomotive na stranu Hajdukovog igrača pa nastavio:

- A on je takav, shvaćate, ha, ha, ha… Da Livaja ima još neke druge stvari, da ima taj voljni moment ili još neke druge kvalitete, pa nikada ne bi došao u hrvatsku ligu. Livaja je za hrvatsku ligu kralj.

Smatrate li da je najbolji igrač HNL-a?

- Pruža li najviše na terenu, ne znam, mislim da je Pjaca trenutno najbolji igrač hrvatske lige, ali Livaja je tehnički čudo. Mene on uvijek oduševi sa svojim tehnikom, s procjenom gdje će lopta doći, kako prima loptu, kako odigrava…

A fizika?

- E, sad, da više trči, bilo bi puno bolje - zajključio je Šikić.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:12