StoryEditorOCM
SplitODNIJA VRAG PRIŠU

Zašto u Splitu postavljanje polupodzemnih kontejnera traje mjesecima? Ljudi šize: ‘Sve razrovano, a radnika nigdi...‘

Piše Ana Pivčević
21. travnja 2024. - 21:50

Početkom travnja Slobodna Dalmacija pisala je o stanovnicima Ravnih njiva i Pujanki koji su ispalili zbog radova oko polupodzemnih spremnika koji traju duže od mjesec dana. Požalili su nam se tada Splićani kako je nakon postavljanja spremnika sve stalo. 

- Ma sigurno više od mjesec dana to stoji ovako. Postavili su polupodzemne spremnike, a sve oko njih je razrovano. Stoje paketi građevinskog materijala i tu i tamo dođe netko i malo ih pomakne. Najgore je što ovi novi nisu u funkciji i tko zna kada će biti, a oni stari klasični limeni stoje preko puta i zauzimaju pet parkirnih mjesta - kazala nam je  tada Splićanka koja živi u blizini Antipirosa.

Iz "Čistoće" su nam tada odgovorili da je krajem ljeta krajnji rok za dovršetak projekta postavljanja 400 polupodzemnih spremnika i uređenja pristupa oko njih. 

image
Duje Klarić/Cropix

Nakon objave članka javili su nam se i građani iz drugih kotareva koje more iste brige. Na Visokoj i Lovretu javili su nam građani ista je priča. Nakon postavljanja spremnika, radnika nema na vidiku. 

Kako bismo doznali zbog čega se događaju ovakve situacije, obratili smo se tvrtki S.T.P. d.o.o. koja je isporučitelj polupodzemnih spremnika i koja ima svog podizvođača za radove iskopa i uređenja pristupa oko spremnika. 

Triba se slegnit

Direktor tvrtke S.T.P. d.o.o. Marko Brnčić kazao nam je da je tvrtka "Klin Podstrana" njihov podizvođač, a zadužena je za radove iskopa, postavljanja polupodzemnih spremnika te uređenja pristupa oko njih. 

- Po ugovoru s "Čistoćom", rok za završetak cijelog posla je godinu dana od početka rada što znači krajem ljeta ove godine treba biti potpuno završeno postavljanje 400 spremnika te uređenje pristupa oko njih. Ne postoji rok za završetak pojedine lokacije.

Inače, nakon iskopa te postavljanja spremnika 1,5 metar ispod zemlje, poželjno je i potrebno određeno vrijeme za slijeganje terena. Zatim se započinje s uređenjem pristupa. Na lokacijama koje ste spomenuli podizvođač "Klin Podstrana" će u nadolazećem razdoblju (druga polovina travnja i početak svibnja) intenzivno započeti s uređenjem pristupa oko spremnika - objasnio nam je direktor Marko Brnčić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 21:51