StoryEditorOCM
Savjetiovako je bolje

Evo zašto biste trebali staviti malo riže na dno kalupića za muffine. Nikad ih više nećete peći na stari način!

Piše T.S.M.
24. siječnja 2024. - 08:10

Volite li sitne kolačiće iz kalupa i uživate li birajući ukrasne košarice u kojima ćete ih ispeći, nudimo vam savjet koji će vam biti od koristi jer će riješiti jedan uobičajen problem kod pripreme muffina, cupcakesa i drugih minijaturnih slastica koje se peku uz pomoć onog specifičnog kalupa s kružnim udubljenjima. 

Mislimo na masne i promočene košarice. Do te pojave dolazi kad se masnoća i vlaga iz tijesta za vrijeme pečenja upiju u papirnate košarice u kojima pečemo te fine desertiće, pa umjesto da nam šareni omotić posluži kako bismo sačuvali prste od prljanja i lakše jeli kolačić, zapravo nam samo umasti i isprlja ruke, a to da kolačići u masnim i mokrim košaricama ne izgledaju lijepo kao što bi mogli ne treba ni spominjati.

image
Shutterstock

No svemu tome je lako doskočiti uz pomoć malog trika.

Bez obzira na to hoćete li za pripremu slastice koristiti metalni ili silikonski kalup, prije nego ga ispunite košaricama, na dno svakog udubljenja stavite žlicu riže. Zatim sloj lijepo poravnajte te kao i obično ispunite udubljenja košaricama, a košarice tijestom.

Uloga riže je u tome da upije višak vlage i masnoće pa će košarice ostati suhe i čiste, a vaši će kolačići izgledati kao da su došli sa stranice neke fensi kuharice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:45