stdClass Object ( [id] => 1363045 [title] => Što ti je šibenska krv - prvi put tetovirala se s 50, u teretanu ušla s 57., a pogledajte je sad u sedmom desetljeću! [alias] => sto-ti-je-sibenska-krv-prvi-put-tetovirala-se-s-50-u-teretanu-usla-s-57-a-pogledajte-je-sad-u-sedmom-desetljecu [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Šibenčanka Nada Nemčić prvi je put u teretanu ušla u 57. godini, a danas, u sedmom desetljeću života, odlazi na bodybuilding natjecanja i osvaja titule. Prošle godine u listopadu na svjetskom prvenstvu u Sloveniji postala je Miss Fitness svijeta, nakon što se 2018. godine u Mostaru najprije potvrdila kao Miss Fitness Balkana, a već sljedeće u Tarantu na jugu Italije postala je Miss Fitness Europe te Miss Fitness Universe iznad 60 godina života.

U teretanu je krenula na nagovor svojih sinova. Vrijeme je činilo svoje, kaže, bližila se odlasku u mirovinu nakon što je kao tajnica godinama radila u nekad moćnoj, a danas propaloj Tvornici lakih metala. Valjalo je, kaže, postati aktivniji, dovesti se u formu, jer ulaskom u 50-e i nakon menopauze mišićna masa propada, gustoća kostiju se smanjuje, koža gubi elastičnost... I sve to, naglašava, odvija se prilično ubrzano!

---

image

Na natjecanju u Tarantu gdje je postala Miss Fitness svijeta

Privatni Album/
------
image

Šibenčanka je u zavidnoj formi

Priavatni Album/
---

Prvotna nakana da vježba kako bi bila "fit" i ostala u dobrom zdravlju, prerasla je brzo u nešto više. Sprave za vježbanje, koje su joj u početku izgledale kao sprave za mučenje, brzo su postale toliko privlačne da sada misli kako je propustila učiniti nešto dobro za svoje tijelo i zdravlje, ako koji dan ne ode u teretanu!

‘Bilo mi je neugodno...‘

– Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedilački posao kao tajnica, pa su moji sinovi zaključili da bih ipak trebala poraditi na sebi. Bila sam vitka, ali bez čvrstine, sve je bilo mlohavo, bez mišića. Mislim da žene kod nas najviše griješe kada sebi kažu kako se dolaskom u neke godine mogu opustiti, jer tada sebi najviše štete. Misle opustit ću se pa ću raditi što hoću, jesti kada hoću, gledati televiziju...

---

image

Prazan je dan bez teretane

Privatni Album/
------
image

Nada poručuje svima kako je najvažnije maknuti se s kauča

Priavatni Album/
---

U takvom opuštanju automatski dobiju na težini, gube fleksibilnost, mišićni sustav, a nakon 50. godine i menopauze, baš u toj dobi bitna je fizička aktivnost! Bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, trčanje, što god... ne mora to biti teretana. Sve je bolje od takvog opuštanja. Jer opuštate se vi, ali se opušta i vaša koža, mišići... A jedno vuče drugo, pa na kraju postanete nezadovoljni svojim izgledom i stanjem u kojem jeste. Postajete ljuti na sebe i druge, možda i depresivni. Idete i linijom manjeg otpora, jer mislite da više ništa ne možete napraviti za sebe: Ali nije tako. Može se, apsolutno se može – gorljiva je Nada Nemčić.

No, nijedan početak nije lagan, pa nisu bili ni njezini prvi koraci u teretani.

– Bilo mi je neugodno, ali neugodno je i curi od 20 godina koja misli da ne izgleda onako kako želi. Možda ljudi misle da će svi u njih gledati, ali nije tako. Prvo ide kružni trening u kojem su zastupljene sve sprave, i tako mjesec dana paralelno se radi gornji i donji dio tijela: ruke, ramena, prsa, noge, gluteusi, kvadricepci, listovi. Važno je da znate kako sprava funkcionira, kako pravilno izvoditi vježbe da ne dođe do ozljeda, da pazite leđa i ne ozlijedite kičmu, koljena, a kad pravilno radite i mišić puno brže reagira i brže se vide rezultati.

---

image

U teretanu je krenula na nagovor sinova

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Dok ne uđete u štos, vježbe su bez ili s vrlo malim opterećenjem, a onda idete dalje. Ako vježbu napravite 12 puta a da se ne umorite, vrijeme je da dižete težinu, jer mišić treba šokirati i malo ga probuditi. Ali uvijek morate slušati svoje tijelo i nema potrebe forsirati se. A kad se mišić probudi, automatski imate bolji stav, držanje što vuče boljoj kvaliteti života. Ako imate 20 godina, treba vam šest mjeseci da oblikujete tijelo, a meni je, u mojim godinama, trebala godina. I malo je bilo, jer je sve trebalo prvo dignuti i učvrstiti pa tek onda oblikovati – smije se Nada, prisjećajući se kako joj je nakon godinu dana vježbanja trener i kolega Ivo Vukšić predložio da ide na natjecanje. Pomislila je tada o čemu on uopće govori, ali ju je to istodobno i zaintrigiralo, a onda i motiviralo za intenzivnije vježbanje.

– Prvo osjećate napetost i čvrstinu, ali mišić neće odmah narasti. Ipak, vidjet ćete kako vam ruka, noga, leđa drugačije izgledaju, sužavate se u struku...

Zli komentari

Kada se pak prvi put skinula u kupaći kostim na plaži, razlika u odnosu na prethodno ljeto kada još nije vježbala, bila je drastična. Vrijeme kao se vratilo unazad.

– Vidjelo se u glavi da sam žena koja ima godina, ali tijelo baš ne odgovara tomu. Ljudima je to malo čudno. Neki su mi prišli i čestitali. Uglavnom, reakcije su bile lijepe, ali nisu takve na portalima koji bi objavili članak o meni. Tamo su prevladavali ružni komentari i "hejteri". Pisali su krpu i kuhaču u ruke, a ne ići u teretanu i pitali kakva sam ja to žena.

Bila je jedna gospođa koja je posebno ružno pisala o meni: da nisam žena, da sam muškarača s tim gadljivim mišićima, latentna lezbijka zbog kratke kose i tetovaža koje imam na rukama i leđima. Shvatila sam da vas obično blate osobe koje nisu zadovoljne sobom i koje još uvijek misle da je ženi mjesto u kući – zaključuje i naglašava da se na ružne komentare uopće ne obazire. Uz smijeh brzo domeće i kako se počela tetovirati tek s 50 i više godina, a ružu na leđima čak joj je platio jedan od sinova.

– Po prirodi sam optimistična. Nikada u životu ne gledam lošu stranu, nego uvijek bolju i konačni rezultat koji će donijeti. Nisam "crnjak", kod mene nema što ako ne bude tako, ako ne može... Tako se već u startu odustaje. Ja mislim da može biti samo bolje i zato sve što radim nastojim napravi najbolje što mogu.

---

image

Nada Nemčić: Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedilački posao kao tajnica

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Ne govori to zato što u životu nije iskusila bol i tugu, bolesti i prerane smrti u obitelji, no nije dopustila, kaže, da je to slomi.

– Kada je moj otac obolio od karcinoma debelog crijeva, hrabrila sam ga, ali meni se ta situacija reflektirala tako da sam dobila psorijazu. S tim sam se borila 15 godina, a doktor mi je rekao da ću tek kada to prihvatim u svojoj glavi moći se boriti protiv toga. Tako je i bilo. Trebalo je vremena, ali već 10 godina nemam nikakve simptome – otkriva Nada Nemčić.

Borbenost i optimizam

Njezin optimizam i borbenost, a ništa manje i dobra forma u kojoj se nalazi njezino tijelo zahvaljujući teretani i vježbanju danas su joj presudni saveznici u brizi oko 89. godišnje majke koja je prije četiri godine doživjela teški moždani udar uslijed čega joj je desna stana tijela bila potpuno oduzeta.

– Od mrtvog tijela, moja je mama danas polupokretna, a da ja nisam ovako spremna, "fit" u rukama i leđima ne bih je mogla sama okretati, dizati, voditi u kadu i izvući vani ili vježbati s njom. Tu sam najviše ponosna na sebe, premda je i moja mama veliki borac, jer se nije prepustila i izgubila volju. Da nije toga, ni rezultati ne bi bili takvi kakvi jesu. Može hodati uz pomoć štapa, iako vuče nogu. I prašinu obriše, opere suđe s jednom rukom dok mene nema. S druge strane, ujutro kada uđem u sobu kod mame uvijek dolazim s osmijehom, a to je i nju guralo.

Nada Nemčić za koji dan puni 65 godina života. Iza nje je osmogodišnji "staž" u teretani u kojoj je i dalje najstarija članica, no sada su joj prioritet briga o majci te skoro ne planira nova natjecanja. U teretanu odlazi ukupno tri puta tjedno kako bi ipak održala formu.

– U tome stvarno uživim, a uživam i u društvu u teretani. Zato bih voljela da ova moja priča pokrene ljude da budu aktivni. Netko će plesati, drugi hodati, plivati, trčati... Važno je dignuti se s kauča, prošetati se, družiti se, raditi na sebi. Život će biti ljepši, a odraz u ogledalu samo dodatna nagrada uz sve to – poručuje Nada Nemčić.

---

Ništa je više ne boli

Na samom pragu treće dobi Nada Nemčić može se pohvaliti kako je, zahvaljujući vježbanju, ne bole ni koljena ni kukovi ni leđa. Ukratko, sve na što se žale i mnogo mlađi od nje.

– Ništa me ne boli. Samu sebe iznenadim koliko se mogu sagnuti, okrenuti, saviti ruke iza leđa. Dobila sam na elastičnosti, savitljivosti, stabilnosti, snazi... Dlanovima dotaknem pod bez problema, a glavom koljena – nabraja naša sugovornica dobrobiti svog bodibildanja.

Iako je i dalje najstarija od svih u teretani, barem više nije među rijetkim ženama koje bildaju svoje mišiće. Posljednjih godina, kaže, trend se mijenja pa se za spravama sve češće mogu vidjeti pretežno žene i tek pokoji muškarac!

---

---

Bikini i štikle

Nada Nemčić nastupa na natjecanjima koje organizira International Bodybuilding and Fitness Feseration (IBFF), i to u kategoriji Body Fitness.

– To je kategorija između "bikinica", one su elegantne i graciozne s manje mišićne mase te bodibilderica, žena s više mišićne mase. Body Fitness je između tih dviju kategorija, to je spoj elegancije i mišićavosti, pa mi zato na natjecanju imamo izlazak i u bikiniju i u večernjoj haljini. Pitaju me je li prošlogodišnje natjecanje u Italiji bilo posljednje? Ma kakvi, ja tek sada ima viziju sebe kakva želim biti. Točno se vidim. Imam sliku kakva hoću biti kroz godinu ili dvije. Idem prema tom cilju i zato još nisam spremila bikini i svoje štiklice!

---

---

Sport je ‘povukao‘ na zdraviju prehranu

– Prijatelji me podržavaju, a ja njih nagovaram da se kreću, da budu aktivni. Svi obećavaju, ali se još nitko nije pokrenuo. Uvijek navode neko opravdanje koje ih je u tome spriječilo, ali dok god je tako, ništa se neće promijeniti. Jedan prijatelj, kojeg stalno nagovaram, kaže mi kako on ode svakih 10 godina u teretanu po sat vremena. Njegovi mišići to zapamte pa je on miran sljedećih 10 godina – šali se Nada Nemčić i ozbiljno dodaje kako ju je odlazak u teretanu doveo i do zdravije prehrane, pa na njenom tanjuru sada "caruju" cjelovite žitarice i kruh, složeni ugljikohidrati i kvalitetni proteini.

Otkriva i kako je prije šest i pol mjeseci dobila prvo unuče – dječačića Tomu, a kada prohoda, kaže, s bakom će i on u teretanu!

---

---

image

‘Nakon 50. godine i menopauze, baš je tada bitan bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, trčanje‘

Nikša Stipaničev/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NIKAD NIJE KASNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => NIKAD NIJE KASNO 2 0 7291 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-09 01:30:05 [created_by] => 3164 [created_by_alias] => Marija Lončar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-11 15:38:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-11 15:38:50 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Što ti je šibenska krv - prvi put tetovirala se s 50, u teretanu ušla s 57., a pogledajte je sad u sedmom desetljeću! page_title=Što ti je šibenska krv - prvi put tetovirala se s 50, u teretanu ušla s 57., a pogledajte je sad u sedmom desetljeću! [metakey] => nada nemčić, Šibenik, miss fitness, teretana, zdrav život, vježbanje, pedesete [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527689.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527691.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527690.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527686.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527676.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527673.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527672.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26527670.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538125.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538126.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538145.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538170.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538194.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538203.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538213.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/09\/26538223.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Privatni Album\/","Privatni Album\/","Privatni Album\/","Privatni Album\/","Privatni Album\/","Priavatni Album\/","Priavatni Album\/","Privatni Album\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Po prirodi sam optimisti\u010dna. Nikada u \u017eivotu ne gledam lo\u0161u stranu\u2018<\/p>","

Nada Nem\u010di\u0107: Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedila\u010dki posao kao tajnica<\/p>","

\u2018\u017dene kod nas najvi\u0161e grije\u0161e kada sebi ka\u017eu kako se dolaskom u neke godine mogu opustiti, raditi \u0161to ho\u0107e, jesti kada ho\u0107e.<\/p>","

\u2018Nakon 50. godine i menopauze, ba\u0161 je tada bitan bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, tr\u010danje\u2018<\/p>","

Nada je prije \u0161est i pol mjeseci dobila prvo unu\u010de \u2013 dje\u010da\u010di\u0107a Tomu, a kada prohoda, ka\u017ee, s bakom \u0107e i on u teretanu<\/p>","

Nada Nem\u010di\u0107 na ru\u017ene se komentare uop\u0107e ne obazire<\/p>","

Odlazak u teretanu doveo ju je i do zdravije prehrane<\/p>","

U teretanu je krenula na nagovor sinova<\/p>","

Duo koji pobje\u0111uje - Nada Nem\u010di\u0107 i Ivica Vuk\u0161i\u0107<\/p>","

Tetovirala se s pedeset godina<\/p>","

Na natjecanju u Tarantu gdje je postala Miss Fitness svijeta<\/p>","

Prazan je dan bez teretane<\/p>","

S kolegom iz teretane<\/p>","

Nada poru\u010duje svima kako je najva\u017enije maknuti se s kau\u010da<\/p>","

\u0160iben\u010danka je u zavidnoj formi<\/p>","

Pehar je zaslu\u017eeno tu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1207","hd_26527689_1920.jpg":"1920x1080","k_26527689_1280.jpg":"1280x1280","k_26527689_1024.jpg":"1024x1024","k_26527689_640.jpg":"640x640","k_26527689_480.jpg":"480x480","k_26527689_340.jpg":"340x340","k_26527689_220.jpg":"220x220","o_26527689_1280.jpg":"1280x804","o_26527689_1024.jpg":"1024x643","o_26527689_640.jpg":"640x402","o_26527689_480.jpg":"480x301","o_26527689_340.jpg":"340x213","o_26527689_220.jpg":"220x138","h_26527689_1280.jpg":"1280x854","h_26527689_1024.jpg":"1024x683","h_26527689_640.jpg":"640x427","h_26527689_480.jpg":"480x320","h_26527689_340.jpg":"340x227","h_26527689_220.jpg":"220x147","pp_26527689_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527689_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527689_640.jpg":"640x814","pp_26527689_480.jpg":"480x611","pp_26527689_340.jpg":"340x432","pp_26527689_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1343","hd_26527691_1920.jpg":"1920x1080","k_26527691_1280.jpg":"1280x1280","k_26527691_1024.jpg":"1024x1024","k_26527691_640.jpg":"640x640","k_26527691_480.jpg":"480x480","k_26527691_340.jpg":"340x340","k_26527691_220.jpg":"220x220","o_26527691_1280.jpg":"1280x895","o_26527691_1024.jpg":"1024x716","o_26527691_640.jpg":"640x447","o_26527691_480.jpg":"480x335","o_26527691_340.jpg":"340x237","o_26527691_220.jpg":"220x153","h_26527691_1280.jpg":"1280x854","h_26527691_1024.jpg":"1024x683","h_26527691_640.jpg":"640x427","h_26527691_480.jpg":"480x320","h_26527691_340.jpg":"340x227","h_26527691_220.jpg":"220x147","pp_26527691_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527691_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527691_640.jpg":"640x814","pp_26527691_480.jpg":"480x611","pp_26527691_340.jpg":"340x432","pp_26527691_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26527690_1920.jpg":"1920x1080","k_26527690_1280.jpg":"1280x1280","k_26527690_1024.jpg":"1024x1024","k_26527690_640.jpg":"640x640","k_26527690_480.jpg":"480x480","k_26527690_340.jpg":"340x340","k_26527690_220.jpg":"220x220","o_26527690_1280.jpg":"1280x853","o_26527690_1024.jpg":"1024x682","o_26527690_640.jpg":"640x426","o_26527690_480.jpg":"480x320","o_26527690_340.jpg":"340x226","o_26527690_220.jpg":"220x146","h_26527690_1280.jpg":"1280x854","h_26527690_1024.jpg":"1024x683","h_26527690_640.jpg":"640x427","h_26527690_480.jpg":"480x320","h_26527690_340.jpg":"340x227","h_26527690_220.jpg":"220x147","pp_26527690_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527690_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527690_640.jpg":"640x814","pp_26527690_480.jpg":"480x611","pp_26527690_340.jpg":"340x432","pp_26527690_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26527686_1920.jpg":"1920x1080","k_26527686_1280.jpg":"1280x1280","k_26527686_1024.jpg":"1024x1024","k_26527686_640.jpg":"640x640","k_26527686_480.jpg":"480x480","k_26527686_340.jpg":"340x340","k_26527686_220.jpg":"220x220","o_26527686_1280.jpg":"1280x854","o_26527686_1024.jpg":"1024x683","o_26527686_640.jpg":"640x427","o_26527686_480.jpg":"480x320","o_26527686_340.jpg":"340x227","o_26527686_220.jpg":"220x146","h_26527686_1280.jpg":"1280x854","h_26527686_1024.jpg":"1024x683","h_26527686_640.jpg":"640x427","h_26527686_480.jpg":"480x320","h_26527686_340.jpg":"340x227","h_26527686_220.jpg":"220x147","pp_26527686_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527686_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527686_640.jpg":"640x814","pp_26527686_480.jpg":"480x611","pp_26527686_340.jpg":"340x432","pp_26527686_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1142","hd_26527676_1920.jpg":"1920x1080","k_26527676_1280.jpg":"1280x1280","k_26527676_1024.jpg":"1024x1024","k_26527676_640.jpg":"640x640","k_26527676_480.jpg":"480x480","k_26527676_340.jpg":"340x340","k_26527676_220.jpg":"220x220","o_26527676_1280.jpg":"1280x761","o_26527676_1024.jpg":"1024x609","o_26527676_640.jpg":"640x380","o_26527676_480.jpg":"480x285","o_26527676_340.jpg":"340x202","o_26527676_220.jpg":"220x130","h_26527676_1280.jpg":"1280x854","h_26527676_1024.jpg":"1024x683","h_26527676_640.jpg":"640x427","h_26527676_480.jpg":"480x320","h_26527676_340.jpg":"340x227","h_26527676_220.jpg":"220x147","pp_26527676_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527676_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527676_640.jpg":"640x814","pp_26527676_480.jpg":"480x611","pp_26527676_340.jpg":"340x432","pp_26527676_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1220","hd_26527673_1920.jpg":"1920x1080","k_26527673_1280.jpg":"1280x1280","k_26527673_1024.jpg":"1024x1024","k_26527673_640.jpg":"640x640","k_26527673_480.jpg":"480x480","k_26527673_340.jpg":"340x340","k_26527673_220.jpg":"220x220","o_26527673_1280.jpg":"1280x813","o_26527673_1024.jpg":"1024x650","o_26527673_640.jpg":"640x406","o_26527673_480.jpg":"480x305","o_26527673_340.jpg":"340x216","o_26527673_220.jpg":"220x139","h_26527673_1280.jpg":"1280x854","h_26527673_1024.jpg":"1024x683","h_26527673_640.jpg":"640x427","h_26527673_480.jpg":"480x320","h_26527673_340.jpg":"340x227","h_26527673_220.jpg":"220x147","pp_26527673_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527673_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527673_640.jpg":"640x814","pp_26527673_480.jpg":"480x611","pp_26527673_340.jpg":"340x432","pp_26527673_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26527672_1920.jpg":"1920x1080","k_26527672_1280.jpg":"1280x1280","k_26527672_1024.jpg":"1024x1024","k_26527672_640.jpg":"640x640","k_26527672_480.jpg":"480x480","k_26527672_340.jpg":"340x340","k_26527672_220.jpg":"220x220","o_26527672_1280.jpg":"1280x853","o_26527672_1024.jpg":"1024x682","o_26527672_640.jpg":"640x426","o_26527672_480.jpg":"480x320","o_26527672_340.jpg":"340x226","o_26527672_220.jpg":"220x146","h_26527672_1280.jpg":"1280x854","h_26527672_1024.jpg":"1024x683","h_26527672_640.jpg":"640x427","h_26527672_480.jpg":"480x320","h_26527672_340.jpg":"340x227","h_26527672_220.jpg":"220x147","pp_26527672_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527672_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527672_640.jpg":"640x814","pp_26527672_480.jpg":"480x611","pp_26527672_340.jpg":"340x432","pp_26527672_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1326","hd_26527670_1920.jpg":"1920x1080","k_26527670_1280.jpg":"1280x1280","k_26527670_1024.jpg":"1024x1024","k_26527670_640.jpg":"640x640","k_26527670_480.jpg":"480x480","k_26527670_340.jpg":"340x340","k_26527670_220.jpg":"220x220","o_26527670_1280.jpg":"1280x884","o_26527670_1024.jpg":"1024x707","o_26527670_640.jpg":"640x442","o_26527670_480.jpg":"480x331","o_26527670_340.jpg":"340x234","o_26527670_220.jpg":"220x151","h_26527670_1280.jpg":"1280x854","h_26527670_1024.jpg":"1024x683","h_26527670_640.jpg":"640x427","h_26527670_480.jpg":"480x320","h_26527670_340.jpg":"340x227","h_26527670_220.jpg":"220x147","pp_26527670_1280.jpg":"1280x1628","pp_26527670_1024.jpg":"1024x1303","pp_26527670_640.jpg":"640x814","pp_26527670_480.jpg":"480x611","pp_26527670_340.jpg":"340x432","pp_26527670_220.jpg":"220x280"},{"size0":"800x1440","hd_26538125_1920.jpg":"1920x1080","k_26538125_1280.jpg":"1280x1280","k_26538125_1024.jpg":"1024x1024","k_26538125_640.jpg":"640x640","k_26538125_480.jpg":"480x480","k_26538125_340.jpg":"340x340","k_26538125_220.jpg":"220x220","o_26538125_1280.jpg":"1280x2304","o_26538125_1024.jpg":"1024x1843","o_26538125_640.jpg":"640x1152","o_26538125_480.jpg":"480x864","o_26538125_340.jpg":"340x612","o_26538125_220.jpg":"220x396","h_26538125_1280.jpg":"1280x854","h_26538125_1024.jpg":"1024x683","h_26538125_640.jpg":"640x427","h_26538125_480.jpg":"480x320","h_26538125_340.jpg":"340x227","h_26538125_220.jpg":"220x147","pp_26538125_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538125_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538125_640.jpg":"640x814","pp_26538125_480.jpg":"480x611","pp_26538125_340.jpg":"340x432","pp_26538125_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1403x2015","hd_26538126_1920.jpg":"1920x1080","k_26538126_1280.jpg":"1280x1280","k_26538126_1024.jpg":"1024x1024","k_26538126_640.jpg":"640x640","k_26538126_480.jpg":"480x480","k_26538126_340.jpg":"340x340","k_26538126_220.jpg":"220x220","o_26538126_1280.jpg":"1280x1838","o_26538126_1024.jpg":"1024x1470","o_26538126_640.jpg":"640x919","o_26538126_480.jpg":"480x689","o_26538126_340.jpg":"340x488","o_26538126_220.jpg":"220x315","h_26538126_1280.jpg":"1280x854","h_26538126_1024.jpg":"1024x683","h_26538126_640.jpg":"640x427","h_26538126_480.jpg":"480x320","h_26538126_340.jpg":"340x227","h_26538126_220.jpg":"220x147","pp_26538126_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538126_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538126_640.jpg":"640x814","pp_26538126_480.jpg":"480x611","pp_26538126_340.jpg":"340x432","pp_26538126_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1710","hd_26538145_1920.jpg":"1920x1080","k_26538145_1280.jpg":"1280x1280","k_26538145_1024.jpg":"1024x1024","k_26538145_640.jpg":"640x640","k_26538145_480.jpg":"480x480","k_26538145_340.jpg":"340x340","k_26538145_220.jpg":"220x220","o_26538145_1280.jpg":"1280x2026","o_26538145_1024.jpg":"1024x1621","o_26538145_640.jpg":"640x1013","o_26538145_480.jpg":"480x760","o_26538145_340.jpg":"340x538","o_26538145_220.jpg":"220x348","h_26538145_1280.jpg":"1280x854","h_26538145_1024.jpg":"1024x683","h_26538145_640.jpg":"640x427","h_26538145_480.jpg":"480x320","h_26538145_340.jpg":"340x227","h_26538145_220.jpg":"220x147","pp_26538145_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538145_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538145_640.jpg":"640x814","pp_26538145_480.jpg":"480x611","pp_26538145_340.jpg":"340x432","pp_26538145_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x960","hd_26538170_1920.jpg":"1920x1080","k_26538170_1280.jpg":"1280x1280","k_26538170_1024.jpg":"1024x1024","k_26538170_640.jpg":"640x640","k_26538170_480.jpg":"480x480","k_26538170_340.jpg":"340x340","k_26538170_220.jpg":"220x220","o_26538170_1280.jpg":"1280x1280","o_26538170_1024.jpg":"1024x1024","o_26538170_640.jpg":"640x640","o_26538170_480.jpg":"480x480","o_26538170_340.jpg":"340x340","o_26538170_220.jpg":"220x220","h_26538170_1280.jpg":"1280x854","h_26538170_1024.jpg":"1024x683","h_26538170_640.jpg":"640x427","h_26538170_480.jpg":"480x320","h_26538170_340.jpg":"340x227","h_26538170_220.jpg":"220x147","pp_26538170_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538170_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538170_640.jpg":"640x814","pp_26538170_480.jpg":"480x611","pp_26538170_340.jpg":"340x432","pp_26538170_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26538194_1920.jpg":"1920x1080","k_26538194_1280.jpg":"1280x1280","k_26538194_1024.jpg":"1024x1024","k_26538194_640.jpg":"640x640","k_26538194_480.jpg":"480x480","k_26538194_340.jpg":"340x340","k_26538194_220.jpg":"220x220","o_26538194_1280.jpg":"1280x1706","o_26538194_1024.jpg":"1024x1365","o_26538194_640.jpg":"640x853","o_26538194_480.jpg":"480x640","o_26538194_340.jpg":"340x453","o_26538194_220.jpg":"220x293","h_26538194_1280.jpg":"1280x854","h_26538194_1024.jpg":"1024x683","h_26538194_640.jpg":"640x427","h_26538194_480.jpg":"480x320","h_26538194_340.jpg":"340x227","h_26538194_220.jpg":"220x147","pp_26538194_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538194_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538194_640.jpg":"640x814","pp_26538194_480.jpg":"480x611","pp_26538194_340.jpg":"340x432","pp_26538194_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1080","hd_26538203_1920.jpg":"1920x1080","k_26538203_1280.jpg":"1280x1280","k_26538203_1024.jpg":"1024x1024","k_26538203_640.jpg":"640x640","k_26538203_480.jpg":"480x480","k_26538203_340.jpg":"340x340","k_26538203_220.jpg":"220x220","o_26538203_1280.jpg":"1280x1280","o_26538203_1024.jpg":"1024x1024","o_26538203_640.jpg":"640x640","o_26538203_480.jpg":"480x480","o_26538203_340.jpg":"340x340","o_26538203_220.jpg":"220x220","h_26538203_1280.jpg":"1280x854","h_26538203_1024.jpg":"1024x683","h_26538203_640.jpg":"640x427","h_26538203_480.jpg":"480x320","h_26538203_340.jpg":"340x227","h_26538203_220.jpg":"220x147","pp_26538203_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538203_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538203_640.jpg":"640x814","pp_26538203_480.jpg":"480x611","pp_26538203_340.jpg":"340x432","pp_26538203_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1344x1792","hd_26538213_1920.jpg":"1920x1080","k_26538213_1280.jpg":"1280x1280","k_26538213_1024.jpg":"1024x1024","k_26538213_640.jpg":"640x640","k_26538213_480.jpg":"480x480","k_26538213_340.jpg":"340x340","k_26538213_220.jpg":"220x220","o_26538213_1280.jpg":"1280x1706","o_26538213_1024.jpg":"1024x1365","o_26538213_640.jpg":"640x853","o_26538213_480.jpg":"480x640","o_26538213_340.jpg":"340x453","o_26538213_220.jpg":"220x293","h_26538213_1280.jpg":"1280x854","h_26538213_1024.jpg":"1024x683","h_26538213_640.jpg":"640x427","h_26538213_480.jpg":"480x320","h_26538213_340.jpg":"340x227","h_26538213_220.jpg":"220x147","pp_26538213_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538213_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538213_640.jpg":"640x814","pp_26538213_480.jpg":"480x611","pp_26538213_340.jpg":"340x432","pp_26538213_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26538223_1920.jpg":"1920x1080","k_26538223_1280.jpg":"1280x1280","k_26538223_1024.jpg":"1024x1024","k_26538223_640.jpg":"640x640","k_26538223_480.jpg":"480x480","k_26538223_340.jpg":"340x340","k_26538223_220.jpg":"220x220","o_26538223_1280.jpg":"1280x1706","o_26538223_1024.jpg":"1024x1365","o_26538223_640.jpg":"640x853","o_26538223_480.jpg":"480x640","o_26538223_340.jpg":"340x453","o_26538223_220.jpg":"220x293","h_26538223_1280.jpg":"1280x854","h_26538223_1024.jpg":"1024x683","h_26538223_640.jpg":"640x427","h_26538223_480.jpg":"480x320","h_26538223_340.jpg":"340x227","h_26538223_220.jpg":"220x147","pp_26538223_1280.jpg":"1280x1628","pp_26538223_1024.jpg":"1024x1303","pp_26538223_640.jpg":"640x814","pp_26538223_480.jpg":"480x611","pp_26538223_340.jpg":"340x432","pp_26538223_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8046445 Threads: 5 Questions: 1667667591 Slow queries: 4962597 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112177718 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/sto-ti-je-sibenska-krv-prvi-put-tetovirala-se-s-50-u-teretanu-usla-s-57-a-pogledajte-je-sad-u-sedmom-desetljecu-1363045 [printLink] => /mozaik/zivot/sto-ti-je-sibenska-krv-prvi-put-tetovirala-se-s-50-u-teretanu-usla-s-57-a-pogledajte-je-sad-u-sedmom-desetljecu-1363045?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 338340 [name] => nada nemčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nada-nemcic [link] => /tag/nada-nemcic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 391153 [name] => Šibenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sibenik [link] => /tag/sibenik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 747462 [name] => miss fitness [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-09 16:33:55 [main_article_id] => 0 [alias] => miss-fitness [link] => /tag/miss-fitness ) [3] => stdClass Object ( [id] => 398423 [name] => teretana [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => teretana [link] => /tag/teretana ) [4] => stdClass Object ( [id] => 291072 [name] => zdrav život [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdrav-zivot [link] => /tag/zdrav-zivot ) [5] => stdClass Object ( [id] => 347520 [name] => vježbanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vjezbanje [link] => /tag/vjezbanje ) [6] => stdClass Object ( [id] => 673111 [name] => pedesete [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-06 14:15:44 [main_article_id] => 0 [alias] => pedesete [link] => /tag/pedesete ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NIKAD NIJE KASNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Što ti je šibenska krv - prvi put tetovirala se s 50, u teretanu ušla s 57., a pogledajte je sad u sedmom desetljeću! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3164 [name] => Marija Lončar [username] => marija-lon-ar [email] => marija-lon-ar@sd.hr [password] => $2y$10$/9MNCmYDle9jjlaNqS/SZu6CJk./ZXic3jLHOo63v20g8Uo2mpjCS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-loncar-3164 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1682 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/fd9c2e20445d396190ed4939250695f6?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527689.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikša Stipaničev/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Po prirodi sam optimistična. Nikada u životu ne gledam lošu stranu‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527689.jpg [title] =>

‘Po prirodi sam optimistična. Nikada u životu ne gledam lošu stranu‘

Nikša Stipaničev/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527691.jpg [title] =>

Nada Nemčić: Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedilački posao kao tajnica

Nikša Stipaničev/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527690.jpg [title] =>

‘Žene kod nas najviše griješe kada sebi kažu kako se dolaskom u neke godine mogu opustiti, raditi što hoće, jesti kada hoće.

Nikša Stipaničev/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527686.jpg [title] =>

‘Nakon 50. godine i menopauze, baš je tada bitan bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, trčanje‘

Nikša Stipaničev/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527676.jpg [title] =>

Nada je prije šest i pol mjeseci dobila prvo unuče – dječačića Tomu, a kada prohoda, kaže, s bakom će i on u teretanu

Nikša Stipaničev/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527673.jpg [title] =>

Nada Nemčić na ružne se komentare uopće ne obazire

Nikša Stipaničev/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527672.jpg [title] =>

Odlazak u teretanu doveo ju je i do zdravije prehrane

Nikša Stipaničev/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26527670.jpg [title] =>

U teretanu je krenula na nagovor sinova

Nikša Stipaničev/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538125.jpg [title] =>

Duo koji pobjeđuje - Nada Nemčić i Ivica Vukšić

Privatni Album/ ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538126.jpg [title] =>

Tetovirala se s pedeset godina

Privatni Album/ ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538145.jpg [title] =>

Na natjecanju u Tarantu gdje je postala Miss Fitness svijeta

Privatni Album/ ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538170.jpg [title] =>

Prazan je dan bez teretane

Privatni Album/ ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538194.jpg [title] =>

S kolegom iz teretane

Privatni Album/ ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538203.jpg [title] =>

Nada poručuje svima kako je najvažnije maknuti se s kauča

Priavatni Album/ ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538213.jpg [title] =>

Šibenčanka je u zavidnoj formi

Priavatni Album/ ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/09/26538223.jpg [title] =>

Pehar je zasluženo tu

Privatni Album/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Šibenčanka Nada Nemčić prvi je put u teretanu ušla u 57. godini, a danas, u sedmom desetljeću života, odlazi na bodybuilding natjecanja i osvaja titule. Prošle godine u listopadu na svjetskom prvenstvu u Sloveniji postala je Miss Fitness svijeta, nakon što se 2018. godine u Mostaru najprije potvrdila kao Miss Fitness Balkana, a već sljedeće u Tarantu na jugu Italije postala je Miss Fitness Europe te Miss Fitness Universe iznad 60 godina života.

U teretanu je krenula na nagovor svojih sinova. Vrijeme je činilo svoje, kaže, bližila se odlasku u mirovinu nakon što je kao tajnica godinama radila u nekad moćnoj, a danas propaloj Tvornici lakih metala. Valjalo je, kaže, postati aktivniji, dovesti se u formu, jer ulaskom u 50-e i nakon menopauze mišićna masa propada, gustoća kostiju se smanjuje, koža gubi elastičnost... I sve to, naglašava, odvija se prilično ubrzano!

---

image

Na natjecanju u Tarantu gdje je postala Miss Fitness svijeta

Privatni Album/
------
image

Šibenčanka je u zavidnoj formi

Priavatni Album/
---

Prvotna nakana da vježba kako bi bila "fit" i ostala u dobrom zdravlju, prerasla je brzo u nešto više. Sprave za vježbanje, koje su joj u početku izgledale kao sprave za mučenje, brzo su postale toliko privlačne da sada misli kako je propustila učiniti nešto dobro za svoje tijelo i zdravlje, ako koji dan ne ode u teretanu!

‘Bilo mi je neugodno...‘

– Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedilački posao kao tajnica, pa su moji sinovi zaključili da bih ipak trebala poraditi na sebi. Bila sam vitka, ali bez čvrstine, sve je bilo mlohavo, bez mišića. Mislim da žene kod nas najviše griješe kada sebi kažu kako se dolaskom u neke godine mogu opustiti, jer tada sebi najviše štete. Misle opustit ću se pa ću raditi što hoću, jesti kada hoću, gledati televiziju...

---

image

Prazan je dan bez teretane

Privatni Album/
------
image

Nada poručuje svima kako je najvažnije maknuti se s kauča

Priavatni Album/
---

U takvom opuštanju automatski dobiju na težini, gube fleksibilnost, mišićni sustav, a nakon 50. godine i menopauze, baš u toj dobi bitna je fizička aktivnost! Bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, trčanje, što god... ne mora to biti teretana. Sve je bolje od takvog opuštanja. Jer opuštate se vi, ali se opušta i vaša koža, mišići... A jedno vuče drugo, pa na kraju postanete nezadovoljni svojim izgledom i stanjem u kojem jeste. Postajete ljuti na sebe i druge, možda i depresivni. Idete i linijom manjeg otpora, jer mislite da više ništa ne možete napraviti za sebe: Ali nije tako. Može se, apsolutno se može – gorljiva je Nada Nemčić.

No, nijedan početak nije lagan, pa nisu bili ni njezini prvi koraci u teretani.

– Bilo mi je neugodno, ali neugodno je i curi od 20 godina koja misli da ne izgleda onako kako želi. Možda ljudi misle da će svi u njih gledati, ali nije tako. Prvo ide kružni trening u kojem su zastupljene sve sprave, i tako mjesec dana paralelno se radi gornji i donji dio tijela: ruke, ramena, prsa, noge, gluteusi, kvadricepci, listovi. Važno je da znate kako sprava funkcionira, kako pravilno izvoditi vježbe da ne dođe do ozljeda, da pazite leđa i ne ozlijedite kičmu, koljena, a kad pravilno radite i mišić puno brže reagira i brže se vide rezultati.

---

image

U teretanu je krenula na nagovor sinova

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Dok ne uđete u štos, vježbe su bez ili s vrlo malim opterećenjem, a onda idete dalje. Ako vježbu napravite 12 puta a da se ne umorite, vrijeme je da dižete težinu, jer mišić treba šokirati i malo ga probuditi. Ali uvijek morate slušati svoje tijelo i nema potrebe forsirati se. A kad se mišić probudi, automatski imate bolji stav, držanje što vuče boljoj kvaliteti života. Ako imate 20 godina, treba vam šest mjeseci da oblikujete tijelo, a meni je, u mojim godinama, trebala godina. I malo je bilo, jer je sve trebalo prvo dignuti i učvrstiti pa tek onda oblikovati – smije se Nada, prisjećajući se kako joj je nakon godinu dana vježbanja trener i kolega Ivo Vukšić predložio da ide na natjecanje. Pomislila je tada o čemu on uopće govori, ali ju je to istodobno i zaintrigiralo, a onda i motiviralo za intenzivnije vježbanje.

– Prvo osjećate napetost i čvrstinu, ali mišić neće odmah narasti. Ipak, vidjet ćete kako vam ruka, noga, leđa drugačije izgledaju, sužavate se u struku...

Zli komentari

Kada se pak prvi put skinula u kupaći kostim na plaži, razlika u odnosu na prethodno ljeto kada još nije vježbala, bila je drastična. Vrijeme kao se vratilo unazad.

– Vidjelo se u glavi da sam žena koja ima godina, ali tijelo baš ne odgovara tomu. Ljudima je to malo čudno. Neki su mi prišli i čestitali. Uglavnom, reakcije su bile lijepe, ali nisu takve na portalima koji bi objavili članak o meni. Tamo su prevladavali ružni komentari i "hejteri". Pisali su krpu i kuhaču u ruke, a ne ići u teretanu i pitali kakva sam ja to žena.

Bila je jedna gospođa koja je posebno ružno pisala o meni: da nisam žena, da sam muškarača s tim gadljivim mišićima, latentna lezbijka zbog kratke kose i tetovaža koje imam na rukama i leđima. Shvatila sam da vas obično blate osobe koje nisu zadovoljne sobom i koje još uvijek misle da je ženi mjesto u kući – zaključuje i naglašava da se na ružne komentare uopće ne obazire. Uz smijeh brzo domeće i kako se počela tetovirati tek s 50 i više godina, a ružu na leđima čak joj je platio jedan od sinova.

– Po prirodi sam optimistična. Nikada u životu ne gledam lošu stranu, nego uvijek bolju i konačni rezultat koji će donijeti. Nisam "crnjak", kod mene nema što ako ne bude tako, ako ne može... Tako se već u startu odustaje. Ja mislim da može biti samo bolje i zato sve što radim nastojim napravi najbolje što mogu.

---

image

Nada Nemčić: Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedilački posao kao tajnica

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Ne govori to zato što u životu nije iskusila bol i tugu, bolesti i prerane smrti u obitelji, no nije dopustila, kaže, da je to slomi.

– Kada je moj otac obolio od karcinoma debelog crijeva, hrabrila sam ga, ali meni se ta situacija reflektirala tako da sam dobila psorijazu. S tim sam se borila 15 godina, a doktor mi je rekao da ću tek kada to prihvatim u svojoj glavi moći se boriti protiv toga. Tako je i bilo. Trebalo je vremena, ali već 10 godina nemam nikakve simptome – otkriva Nada Nemčić.

Borbenost i optimizam

Njezin optimizam i borbenost, a ništa manje i dobra forma u kojoj se nalazi njezino tijelo zahvaljujući teretani i vježbanju danas su joj presudni saveznici u brizi oko 89. godišnje majke koja je prije četiri godine doživjela teški moždani udar uslijed čega joj je desna stana tijela bila potpuno oduzeta.

– Od mrtvog tijela, moja je mama danas polupokretna, a da ja nisam ovako spremna, "fit" u rukama i leđima ne bih je mogla sama okretati, dizati, voditi u kadu i izvući vani ili vježbati s njom. Tu sam najviše ponosna na sebe, premda je i moja mama veliki borac, jer se nije prepustila i izgubila volju. Da nije toga, ni rezultati ne bi bili takvi kakvi jesu. Može hodati uz pomoć štapa, iako vuče nogu. I prašinu obriše, opere suđe s jednom rukom dok mene nema. S druge strane, ujutro kada uđem u sobu kod mame uvijek dolazim s osmijehom, a to je i nju guralo.

Nada Nemčić za koji dan puni 65 godina života. Iza nje je osmogodišnji "staž" u teretani u kojoj je i dalje najstarija članica, no sada su joj prioritet briga o majci te skoro ne planira nova natjecanja. U teretanu odlazi ukupno tri puta tjedno kako bi ipak održala formu.

– U tome stvarno uživim, a uživam i u društvu u teretani. Zato bih voljela da ova moja priča pokrene ljude da budu aktivni. Netko će plesati, drugi hodati, plivati, trčati... Važno je dignuti se s kauča, prošetati se, družiti se, raditi na sebi. Život će biti ljepši, a odraz u ogledalu samo dodatna nagrada uz sve to – poručuje Nada Nemčić.

---

Ništa je više ne boli

Na samom pragu treće dobi Nada Nemčić može se pohvaliti kako je, zahvaljujući vježbanju, ne bole ni koljena ni kukovi ni leđa. Ukratko, sve na što se žale i mnogo mlađi od nje.

– Ništa me ne boli. Samu sebe iznenadim koliko se mogu sagnuti, okrenuti, saviti ruke iza leđa. Dobila sam na elastičnosti, savitljivosti, stabilnosti, snazi... Dlanovima dotaknem pod bez problema, a glavom koljena – nabraja naša sugovornica dobrobiti svog bodibildanja.

Iako je i dalje najstarija od svih u teretani, barem više nije među rijetkim ženama koje bildaju svoje mišiće. Posljednjih godina, kaže, trend se mijenja pa se za spravama sve češće mogu vidjeti pretežno žene i tek pokoji muškarac!

---

---

Bikini i štikle

Nada Nemčić nastupa na natjecanjima koje organizira International Bodybuilding and Fitness Feseration (IBFF), i to u kategoriji Body Fitness.

– To je kategorija između "bikinica", one su elegantne i graciozne s manje mišićne mase te bodibilderica, žena s više mišićne mase. Body Fitness je između tih dviju kategorija, to je spoj elegancije i mišićavosti, pa mi zato na natjecanju imamo izlazak i u bikiniju i u večernjoj haljini. Pitaju me je li prošlogodišnje natjecanje u Italiji bilo posljednje? Ma kakvi, ja tek sada ima viziju sebe kakva želim biti. Točno se vidim. Imam sliku kakva hoću biti kroz godinu ili dvije. Idem prema tom cilju i zato još nisam spremila bikini i svoje štiklice!

---

---

Sport je ‘povukao‘ na zdraviju prehranu

– Prijatelji me podržavaju, a ja njih nagovaram da se kreću, da budu aktivni. Svi obećavaju, ali se još nitko nije pokrenuo. Uvijek navode neko opravdanje koje ih je u tome spriječilo, ali dok god je tako, ništa se neće promijeniti. Jedan prijatelj, kojeg stalno nagovaram, kaže mi kako on ode svakih 10 godina u teretanu po sat vremena. Njegovi mišići to zapamte pa je on miran sljedećih 10 godina – šali se Nada Nemčić i ozbiljno dodaje kako ju je odlazak u teretanu doveo i do zdravije prehrane, pa na njenom tanjuru sada "caruju" cjelovite žitarice i kruh, složeni ugljikohidrati i kvalitetni proteini.

Otkriva i kako je prije šest i pol mjeseci dobila prvo unuče – dječačića Tomu, a kada prohoda, kaže, s bakom će i on u teretanu!

---

---

image

‘Nakon 50. godine i menopauze, baš je tada bitan bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, trčanje‘

Nikša Stipaničev/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Privatni Album/ Privatni Album/ Privatni Album/ Privatni Album/ Privatni Album/ Priavatni Album/ Priavatni Album/ Privatni Album/
Nikša Stipaničev/Cropix

‘Po prirodi sam optimistična. Nikada u životu ne gledam lošu stranu‘

Nikša Stipaničev/Cropix

Nada Nemčić: Nisam nikada bila neki sportski tip. Radila sam sjedilački posao kao tajnica

Nikša Stipaničev/Cropix

‘Žene kod nas najviše griješe kada sebi kažu kako se dolaskom u neke godine mogu opustiti, raditi što hoće, jesti kada hoće.

Nikša Stipaničev/Cropix

‘Nakon 50. godine i menopauze, baš je tada bitan bilo koji vid aktivnosti: hodanje, plesanje, plivanje, trčanje‘

Nikša Stipaničev/Cropix

Nada je prije šest i pol mjeseci dobila prvo unuče – dječačića Tomu, a kada prohoda, kaže, s bakom će i on u teretanu

Nikša Stipaničev/Cropix

Nada Nemčić na ružne se komentare uopće ne obazire

Nikša Stipaničev/Cropix

Odlazak u teretanu doveo ju je i do zdravije prehrane

Nikša Stipaničev/Cropix

U teretanu je krenula na nagovor sinova

Privatni Album/

Duo koji pobjeđuje - Nada Nemčić i Ivica Vukšić

Privatni Album/

Tetovirala se s pedeset godina

Privatni Album/

Na natjecanju u Tarantu gdje je postala Miss Fitness svijeta

Privatni Album/

Prazan je dan bez teretane

Privatni Album/

S kolegom iz teretane

Priavatni Album/

Nada poručuje svima kako je najvažnije maknuti se s kauča

Priavatni Album/

Šibenčanka je u zavidnoj formi

Privatni Album/

Pehar je zasluženo tu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/sto-ti-je-sibenska-krv-prvi-put-tetovirala-se-s-50-u-teretanu-usla-s-57-a-pogledajte-je-sad-u-sedmom-desetljecu-1363045 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=88d3aa452be0c8221e263ef8de3bc729b5a954a7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0to+ti+je+%C5%A1ibenska+krv+-+prvi+put+tetovirala+se+s+50%2C+u+teretanu+u%C5%A1la+s+57.%2C+a+pogledajte+je+sad+u+sedmom+desetlje%C4%87u%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsto-ti-je-sibenska-krv-prvi-put-tetovirala-se-s-50-u-teretanu-usla-s-57-a-pogledajte-je-sad-u-sedmom-desetljecu-1363045 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsto-ti-je-sibenska-krv-prvi-put-tetovirala-se-s-50-u-teretanu-usla-s-57-a-pogledajte-je-sad-u-sedmom-desetljecu-1363045 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NIKAD NIJE KASNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ŽivotNIKAD NIJE KASNO

Što ti je šibenska krv - prvi put tetovirala se s 50, u teretanu ušla s 57., a pogledajte je sad u sedmom desetljeću!

Piše Marija Lončar
11. veljače 2024. - 16:38

Šibenčanka Nada Nemčić prvi je put u teretanu ušla u 57. godini, a danas, u sedmom desetljeću života, odlazi na bodybuilding natjecanja i osvaja titule. Prošle godine u listopadu na svjetskom prvenstvu u Sloveniji postala je Miss Fitness svijeta, nakon što se 2018. godine u Mostaru najprije potvrdila kao Miss Fitness Balkana, a već sljedeće u Tarantu na jugu Italije postala je Miss Fitness Europe te Miss Fitness Universe iznad 60 godina života.

U teretanu je krenula na nagovor svojih sinova. Vrijeme je činilo svoje, kaže, bližila se odlasku u mirovinu nakon što je kao tajnica godinama radila u nekad moćnoj, a danas propaloj Tvornici lakih metala. Valjalo je, kaže, postati aktivniji, dovesti se u formu, jer ulaskom u 50-e i nakon menopauze mišićna masa propada, gustoća kostiju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 12:58