stdClass Object ( [id] => 1380624 [title] => Doktor za tjestenine ima zlatno pravilo: ’Kuham sa samo tri namirnice.’ Otkrio nam je i kako točno radi ‘Baby lazanje‘ [alias] => doktor-za-tjestenine-ima-zlatno-pravilo-kuham-sa-samo-tri-namirnice-otkrio-nam-je-i-kako-tocno-radi-baby-lazanje [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mjesto radnje nije diskoklub kao u popularnoj Severininoj pjesmi, niti je akter naše iduće priče Ante kojeg pjevačica spominje u istoimenom hitu, međutim jednako je osebujan lik.

Zvonko Trajković (60) iz Beograda priznati je i nagrađivani kuhar s privremenom dalmatinskom adresom, a ovaj vječiti zaljubljenik u more i sunce toliko je oduševljen ovim našim podnebljem da bi se istog trena preselio. Zasad je ipak u Biogradu na Moru na privremenom radu, a onda, tko zna...

Zvone, kako ga od milja zovu prijatelji, od ove je sezone glavni chef u hrvatskom Gardalandu, popularnom zabavnom parku Dalmaland, koji je prošlog ljeta oborio sve rekorde posjećenosti, u njemu su uživali i stari i mladi... No vratimo se mi Zvonku... Prva mu je ovo sezona uopće da radi u Hrvatskoj; ponuda Dalmalanda bila je jedna od onih, kaže, koja se ne odbija, a sa svojim dolaskom unio je i neke novitete u gastronomsku ponudu parka. Nas su posebno oduševile “Baby lazanje” (da, da, dobro ste pročitali), za koje je Zvonku inspiracija bio naš ovogodišnji eurovizijski predstavnik Marko Purišić. Nakon što smo ih i sami kušali, uvjereni smo kako će njegove jedinstvene “Baby lazanje” osvojiti nepca, kako onih starijih, tako i onih mladih. Otkrit ćemo vam i malu tajnu: u nastavku intervjua čeka vas i recept za njih!

Kako ste se odlučili doći raditi sezonu u Hrvatsku?
– Ovo mi je prva sezona u Hrvatskoj. Posebno me privukla jasna vizija Ivana, voditelja ugostiteljstva, o restoranu s karakterom. Dalmaland nije samo park, to je mjesto gdje se okusi i doživljaji stapaju u nezaboravno iskustvo.

Koje ste sve novitete uveli kao chef kuhinje?
– Uveli smo nekoliko noviteta u funkcioniranju zaposlenih u kuhinji. Timskim radom stvaramo magične okuse, pojedinac tu nije bitan, ma kako god se on zvao i koliko god iskustva imao. Cilj mi je da ekipa u kuhinji prije svega bude zadovoljna, a nakon toga i gosti. Od ove godine podižemo ljestvicu s hranom i drago mi je što su prepoznali mene kao osobu koja im može pomoći u tome. Također, eksperimentiramo s niskim temperaturama kuhanja kako bi jela zadržala sve svoje hranjive vrijednosti.

---

image
Luka Gerlanc/Cropix
---

Sva ćete jela raditi od namirnica organskog uzgoja. Je li teško nabaviti takve namirnice?
– Tu moram pohvaliti ekipu iz tima koja je računala na to i već dogovorila suradnju s okolnim proizvođačima. Zahvaljujući toj suradnji imamo pristup svježim i organskim namirnicama, što naša jela čini još ukusnijima i zdravijima.

Jedna od posebnosti, koja će sigurno zaintrigirati posjetitelje, kako roditelje, tako i njihovu djecu, jesu specijalne lazanje koje ste osmislili. Inspirirane su ovogodišnjim hrvatskim predstavnikom na Eurosongu i zovu se, kako drukčije, nego “Baby lazanje”. Opišite nam malo te lazanje, jesu li namijenjene samo najmlađima ili...?
– Ideju za “Baby lazanje” dobio sam gledajući nastup Marka Purišića. Njegov nastup je različitiji od drugih, kreativan i s mnogo energije. Rekao sam: hajde da napravim potpuno drukčije lazanje... Nisu namijenjene samo najmlađima, mogu ih jesti svi ljubitelji ragua i tjestenine. Moja filozofija je jednostavna – dobra hrana je za sve!

Kako spremate “Baby lazanje”? Možete li nam otkriti recept?
– Tajna je u jednostavnosti – svježe lazanje, klasični ragu, tri vrste sira i nema bešamela. Detalji? Ostaju čuvani među našim gusarskim blagom, ha-ha.

Kakva vam je pjesma “Rim Tim Tagi Dim”?
– Pjesma je odlična! Ritam ne daje da staneš, moraš ga pratiti i ta energija... Ona te naprosto vodi.

Osim za lazanje, vi ste se tijekom karijere zapravo specijalizirali za jela iz dalmatinske kuhinje, što je zanimljivo za nekoga tko je rođen i živi u Beogradu. Odakle tolika ljubav prema Dalmaciji?
– Ljubav prema Dalmaciji i dalmatinskom načinu kuhanja rodila se odavno, dugi niz godina ljetujem u Dalmaciji kod svog prijatelja, također kuhara, koji je stručnjak za ribu i za dalmatinsku kužinu, kako bi on to rekao.

Vodite se time da je manje više i često znate kazati da ne kuhate, nego stvarate doživljaj, a u svojim jelima koristite samo tri namirnice. Koje su to i zašto baš one?
– Tri namirnice i začini dovoljni su za rapsodiju okusa. Također, to nam omogućuje da maksimalno smanjimo bacanje hrane, što mislim da je danas vrlo bitno. Kada sam radio na ovom konceptu, koji je patentirao Anthony Bourdain, shvatio sam njegovu prednost. Ovaj stil kuhanja vam ne daje da pogriješite u krajnjem cilju, a to je okus. Možete imati razne vještine, veliko iskustvo, ali okus je to što gosti pamte.

---

image

‘Odmah bi se preselio, Dalmacija je velika inspiracija‘

Luka Gerlanc/Cropix
---

Vaša specijalnost su i tjestenine, jedna od vaših najnagrađivanijih je Stroganoff tjestenina. Po čemu je toliko posebna?
– Da, moja strast su tjestenine, međutim ono što upotpunjuje moju “spizu”, kako vi kažete, jest pasta maker – majstor koji s ljubavlju stvara svježu tjesteninu, a on je temelj svakog izvanrednog tanjura. Razne su priče i legende o grofu Stroganoffu, originalno, uz njegov potpisni odrezak posluživala se riža, simbolizirajući spoj ruske tradicije i francuskog rafinmana. Međutim, s dolaskom kineskih utjecaja, u jelo je uvedena tjestenina, unoseći novi sloj međukulturalne razmjene u već složenu povijest jela. U tom trenutku odrezak je postao samo dio veće kulinarske priče, gdje je tjestenina preuzela vodeću ulogu. Inspiriran ovim zanimljivim povijesnim putem, odlučio sam stvoriti vlastitu varijantu – Pasta Stroganoff. U ovoj verziji, klasični beef Stroganoff se reinventira, stavljajući tjesteninu u centar pažnje. Umjesto da se ograničimo na tradicionalnu kombinaciju, odlučili smo ispričati novu priču na tanjuru, gdje tjestenina ne samo da služi kao pratnja, već transformira cijelo jelo u novi kulinarski doživljaj.

Imate li kuharske uzore?
– Imam dva uzora. Prvi je Anthony Bourdain, zbog načina na koji je sagledavao kuhanje i stvarao jela. On je, za razliku od drugih poznatih kuhara, i u poslu i u životu živio kuhinju 24 sata. Drugi je čuveni talijanski redatelj Federico Fellini, koji je rekao: “Život je kombinacija magije i paste.”

Što vas najčešće inspirira za vaša jela?
– Kuhanje je razmjena emocija, kako za onoga tko kuha, tako i za onoga tko uživa u jelu. Moja inspiraciju su, naravno, gosti, jer kada su oni zadovoljni, ja sam još zadovoljniji i to me gura naprijed. Inspiraciju pronalazim i u kulturalnoj raznolikosti jela u različitim kulturama, jer ta raznolikost sastojaka i tehnika omogućuje mi stvaranje jedinstvenih okusa.

U kojem trenutku života ste znali da želite biti kuhar?
– Volio sam kuhati oduvijek i kao mali znao sam čime se želim baviti. Kulinarstvo je, po mome mišljenju, poziv. Kao što netko ima poziv da bude doktor ili profesor u školi, tako i ja smatram da je biti kuhar poziv. I nisam pogriješio u tome.

Što vas je privuklo toj profesiji?
– Mogućnost izražavanja kreativnosti kroz kuhanje. Proces kod kuhanja kod mene ne počinje u kuhinji, već je to finalni korak prema realizaciji kreativnog procesa u mojoj glavi.

Može li se od nje danas živjeti?
– Može se lijepo živjeti od posla kuhara, ali novac ne bi trebao biti motiv. Za kuhare ovo nije samo posao, već poziv.

Pratite li hrvatsku gastronomsku scenu i što mislite o njoj?
– Već godinama s velikim zanimanjem pratim puls hrvatske gastronomske scene, koja je prepoznata i izvan granica zemlje zahvaljujući talentiranim hrvatskim kuharima, koji vode kuhinje u nekim od svjetski renomiranih restorana. Posebno me inspirira rad Rudolfa Štefana i Davida Skoke, čiji inovativni pristup i maštovite kreacije pomiču granice tradicionalne kuhinje i postavljaju nove standarde u gastronomiji.

Koja su vam hrvatska jela posebno prirasla srcu?
– Obožavam pašticadu, i ona je za mene vrhunac. Također, Biograd je mjesto gdje se prirodna ljepota i bogata gastronomska ponuda savršeno stapaju.

Kakvi su vam prvi dojmovi o Biogradu?
– Biograd je prekrasan gradić. Kombinacija je prirodne ljepote, povijesti, ali kao kuhar moram primijetiti da ima i široku gastronomsku ponudu mediteranskih jela.

Što mislite o Dalmatincima? Jesu li vas lijepo prihvatili?
– Srdačno i otvoreno, stvarno sam jako zadovoljan i timom i gostoprimstvom.

Osobno imam puno prijatelja iz Beograda i uvijek kažem kako imate sličan temperament i narav sličnu Dalmatincima. Slažete li se s time?
– Da, slična narav i temperament, to je istina!

Biste li se jednom voljeli preseliti u Dalmaciju?
– Ne jednom... Odmah! Dalmacija je velika inspiracija.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NAGRAĐIVANI KUHAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => NAGRAĐIVANI KUHAR 2 0 8303 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-11 20:49:37 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-14 07:13:48 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-14 07:13:28 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Doktor za tjestenine ima zlatno pravilo: ’Kuham sa samo tri namirnice.’ Otkrio nam je i kako točno radi 'Baby lazanje' page_title=Doktor za tjestenine ima zlatno pravilo: ’Kuham sa samo tri namirnice.’ Otkrio nam je i kako točno radi 'Baby lazanje' [metakey] => zvonko trajković, baby lazanje, gastronomija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951272.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951271.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951269.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2019Ideju za Baby lazanje dobio sam gledaju\u0107i Marka Puri\u0161i\u0107a\u2018<\/p>","","

\u2018Odmah bi se preselio, Dalmacija je velika inspiracija\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1277","hd_26951272_1920.jpg":"1920x1080","k_26951272_1280.jpg":"1280x1280","k_26951272_1024.jpg":"1024x1024","k_26951272_640.jpg":"640x640","k_26951272_480.jpg":"480x480","k_26951272_340.jpg":"340x340","k_26951272_220.jpg":"220x220","o_26951272_1280.jpg":"1280x851","o_26951272_1024.jpg":"1024x681","o_26951272_640.jpg":"640x425","o_26951272_480.jpg":"480x319","o_26951272_340.jpg":"340x226","o_26951272_220.jpg":"220x146","h_26951272_1280.jpg":"1280x854","h_26951272_1024.jpg":"1024x683","h_26951272_640.jpg":"640x427","h_26951272_480.jpg":"480x320","h_26951272_340.jpg":"340x227","h_26951272_220.jpg":"220x147","pp_26951272_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951272_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951272_640.jpg":"640x814","pp_26951272_480.jpg":"480x611","pp_26951272_340.jpg":"340x432","pp_26951272_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26951271_1920.jpg":"1920x1080","k_26951271_1280.jpg":"1280x1280","k_26951271_1024.jpg":"1024x1024","k_26951271_640.jpg":"640x640","k_26951271_480.jpg":"480x480","k_26951271_340.jpg":"340x340","k_26951271_220.jpg":"220x220","o_26951271_1280.jpg":"1280x851","o_26951271_1024.jpg":"1024x681","o_26951271_640.jpg":"640x425","o_26951271_480.jpg":"480x319","o_26951271_340.jpg":"340x226","o_26951271_220.jpg":"220x146","h_26951271_1280.jpg":"1280x854","h_26951271_1024.jpg":"1024x683","h_26951271_640.jpg":"640x427","h_26951271_480.jpg":"480x320","h_26951271_340.jpg":"340x227","h_26951271_220.jpg":"220x147","pp_26951271_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951271_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951271_640.jpg":"640x814","pp_26951271_480.jpg":"480x611","pp_26951271_340.jpg":"340x432","pp_26951271_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_26951269_1920.jpg":"1920x1080","k_26951269_1280.jpg":"1280x1280","k_26951269_1024.jpg":"1024x1024","k_26951269_640.jpg":"640x640","k_26951269_480.jpg":"480x480","k_26951269_340.jpg":"340x340","k_26951269_220.jpg":"220x220","o_26951269_1280.jpg":"1280x1924","o_26951269_1024.jpg":"1024x1539","o_26951269_640.jpg":"640x962","o_26951269_480.jpg":"480x721","o_26951269_340.jpg":"340x511","o_26951269_220.jpg":"220x330","h_26951269_1280.jpg":"1280x854","h_26951269_1024.jpg":"1024x683","h_26951269_640.jpg":"640x427","h_26951269_480.jpg":"480x320","h_26951269_340.jpg":"340x227","h_26951269_220.jpg":"220x147","pp_26951269_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951269_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951269_640.jpg":"640x814","pp_26951269_480.jpg":"480x611","pp_26951269_340.jpg":"340x432","pp_26951269_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4589002 Threads: 2 Questions: 151334427 Slow queries: 64521 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4501658 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/doktor-za-tjestenine-ima-zlatno-pravilo-kuham-sa-samo-tri-namirnice-otkrio-nam-je-i-kako-tocno-radi-baby-lazanje-1380624 [printLink] => /mozaik/spiza/price/doktor-za-tjestenine-ima-zlatno-pravilo-kuham-sa-samo-tri-namirnice-otkrio-nam-je-i-kako-tocno-radi-baby-lazanje-1380624?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 755489 [name] => zvonko trajković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-14 09:12:17 [main_article_id] => 0 [alias] => zvonko-trajkovic [link] => /tag/zvonko-trajkovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 755490 [name] => baby lazanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-14 09:12:17 [main_article_id] => 0 [alias] => baby-lazanje [link] => /tag/baby-lazanje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 375427 [name] => gastronomija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gastronomija [link] => /tag/gastronomija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NAGRAĐIVANI KUHAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Doktor za tjestenine ima zlatno pravilo: ’Kuham sa samo tri namirnice.’ Otkrio nam je i kako točno radi ‘Baby lazanje‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951272.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Luka Gerlanc/Cropix [mainImageDesc] =>

’Ideju za Baby lazanje dobio sam gledajući Marka Purišića‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951272.jpg [title] =>

’Ideju za Baby lazanje dobio sam gledajući Marka Purišića‘

Luka Gerlanc/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951271.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951269.jpg [title] =>

‘Odmah bi se preselio, Dalmacija je velika inspiracija‘

Luka Gerlanc/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Mjesto radnje nije diskoklub kao u popularnoj Severininoj pjesmi, niti je akter naše iduće priče Ante kojeg pjevačica spominje u istoimenom hitu, međutim jednako je osebujan lik.

Zvonko Trajković (60) iz Beograda priznati je i nagrađivani kuhar s privremenom dalmatinskom adresom, a ovaj vječiti zaljubljenik u more i sunce toliko je oduševljen ovim našim podnebljem da bi se istog trena preselio. Zasad je ipak u Biogradu na Moru na privremenom radu, a onda, tko zna...

Zvone, kako ga od milja zovu prijatelji, od ove je sezone glavni chef u hrvatskom Gardalandu, popularnom zabavnom parku Dalmaland, koji je prošlog ljeta oborio sve rekorde posjećenosti, u njemu su uživali i stari i mladi... No vratimo se mi Zvonku... Prva mu je ovo sezona uopće da radi u Hrvatskoj; ponuda Dalmalanda bila je jedna od onih, kaže, koja se ne odbija, a sa svojim dolaskom unio je i neke novitete u gastronomsku ponudu parka. Nas su posebno oduševile “Baby lazanje” (da, da, dobro ste pročitali), za koje je Zvonku inspiracija bio naš ovogodišnji eurovizijski predstavnik Marko Purišić. Nakon što smo ih i sami kušali, uvjereni smo kako će njegove jedinstvene “Baby lazanje” osvojiti nepca, kako onih starijih, tako i onih mladih. Otkrit ćemo vam i malu tajnu: u nastavku intervjua čeka vas i recept za njih!

Kako ste se odlučili doći raditi sezonu u Hrvatsku?
– Ovo mi je prva sezona u Hrvatskoj. Posebno me privukla jasna vizija Ivana, voditelja ugostiteljstva, o restoranu s karakterom. Dalmaland nije samo park, to je mjesto gdje se okusi i doživljaji stapaju u nezaboravno iskustvo.

Koje ste sve novitete uveli kao chef kuhinje?
– Uveli smo nekoliko noviteta u funkcioniranju zaposlenih u kuhinji. Timskim radom stvaramo magične okuse, pojedinac tu nije bitan, ma kako god se on zvao i koliko god iskustva imao. Cilj mi je da ekipa u kuhinji prije svega bude zadovoljna, a nakon toga i gosti. Od ove godine podižemo ljestvicu s hranom i drago mi je što su prepoznali mene kao osobu koja im može pomoći u tome. Također, eksperimentiramo s niskim temperaturama kuhanja kako bi jela zadržala sve svoje hranjive vrijednosti.

---

image
Luka Gerlanc/Cropix
---

Sva ćete jela raditi od namirnica organskog uzgoja. Je li teško nabaviti takve namirnice?
– Tu moram pohvaliti ekipu iz tima koja je računala na to i već dogovorila suradnju s okolnim proizvođačima. Zahvaljujući toj suradnji imamo pristup svježim i organskim namirnicama, što naša jela čini još ukusnijima i zdravijima.

Jedna od posebnosti, koja će sigurno zaintrigirati posjetitelje, kako roditelje, tako i njihovu djecu, jesu specijalne lazanje koje ste osmislili. Inspirirane su ovogodišnjim hrvatskim predstavnikom na Eurosongu i zovu se, kako drukčije, nego “Baby lazanje”. Opišite nam malo te lazanje, jesu li namijenjene samo najmlađima ili...?
– Ideju za “Baby lazanje” dobio sam gledajući nastup Marka Purišića. Njegov nastup je različitiji od drugih, kreativan i s mnogo energije. Rekao sam: hajde da napravim potpuno drukčije lazanje... Nisu namijenjene samo najmlađima, mogu ih jesti svi ljubitelji ragua i tjestenine. Moja filozofija je jednostavna – dobra hrana je za sve!

Kako spremate “Baby lazanje”? Možete li nam otkriti recept?
– Tajna je u jednostavnosti – svježe lazanje, klasični ragu, tri vrste sira i nema bešamela. Detalji? Ostaju čuvani među našim gusarskim blagom, ha-ha.

Kakva vam je pjesma “Rim Tim Tagi Dim”?
– Pjesma je odlična! Ritam ne daje da staneš, moraš ga pratiti i ta energija... Ona te naprosto vodi.

Osim za lazanje, vi ste se tijekom karijere zapravo specijalizirali za jela iz dalmatinske kuhinje, što je zanimljivo za nekoga tko je rođen i živi u Beogradu. Odakle tolika ljubav prema Dalmaciji?
– Ljubav prema Dalmaciji i dalmatinskom načinu kuhanja rodila se odavno, dugi niz godina ljetujem u Dalmaciji kod svog prijatelja, također kuhara, koji je stručnjak za ribu i za dalmatinsku kužinu, kako bi on to rekao.

Vodite se time da je manje više i često znate kazati da ne kuhate, nego stvarate doživljaj, a u svojim jelima koristite samo tri namirnice. Koje su to i zašto baš one?
– Tri namirnice i začini dovoljni su za rapsodiju okusa. Također, to nam omogućuje da maksimalno smanjimo bacanje hrane, što mislim da je danas vrlo bitno. Kada sam radio na ovom konceptu, koji je patentirao Anthony Bourdain, shvatio sam njegovu prednost. Ovaj stil kuhanja vam ne daje da pogriješite u krajnjem cilju, a to je okus. Možete imati razne vještine, veliko iskustvo, ali okus je to što gosti pamte.

---

image

‘Odmah bi se preselio, Dalmacija je velika inspiracija‘

Luka Gerlanc/Cropix
---

Vaša specijalnost su i tjestenine, jedna od vaših najnagrađivanijih je Stroganoff tjestenina. Po čemu je toliko posebna?
– Da, moja strast su tjestenine, međutim ono što upotpunjuje moju “spizu”, kako vi kažete, jest pasta maker – majstor koji s ljubavlju stvara svježu tjesteninu, a on je temelj svakog izvanrednog tanjura. Razne su priče i legende o grofu Stroganoffu, originalno, uz njegov potpisni odrezak posluživala se riža, simbolizirajući spoj ruske tradicije i francuskog rafinmana. Međutim, s dolaskom kineskih utjecaja, u jelo je uvedena tjestenina, unoseći novi sloj međukulturalne razmjene u već složenu povijest jela. U tom trenutku odrezak je postao samo dio veće kulinarske priče, gdje je tjestenina preuzela vodeću ulogu. Inspiriran ovim zanimljivim povijesnim putem, odlučio sam stvoriti vlastitu varijantu – Pasta Stroganoff. U ovoj verziji, klasični beef Stroganoff se reinventira, stavljajući tjesteninu u centar pažnje. Umjesto da se ograničimo na tradicionalnu kombinaciju, odlučili smo ispričati novu priču na tanjuru, gdje tjestenina ne samo da služi kao pratnja, već transformira cijelo jelo u novi kulinarski doživljaj.

Imate li kuharske uzore?
– Imam dva uzora. Prvi je Anthony Bourdain, zbog načina na koji je sagledavao kuhanje i stvarao jela. On je, za razliku od drugih poznatih kuhara, i u poslu i u životu živio kuhinju 24 sata. Drugi je čuveni talijanski redatelj Federico Fellini, koji je rekao: “Život je kombinacija magije i paste.”

Što vas najčešće inspirira za vaša jela?
– Kuhanje je razmjena emocija, kako za onoga tko kuha, tako i za onoga tko uživa u jelu. Moja inspiraciju su, naravno, gosti, jer kada su oni zadovoljni, ja sam još zadovoljniji i to me gura naprijed. Inspiraciju pronalazim i u kulturalnoj raznolikosti jela u različitim kulturama, jer ta raznolikost sastojaka i tehnika omogućuje mi stvaranje jedinstvenih okusa.

U kojem trenutku života ste znali da želite biti kuhar?
– Volio sam kuhati oduvijek i kao mali znao sam čime se želim baviti. Kulinarstvo je, po mome mišljenju, poziv. Kao što netko ima poziv da bude doktor ili profesor u školi, tako i ja smatram da je biti kuhar poziv. I nisam pogriješio u tome.

Što vas je privuklo toj profesiji?
– Mogućnost izražavanja kreativnosti kroz kuhanje. Proces kod kuhanja kod mene ne počinje u kuhinji, već je to finalni korak prema realizaciji kreativnog procesa u mojoj glavi.

Može li se od nje danas živjeti?
– Može se lijepo živjeti od posla kuhara, ali novac ne bi trebao biti motiv. Za kuhare ovo nije samo posao, već poziv.

Pratite li hrvatsku gastronomsku scenu i što mislite o njoj?
– Već godinama s velikim zanimanjem pratim puls hrvatske gastronomske scene, koja je prepoznata i izvan granica zemlje zahvaljujući talentiranim hrvatskim kuharima, koji vode kuhinje u nekim od svjetski renomiranih restorana. Posebno me inspirira rad Rudolfa Štefana i Davida Skoke, čiji inovativni pristup i maštovite kreacije pomiču granice tradicionalne kuhinje i postavljaju nove standarde u gastronomiji.

Koja su vam hrvatska jela posebno prirasla srcu?
– Obožavam pašticadu, i ona je za mene vrhunac. Također, Biograd je mjesto gdje se prirodna ljepota i bogata gastronomska ponuda savršeno stapaju.

Kakvi su vam prvi dojmovi o Biogradu?
– Biograd je prekrasan gradić. Kombinacija je prirodne ljepote, povijesti, ali kao kuhar moram primijetiti da ima i široku gastronomsku ponudu mediteranskih jela.

Što mislite o Dalmatincima? Jesu li vas lijepo prihvatili?
– Srdačno i otvoreno, stvarno sam jako zadovoljan i timom i gostoprimstvom.

Osobno imam puno prijatelja iz Beograda i uvijek kažem kako imate sličan temperament i narav sličnu Dalmatincima. Slažete li se s time?
– Da, slična narav i temperament, to je istina!

Biste li se jednom voljeli preseliti u Dalmaciju?
– Ne jednom... Odmah! Dalmacija je velika inspiracija.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix
Luka Gerlanc/Cropix

’Ideju za Baby lazanje dobio sam gledajući Marka Purišića‘

Luka Gerlanc/Cropix

‘Odmah bi se preselio, Dalmacija je velika inspiracija‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/doktor-za-tjestenine-ima-zlatno-pravilo-kuham-sa-samo-tri-namirnice-otkrio-nam-je-i-kako-tocno-radi-baby-lazanje-1380624 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=211da7403973d8e4f3c4851bb9426351b948b0ec [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Doktor+za+tjestenine+ima+zlatno+pravilo%3A+%E2%80%99Kuham+sa+samo+tri+namirnice.%E2%80%99+Otkrio+nam+je+i+kako+to%C4%8Dno+radi+%E2%80%98Baby+lazanje%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fdoktor-za-tjestenine-ima-zlatno-pravilo-kuham-sa-samo-tri-namirnice-otkrio-nam-je-i-kako-tocno-radi-baby-lazanje-1380624 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fdoktor-za-tjestenine-ima-zlatno-pravilo-kuham-sa-samo-tri-namirnice-otkrio-nam-je-i-kako-tocno-radi-baby-lazanje-1380624 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NAGRAĐIVANI KUHAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PričeNAGRAĐIVANI KUHAR

Doktor za tjestenine ima zlatno pravilo: ’Kuham sa samo tri namirnice.’ Otkrio nam je i kako točno radi ‘Baby lazanje‘

Piše Vinko Paić
14. travnja 2024. - 09:13

Mjesto radnje nije diskoklub kao u popularnoj Severininoj pjesmi, niti je akter naše iduće priče Ante kojeg pjevačica spominje u istoimenom hitu, međutim jednako je osebujan lik.

Zvonko Trajković (60) iz Beograda priznati je i nagrađivani kuhar s privremenom dalmatinskom adresom, a ovaj vječiti zaljubljenik u more i sunce toliko je oduševljen ovim našim podnebljem da bi se istog trena preselio. Zasad je ipak u Biogradu na Moru na privremenom radu, a onda, tko zna...

Zvone, kako ga od milja zovu prijatelji, od ove je sezone glavni chef u hrvatskom Gardalandu, popularnom zabavnom parku Dalmaland, koji je prošlog ljeta oborio sve rekorde posjećenosti, u njemu su uživali i stari i mladi... No vratimo se mi Zvonku... Prva mu je ovo sezona uopće da radi u Hrvatskoj; ponuda Dalmalanda ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 07:11