StoryEditor
Putovanjaideje za godišnji

Maštate o luksuznom i neobičnom odmoru na egzotičnoj lokaciji? Pet vrlo zanimljivih hotela uskoro otvaraju svoja vrata, pogledajte u čemu će gosti uživati

Piše PSD
15. lipnja 2019. - 13:07
shutterstock_444356719

Koliko god bili zaljubljeni u Dalmaciju, naše predivne plaže i slikovita mjesta, tijekom ljeta, kad kad je najveća gužva, svima nam se jave maštarije o barem 3-4 dana mira i tišine, negdje daleko. Maštate li već sad o odmoru u dalekim krajevima, a želite da bude (vaš odmor ili bar maštarija) nešto uistinu posebno, pogledajte kakvi se sve zanimljivi i prekrasni hoteli otvaraju u lipnju na interesantnim lokacijama diljem svijeta. 

Kako piše Independent, ovog mjeseca svoja vrata otvara Kachi Lodge, smješten u jednom od najneobičnijih kutaka svijeta - slanoj ravnici Bolivije, na nadmorskoj visini od 3.600 metara. Sastoji se od šest futurističkih kupola s prozirnim panelima na krovu, kako bi se noćuz m oglo uživati u pogledu na zvjezdano nebo. Atrakcija neće nedostajati ni tijekom dana jer se zbog efekta fatamorgane stvara neobičan dojam - vidi se 'kopija' cijelog kompleksa. Posjetitelji će uživati u specijalitetima chefova uglednog restorana Gustu iz La Paza.

 

Na Santoriniju se u nekadašnjem samostanu otvara Katikies Garden. Ima 40 apartmana od kojih neki imaju privatne vrtove, drugi bazene, a dok zajednički bazen ima panoramski pogled. Hrana će biti tradicionalna grčka s modernim 'tvistom', a posebna su atrakcija tri vinska podruma uklesana u stijeni u kojima će gosti svake večeri moći kušati probrana vina.

 

U Andaluziji se u preuređenoj kući iz 19. stoljeća otvara luksuzni Plaza 18. Smješten je u slikovitoj četvrti grada Vejer, a tijekom restauracije se pomno pazilo da sve bude u skladu spovijenim naslijeđem pa su korišteni mramor, tipične andaluzijske crno-bijele pločice, drvo, kovano željezo i probrane prirodne tkanine.

 

U Keniji se otvara Elewana Lodo Springs, smješten na zaštićenom području od čak 57 tisuća hektara. Sastoji se od osam luksuznih šatora iz kojih se pruža nevjerojatan pogled na divlju prirodu. Gostima su na raspolaganju vodiči za safari-ture tijekom kojih mogu ugledati slonove, zebre, lavove i leoparde.

 

U francuskoj dolini Loire otvara se Hotel Chateau du Grand-Lucé, nekadašnji ljetnikovac barona Jacquesa Pineau de Viennaya u kojem su znali boraviti Voltaire, Mozart i Rousseau. Elegantno renovirano zdanje smješteno na 80 hektara pomno njegovanih vrtova opet sjaji luksuzom iz 18. stoljeća, a 17 soba opremljeno je perzisjkim sagovima i kristalnim lusterima.

 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 05:55