stdClass Object ( [id] => 1384518 [title] => Radio Ritam već 15 godina ne silazi s prvog mjesta u šibensko-kninskoj županiji: ‘Zovu nas čak iz Amerike!‘ [alias] => radio-ritam-vec-15-godina-ne-silazi-s-prvog-mjesta-u-sibensko-kninskoj-zupaniji-zovu-nas-cak-iz-amerike [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Magnetičan za slušatelje, isto takav za ekipu koja stvara njegov program. Ne silazi uzalud već više od 15 godina s prvog mjesta po slušanosti u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, prema istraživanjima relevantnih agencija, poput Ipsos plusa. Takav je šibenski Radio Ritam na 106,4 MHZ ili, u punom nazivu, Ritam Nautic radio: za većinu ekipe koja kreira njegov program RR je život, a da nije tako, teško da bi imali kontinuirano dobar prijam kod slušatelja.

Ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra. Zadnjih nekoliko godina, naime, program RR-a reemitira se na frekvenciji Nautic radija u Komiži, kada završi originalna produkcija tamošnje redakcije-kćeri šibenskog pogona u radijskom eteru.

Već više od 20 godina Manuela Čapalija, i upola toliko vremena glavna urednica, daje cijelu sebe Radio Ritmu. Svi koji je poznaju znaju da je RR njezin život; to se uostalom osjeća u programu i ona to ne krije. Kaže da ju je sve vodilo k radiju kao mediju, da bi je i sam radio naposljetku, držao čvrsto usidrenom u Šibeniku. Makar je, veli, bilo ponuda da promijeni medijski dres.

---

---

Nezamjenjiv medij

No, za to se trebalo otisnuti izvan "zaljeva malog tog Šibenskog", kako kaže poznata pjesma, što se Manueli nikako nije dalo. Vrsna voditeljica uz bok ima ekipu sličnu po kvalitetama - kolegice Mariju Alat, Jadranku Barišić te kolege Joška Bonaćija i Nikolu Urukala.

Oni su prepoznatljiv glas i timbar Radio Ritma, a u večernjim satima na frekvenciji ih jednom tjedno već 30 godina drži Antonijo Lučić, zaljubljenik u poeziju, autor i voditelj "Ritma srca", rekorderske emisije na domaćoj medijskoj sceni.

"Ritam srca" bio je nominiran u ovogodišnjem izboru "Zlatne ruže" Večernjeg lista, i to je za Manuelu Čapaliju već samo za sebe velik dobitak, budući da je ipak riječ o malenom radiju, prvome odavde ikad u konkurenciji za to priznanje.

- Sama je nominacija velika čast. Što se nas tiče, to je već naša "Zlatna ruža": predstavljali smo Šibenik, županiju i slušatelje Antonijeve emisije koji ga vjerno bodre - kaže Čapalija i dodaje kako se i na tom primjeru vidi da radio kao medij nije prošlost, kako neki tvrde.

- Nisu ga pomele nove medijske platforme, nego naprotiv, još uvijek je najbrži medij, nezamjenjiv. Zato jer ima mogućnost biti dinamičan i doprijeti tamo gdje drugi ne mogu. Nadalje, tu su i emocije koje voditelji prenose eterom i primaju ih od slušatelja, barem za mene - kaže glavna urednica, dodajući da naprosto obožava biti dijelom svijeta u koji dopire njezin glas i poruke.

---

image
Tonka Lokas/Cropix
---

Otpočetka joj je najveći izazov razgovarati sa slušateljima, ne bih nešto docirala, nego ih poticala na razmišljanje i dijalog; dati najbolje od sebe i onih koji nas slušaju.

- Ta mi je interakcija najbolje od svega i nastojimo što više raditi s otvorenim telefonima. A kada to izostaje, tada se opet prema sugestijama slušatelja kod nas rade tematske emisije - iznosi iskusna radijska frontmenica.

Premda je novinarstvo neodvojivo od njezina posla u kojem se iskušala ama baš u svim tematskim područjima - od informativnog programa i političkih sučeljavanja, preko emisija iz kulture, zatim onih s komunalnom problematikom ili intervjua s poznatim osobama, pri čemu se otkriva njihova intimnija strana, izvan politike ili njihova posla - Manuela se ne smatra novinarkom u klasičnom smislu. Voditeljstvo - i to isključivo radijsko, napominje - njezine su vode u kojima se osjeća ugodno kao riba.

- Osobno, imala sam mogućnosti za rast na Radio Ritmu. Iskoristila sam ih do te mjere da sam po potrebi također tehničarka i montažerka, a nadam se da ću naći još prostora u kojem ću sebi i publici biti svježa i nova, a opet ona stara - zaključila je Čapalija.

Između Splita i Šibenika

Njezin kolega Joško Bonaći dnevni je migrant iz Splita do svoga radnog mjesta na Radio Ritmu. Zapaženi voditelj i reporter poznatog dalmatinskog radija "raskinuo je dugogodišnju ljubav" s radijskom kućom u svome gradu i put pod noge i gume u Šibenik. Već treću godinu, često zajedno sa svojim Sparkijem, 13-godišnjim jack russell terijerom.

Ma koliko da mu je naporno putovati dvaput dnevno, Joško na svome poslu dobro zabavlja sebe i slušatelje. Naročito u emisiji "Crna burza", koja je od "običnog" malog oglasnika gdje se slušatelji javljaju nudeći prodaju raznih stvari prerasla u humoristični blok Radio Ritma zahvaljujući Joškovim reakcijama na njihovu ponudu.

---

image

Joško Bonaći: Jednom me nazvala baka iz staračkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klarić, bivša šibenska gradonačelnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer više nije mogla voziti od smija

Tonka Lokas/Cropix
---

- Žao mi je što "Crna burza" ne traje uru vrimena! - kaže Joško.

- Jednom me nazvala baka iz staračkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klarić, bivša šibenska gradonačelnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer više nije mogla voziti od smija - priča Joško, poznat i kao Joke, dodajući da su mu takve reakcije slušatelja, kao i drugim kolegama uostalom, najveća nagrada za ono što rade.

- To nas drži u ovome našem poslu! Dosta radija radi radi sebe, a Radio Ritam postoji radi slušatelja jer su oni glavni i ne odustaje od davno napisanog pravila. Za razliku od formatiranih radijskih postaja, kojima je ciljana publika od 18 do 45 godina, mi se obraćamo svima. Još nešto mi je važno kao kreativcu, nastavlja, a to je sloboda. Imam li neku ideju dok radim, odmah je mogu realizirati, a da se ne konzultiram s producentom ili direktorom, za razliku od formatiranog radija. Primjerice, kod nas glazbu biraju Joško Stošić, glazbeni urednik, i direktor Mišo Bijelić. Rade to dobro, na zadovoljstvo svih, međutim, nema nikakve prepreke da po svojoj volji pustim neku pjesmu ili kažem u eter nešto što smatram važnim. Dakako, tu je stvar iskustva, ali i povjerenja jednih u druge: ima dosta toga što bih volio promijeniti na bolje. Više produkcije recimo, no s ekipom na raspolaganju, Radio Ritam je po svemu sigurno pri samome vrhu u Dalmaciji - ocjenjuje Joško.

Zovu ih čak iz Amerike: zahvaljujući globalnome internetu, lokalno se širi svijetom, među našijencima kojima nedostaje "naš đir", a doživljavaju ga slušajući Radio Ritam.

Za kraj je, u maniri svoje "Crne burze" i one opjevane bračke "prodojen uje", Joke odlučio pustiti glas kako da se konačno oslobodi iscrpljujućih putovanja između Splita i Šibenika.

- Ako ima koja usamljena šinjorina, po mogućnosti s kućom na Kornatima, da mogu uživati na svome brodu s tunjom u moru... Ili, možda još bolje, tražim stariji bračni par, da me usvoje - smije se. I opet, neka se jave oni koji štogod imaju u Kornatima... Jer, bože moj, bez mora ne mogu, ono mi najbolje napuni baterije!

I Sparki je na to s odobravanjem zastrigao ušima...

---

Moćno oružje

Sebe je na Radio Ritmu pronašla i Ankica Arbutina, šefica marketinga. Iz Gline je došla u Šibenik, na studij Turističkog managementa na veleučilištu i odlučila ostati na moru.

- Već sam bila gotovo odustala od traženja još jednog posla, kad se ukazala mogućnost rada na Radio Ritmu. Mislim da sam je iskoristila, uz pomoć uistinu super mentora Miše Bijelića, vlasnika i direktora Radio Ritma. Premda nisam studirala čisti marketing, ovo je posao po mojoj mjeri.

- Kako ono glasi recept ako ne želiš raditi? - nasmijala se. Radi ono što voliš - kaže Ankica. I naglašava da je, osim pravodobne lokalne informacije, slušateljima najvažnije, čujnost njihova radija u tri županije moćno oružje marketinga koji vodi.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PALI RADIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => PALI RADIO 2 0 6639 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-24 13:12:20 [created_by] => 3104 [created_by_alias] => Branimir Periša [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-28 20:41:04 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-28 20:40:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Radio Ritam već 15 godina ne silazi s prvog mjesta u šibensko-kninskoj županiji: 'Zovu nas čak iz Amerike!' page_title=Radio Ritam već 15 godina ne silazi s prvog mjesta u šibensko-kninskoj županiji: 'Zovu nas čak iz Amerike!' [metakey] => radio ritam [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26991777.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26991789.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26991788.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26991783.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26991780.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26991781.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tonka Lokas\/Cropix","Tonka Lokas\/Cropix","Tonka Lokas\/Cropix","Tonka Lokas\/Cropix","Tonka Lokas\/Cropix","Tonka Lokas\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Radio Ritam ima kontinuirano dobar prijam kod slu\u0161atelja ne jedino na podru\u010dju \u0160ibensko-kninske \u017eupanije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra, ali i \u0161ire. Lokalno se \u0161iri svijetom, me\u0111u na\u0161ijencima kojima nedostaje \u2018na\u0161 \u0111ir\u2018, a do\u017eivljavaju ga slu\u0161aju\u0107i Radio Ritam.<\/p>","","","","","

Jo\u0161ko Bona\u0107i: Jednom me nazvala baka iz stara\u010dkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klari\u0107, biv\u0161a \u0161ibenska gradona\u010delnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer vi\u0161e nije mogla voziti od smija<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1052","hd_26991777_1920.jpg":"1920x1080","k_26991777_1280.jpg":"1280x1280","k_26991777_1024.jpg":"1024x1024","k_26991777_640.jpg":"640x640","k_26991777_480.jpg":"480x480","k_26991777_340.jpg":"340x340","k_26991777_220.jpg":"220x220","o_26991777_1280.jpg":"1280x701","o_26991777_1024.jpg":"1024x561","o_26991777_640.jpg":"640x350","o_26991777_480.jpg":"480x263","o_26991777_340.jpg":"340x186","o_26991777_220.jpg":"220x120","h_26991777_1280.jpg":"1280x854","h_26991777_1024.jpg":"1024x683","h_26991777_640.jpg":"640x427","h_26991777_480.jpg":"480x320","h_26991777_340.jpg":"340x227","h_26991777_220.jpg":"220x147","pp_26991777_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991777_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991777_640.jpg":"640x814","pp_26991777_480.jpg":"480x611","pp_26991777_340.jpg":"340x432","pp_26991777_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_26991789_1920.jpg":"1920x1080","k_26991789_1280.jpg":"1280x1280","k_26991789_1024.jpg":"1024x1024","k_26991789_640.jpg":"640x640","k_26991789_480.jpg":"480x480","k_26991789_340.jpg":"340x340","k_26991789_220.jpg":"220x220","o_26991789_1280.jpg":"1280x878","o_26991789_1024.jpg":"1024x702","o_26991789_640.jpg":"640x439","o_26991789_480.jpg":"480x329","o_26991789_340.jpg":"340x233","o_26991789_220.jpg":"220x150","h_26991789_1280.jpg":"1280x854","h_26991789_1024.jpg":"1024x683","h_26991789_640.jpg":"640x427","h_26991789_480.jpg":"480x320","h_26991789_340.jpg":"340x227","h_26991789_220.jpg":"220x147","pp_26991789_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991789_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991789_640.jpg":"640x814","pp_26991789_480.jpg":"480x611","pp_26991789_340.jpg":"340x432","pp_26991789_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1432","hd_26991788_1920.jpg":"1920x1080","k_26991788_1280.jpg":"1280x1280","k_26991788_1024.jpg":"1024x1024","k_26991788_640.jpg":"640x640","k_26991788_480.jpg":"480x480","k_26991788_340.jpg":"340x340","k_26991788_220.jpg":"220x220","o_26991788_1280.jpg":"1280x954","o_26991788_1024.jpg":"1024x763","o_26991788_640.jpg":"640x477","o_26991788_480.jpg":"480x358","o_26991788_340.jpg":"340x253","o_26991788_220.jpg":"220x164","h_26991788_1280.jpg":"1280x854","h_26991788_1024.jpg":"1024x683","h_26991788_640.jpg":"640x427","h_26991788_480.jpg":"480x320","h_26991788_340.jpg":"340x227","h_26991788_220.jpg":"220x147","pp_26991788_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991788_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991788_640.jpg":"640x814","pp_26991788_480.jpg":"480x611","pp_26991788_340.jpg":"340x432","pp_26991788_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2637","hd_26991783_1920.jpg":"1920x1080","k_26991783_1280.jpg":"1280x1280","k_26991783_1024.jpg":"1024x1024","k_26991783_640.jpg":"640x640","k_26991783_480.jpg":"480x480","k_26991783_340.jpg":"340x340","k_26991783_220.jpg":"220x220","o_26991783_1280.jpg":"1280x1758","o_26991783_1024.jpg":"1024x1406","o_26991783_640.jpg":"640x879","o_26991783_480.jpg":"480x659","o_26991783_340.jpg":"340x466","o_26991783_220.jpg":"220x302","h_26991783_1280.jpg":"1280x854","h_26991783_1024.jpg":"1024x683","h_26991783_640.jpg":"640x427","h_26991783_480.jpg":"480x320","h_26991783_340.jpg":"340x227","h_26991783_220.jpg":"220x147","pp_26991783_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991783_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991783_640.jpg":"640x814","pp_26991783_480.jpg":"480x611","pp_26991783_340.jpg":"340x432","pp_26991783_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1055","hd_26991780_1920.jpg":"1920x1080","k_26991780_1280.jpg":"1280x1280","k_26991780_1024.jpg":"1024x1024","k_26991780_640.jpg":"640x640","k_26991780_480.jpg":"480x480","k_26991780_340.jpg":"340x340","k_26991780_220.jpg":"220x220","o_26991780_1280.jpg":"1280x703","o_26991780_1024.jpg":"1024x562","o_26991780_640.jpg":"640x351","o_26991780_480.jpg":"480x263","o_26991780_340.jpg":"340x186","o_26991780_220.jpg":"220x120","h_26991780_1280.jpg":"1280x854","h_26991780_1024.jpg":"1024x683","h_26991780_640.jpg":"640x427","h_26991780_480.jpg":"480x320","h_26991780_340.jpg":"340x227","h_26991780_220.jpg":"220x147","pp_26991780_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991780_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991780_640.jpg":"640x814","pp_26991780_480.jpg":"480x611","pp_26991780_340.jpg":"340x432","pp_26991780_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26991781_1920.jpg":"1920x1080","k_26991781_1280.jpg":"1280x1280","k_26991781_1024.jpg":"1024x1024","k_26991781_640.jpg":"640x640","k_26991781_480.jpg":"480x480","k_26991781_340.jpg":"340x340","k_26991781_220.jpg":"220x220","o_26991781_1280.jpg":"1280x854","o_26991781_1024.jpg":"1024x683","o_26991781_640.jpg":"640x427","o_26991781_480.jpg":"480x320","o_26991781_340.jpg":"340x227","o_26991781_220.jpg":"220x146","h_26991781_1280.jpg":"1280x854","h_26991781_1024.jpg":"1024x683","h_26991781_640.jpg":"640x427","h_26991781_480.jpg":"480x320","h_26991781_340.jpg":"340x227","h_26991781_220.jpg":"220x147","pp_26991781_1280.jpg":"1280x1628","pp_26991781_1024.jpg":"1024x1303","pp_26991781_640.jpg":"640x814","pp_26991781_480.jpg":"480x611","pp_26991781_340.jpg":"340x432","pp_26991781_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15014585 Threads: 2 Questions: 3151466620 Slow queries: 7035243 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234988426 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/radio-ritam-vec-15-godina-ne-silazi-s-prvog-mjesta-u-sibensko-kninskoj-zupaniji-zovu-nas-cak-iz-amerike-1384518 [printLink] => /mozaik/panorama/radio-ritam-vec-15-godina-ne-silazi-s-prvog-mjesta-u-sibensko-kninskoj-zupaniji-zovu-nas-cak-iz-amerike-1384518?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 635005 [name] => radio ritam [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-01 14:21:47 [main_article_id] => 0 [alias] => radio-ritam [link] => /tag/radio-ritam ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PALI RADIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Radio Ritam već 15 godina ne silazi s prvog mjesta u šibensko-kninskoj županiji: ‘Zovu nas čak iz Amerike!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3104 [name] => Branimir Periša [username] => branimir.perisa [email] => brane.perisa@sibenski-list.hr [password] => $2y$10$ZdQPcBrYLDSYK64AG4toqOHYzVpM8P76cigc/kJ7WJeNwwZNdsQlq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/branimir-perisa-3104 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1622 [gender] => m [description] => [image] => 1622.png [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1622.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991777.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tonka Lokas/Cropix [mainImageDesc] =>

Radio Ritam ima kontinuirano dobar prijam kod slušatelja ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra, ali i šire. Lokalno se širi svijetom, među našijencima kojima nedostaje ‘naš đir‘, a doživljavaju ga slušajući Radio Ritam.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991777.jpg [title] =>

Radio Ritam ima kontinuirano dobar prijam kod slušatelja ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra, ali i šire. Lokalno se širi svijetom, među našijencima kojima nedostaje ‘naš đir‘, a doživljavaju ga slušajući Radio Ritam.

Tonka Lokas/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991789.jpg [title] => Tonka Lokas/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991788.jpg [title] => Tonka Lokas/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991783.jpg [title] => Tonka Lokas/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991780.jpg [title] => Tonka Lokas/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26991781.jpg [title] =>

Joško Bonaći: Jednom me nazvala baka iz staračkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klarić, bivša šibenska gradonačelnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer više nije mogla voziti od smija

Tonka Lokas/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Magnetičan za slušatelje, isto takav za ekipu koja stvara njegov program. Ne silazi uzalud već više od 15 godina s prvog mjesta po slušanosti u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, prema istraživanjima relevantnih agencija, poput Ipsos plusa. Takav je šibenski Radio Ritam na 106,4 MHZ ili, u punom nazivu, Ritam Nautic radio: za većinu ekipe koja kreira njegov program RR je život, a da nije tako, teško da bi imali kontinuirano dobar prijam kod slušatelja.

Ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra. Zadnjih nekoliko godina, naime, program RR-a reemitira se na frekvenciji Nautic radija u Komiži, kada završi originalna produkcija tamošnje redakcije-kćeri šibenskog pogona u radijskom eteru.

Već više od 20 godina Manuela Čapalija, i upola toliko vremena glavna urednica, daje cijelu sebe Radio Ritmu. Svi koji je poznaju znaju da je RR njezin život; to se uostalom osjeća u programu i ona to ne krije. Kaže da ju je sve vodilo k radiju kao mediju, da bi je i sam radio naposljetku, držao čvrsto usidrenom u Šibeniku. Makar je, veli, bilo ponuda da promijeni medijski dres.

---

---

Nezamjenjiv medij

No, za to se trebalo otisnuti izvan "zaljeva malog tog Šibenskog", kako kaže poznata pjesma, što se Manueli nikako nije dalo. Vrsna voditeljica uz bok ima ekipu sličnu po kvalitetama - kolegice Mariju Alat, Jadranku Barišić te kolege Joška Bonaćija i Nikolu Urukala.

Oni su prepoznatljiv glas i timbar Radio Ritma, a u večernjim satima na frekvenciji ih jednom tjedno već 30 godina drži Antonijo Lučić, zaljubljenik u poeziju, autor i voditelj "Ritma srca", rekorderske emisije na domaćoj medijskoj sceni.

"Ritam srca" bio je nominiran u ovogodišnjem izboru "Zlatne ruže" Večernjeg lista, i to je za Manuelu Čapaliju već samo za sebe velik dobitak, budući da je ipak riječ o malenom radiju, prvome odavde ikad u konkurenciji za to priznanje.

- Sama je nominacija velika čast. Što se nas tiče, to je već naša "Zlatna ruža": predstavljali smo Šibenik, županiju i slušatelje Antonijeve emisije koji ga vjerno bodre - kaže Čapalija i dodaje kako se i na tom primjeru vidi da radio kao medij nije prošlost, kako neki tvrde.

- Nisu ga pomele nove medijske platforme, nego naprotiv, još uvijek je najbrži medij, nezamjenjiv. Zato jer ima mogućnost biti dinamičan i doprijeti tamo gdje drugi ne mogu. Nadalje, tu su i emocije koje voditelji prenose eterom i primaju ih od slušatelja, barem za mene - kaže glavna urednica, dodajući da naprosto obožava biti dijelom svijeta u koji dopire njezin glas i poruke.

---

image
Tonka Lokas/Cropix
---

Otpočetka joj je najveći izazov razgovarati sa slušateljima, ne bih nešto docirala, nego ih poticala na razmišljanje i dijalog; dati najbolje od sebe i onih koji nas slušaju.

- Ta mi je interakcija najbolje od svega i nastojimo što više raditi s otvorenim telefonima. A kada to izostaje, tada se opet prema sugestijama slušatelja kod nas rade tematske emisije - iznosi iskusna radijska frontmenica.

Premda je novinarstvo neodvojivo od njezina posla u kojem se iskušala ama baš u svim tematskim područjima - od informativnog programa i političkih sučeljavanja, preko emisija iz kulture, zatim onih s komunalnom problematikom ili intervjua s poznatim osobama, pri čemu se otkriva njihova intimnija strana, izvan politike ili njihova posla - Manuela se ne smatra novinarkom u klasičnom smislu. Voditeljstvo - i to isključivo radijsko, napominje - njezine su vode u kojima se osjeća ugodno kao riba.

- Osobno, imala sam mogućnosti za rast na Radio Ritmu. Iskoristila sam ih do te mjere da sam po potrebi također tehničarka i montažerka, a nadam se da ću naći još prostora u kojem ću sebi i publici biti svježa i nova, a opet ona stara - zaključila je Čapalija.

Između Splita i Šibenika

Njezin kolega Joško Bonaći dnevni je migrant iz Splita do svoga radnog mjesta na Radio Ritmu. Zapaženi voditelj i reporter poznatog dalmatinskog radija "raskinuo je dugogodišnju ljubav" s radijskom kućom u svome gradu i put pod noge i gume u Šibenik. Već treću godinu, često zajedno sa svojim Sparkijem, 13-godišnjim jack russell terijerom.

Ma koliko da mu je naporno putovati dvaput dnevno, Joško na svome poslu dobro zabavlja sebe i slušatelje. Naročito u emisiji "Crna burza", koja je od "običnog" malog oglasnika gdje se slušatelji javljaju nudeći prodaju raznih stvari prerasla u humoristični blok Radio Ritma zahvaljujući Joškovim reakcijama na njihovu ponudu.

---

image

Joško Bonaći: Jednom me nazvala baka iz staračkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klarić, bivša šibenska gradonačelnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer više nije mogla voziti od smija

Tonka Lokas/Cropix
---

- Žao mi je što "Crna burza" ne traje uru vrimena! - kaže Joško.

- Jednom me nazvala baka iz staračkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klarić, bivša šibenska gradonačelnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer više nije mogla voziti od smija - priča Joško, poznat i kao Joke, dodajući da su mu takve reakcije slušatelja, kao i drugim kolegama uostalom, najveća nagrada za ono što rade.

- To nas drži u ovome našem poslu! Dosta radija radi radi sebe, a Radio Ritam postoji radi slušatelja jer su oni glavni i ne odustaje od davno napisanog pravila. Za razliku od formatiranih radijskih postaja, kojima je ciljana publika od 18 do 45 godina, mi se obraćamo svima. Još nešto mi je važno kao kreativcu, nastavlja, a to je sloboda. Imam li neku ideju dok radim, odmah je mogu realizirati, a da se ne konzultiram s producentom ili direktorom, za razliku od formatiranog radija. Primjerice, kod nas glazbu biraju Joško Stošić, glazbeni urednik, i direktor Mišo Bijelić. Rade to dobro, na zadovoljstvo svih, međutim, nema nikakve prepreke da po svojoj volji pustim neku pjesmu ili kažem u eter nešto što smatram važnim. Dakako, tu je stvar iskustva, ali i povjerenja jednih u druge: ima dosta toga što bih volio promijeniti na bolje. Više produkcije recimo, no s ekipom na raspolaganju, Radio Ritam je po svemu sigurno pri samome vrhu u Dalmaciji - ocjenjuje Joško.

Zovu ih čak iz Amerike: zahvaljujući globalnome internetu, lokalno se širi svijetom, među našijencima kojima nedostaje "naš đir", a doživljavaju ga slušajući Radio Ritam.

Za kraj je, u maniri svoje "Crne burze" i one opjevane bračke "prodojen uje", Joke odlučio pustiti glas kako da se konačno oslobodi iscrpljujućih putovanja između Splita i Šibenika.

- Ako ima koja usamljena šinjorina, po mogućnosti s kućom na Kornatima, da mogu uživati na svome brodu s tunjom u moru... Ili, možda još bolje, tražim stariji bračni par, da me usvoje - smije se. I opet, neka se jave oni koji štogod imaju u Kornatima... Jer, bože moj, bez mora ne mogu, ono mi najbolje napuni baterije!

I Sparki je na to s odobravanjem zastrigao ušima...

---

Moćno oružje

Sebe je na Radio Ritmu pronašla i Ankica Arbutina, šefica marketinga. Iz Gline je došla u Šibenik, na studij Turističkog managementa na veleučilištu i odlučila ostati na moru.

- Već sam bila gotovo odustala od traženja još jednog posla, kad se ukazala mogućnost rada na Radio Ritmu. Mislim da sam je iskoristila, uz pomoć uistinu super mentora Miše Bijelića, vlasnika i direktora Radio Ritma. Premda nisam studirala čisti marketing, ovo je posao po mojoj mjeri.

- Kako ono glasi recept ako ne želiš raditi? - nasmijala se. Radi ono što voliš - kaže Ankica. I naglašava da je, osim pravodobne lokalne informacije, slušateljima najvažnije, čujnost njihova radija u tri županije moćno oružje marketinga koji vodi.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tonka Lokas/Cropix Tonka Lokas/Cropix Tonka Lokas/Cropix Tonka Lokas/Cropix Tonka Lokas/Cropix Tonka Lokas/Cropix
Tonka Lokas/Cropix

Radio Ritam ima kontinuirano dobar prijam kod slušatelja ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra, ali i šire. Lokalno se širi svijetom, među našijencima kojima nedostaje ‘naš đir‘, a doživljavaju ga slušajući Radio Ritam.

Tonka Lokas/Cropix

Joško Bonaći: Jednom me nazvala baka iz staračkog doma puna zahvalnosti da sam joj podiga cili dan u dobrome duhu. A Neda Klarić, bivša šibenska gradonačelnica, trebala je autom stati sa strane ceste jer više nije mogla voziti od smija

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/radio-ritam-vec-15-godina-ne-silazi-s-prvog-mjesta-u-sibensko-kninskoj-zupaniji-zovu-nas-cak-iz-amerike-1384518 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f280bc43f5ab731abbc1c5604d85dfe8c80cdfa9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Radio+Ritam+ve%C4%87+15+godina+ne+silazi+s+prvog+mjesta+u+%C5%A1ibensko-kninskoj+%C5%BEupaniji%3A+%E2%80%98Zovu+nas+%C4%8Dak+iz+Amerike%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fradio-ritam-vec-15-godina-ne-silazi-s-prvog-mjesta-u-sibensko-kninskoj-zupaniji-zovu-nas-cak-iz-amerike-1384518 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fradio-ritam-vec-15-godina-ne-silazi-s-prvog-mjesta-u-sibensko-kninskoj-zupaniji-zovu-nas-cak-iz-amerike-1384518 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PALI RADIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaPALI RADIO

Radio Ritam već 15 godina ne silazi s prvog mjesta u šibensko-kninskoj županiji: ‘Zovu nas čak iz Amerike!‘

Piše Branimir Periša
28. travnja 2024. - 22:40
Radio Ritam ima kontinuirano dobar prijam kod slušatelja ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra, ali i šire. Lokalno se širi svijetom, među našijencima kojima nedostaje ‘naš đir‘, a doživljavaju ga slušajući Radio Ritam.Tonka Lokas/Cropix

Magnetičan za slušatelje, isto takav za ekipu koja stvara njegov program. Ne silazi uzalud već više od 15 godina s prvog mjesta po slušanosti u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, prema istraživanjima relevantnih agencija, poput Ipsos plusa. Takav je šibenski Radio Ritam na 106,4 MHZ ili, u punom nazivu, Ritam Nautic radio: za većinu ekipe koja kreira njegov program RR je život, a da nije tako, teško da bi imali kontinuirano dobar prijam kod slušatelja.

Ne jedino na području Šibensko-kninske županije, nego i dosta dalje, na svim jadranskim otocima i uz obalu do Zadra. Zadnjih nekoliko godina, naime, program RR-a reemitira se na frekvenciji Nautic radija u Komiži, kada završi originalna produkcija tamošnje redakcije-kćeri šibenskog pogona u radijskom eteru.

Već više od 20 godina Manuela Čapalija, i upola toliko vremena glavna urednica, daje cijelu sebe Radio Ritmu. Svi koji je poznaju znaju da je RR njezin život; to se uostalom osjeća u programu i ona to ne krije. Kaže da ju je sve vodilo k radiju kao mediju, da bi je i sam radio naposljetku, držao čvrsto usidrenom u Šibeniku. Makar je, veli, bilo ponuda da promijeni medijski dres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 05:54