StoryEditor
OtociSVEČANO NA KANUNU

Jelšanski veslači zahvalili dugogodišnjem članu za doprinos razvoju: Klubovi moraju imati profesionalca, jer entuzijazam brzo splasne!

20. siječnja 2021. - 11:29
Predsjednik VK 'Jelsa' Frančesko Duboković, Ivan Grgičević i trener Jerko BožikovićMirko Crnčević

U ime Veslačkog kluba "Jelsa" na maloj svečanosti dodijeljena je plaketa za dugogodišnji doprinos i suradnju u razvoju kluba Ivanu Grgičeviću prigodom njegovog odlaska u mirovinu s pozicije direktora tvrtke "Hvarski vodovod".

– Grgičević je više od 30 godina član, funkcioner i volonter našeg kluba. Uvijek je znao svoj poslovni i društveni autoritet usmjeriti prema odgovornom djelovanju te tako utjecati na kontinuirani napredak kluba i stvaranje uvjeta za sportski razvoj i odgoj mladih jelšanskih naraštaja. Od 1997. do 2010. bio je i naš dopredsjednik, a posebne zasluge pripadaju mu u domeni infrastrukturnog napretka u nekoliko faza. Zasigurno je jedan od zaslužnih pojedinaca koji je utjecao na činjenicu da je Kanun danas prepoznatljiv lukobran veslača i što je, uz potrebnu funkcionalnost u smislu moderne nautičke luke, zadržao svoju društvenu funkcionalnost i sportski duh – kazao je Frančesko Duboković, aktualni predsjednik jelšanskih veslača koji je priznanje predao u nazočnosti nekoliko mladih sportaša i trenera Jerka Božikovića.

Grgičević je zahvalio na plaketi, prisjetivši se svojeg dolaska u klub i svih godina kada se puno radilo na sanaciji krovišta, uređenju i opremanju prostorija na Kanunu.

– Oduvijek sam se u granicama raspoloživih mogućnosti zalagao za pomoć našim klubovima, dobrovoljnim društvima i udrugama, zagovarajući tezu da trebaju imati po jednog profesionalca koji će za svoj rad primati određenu naknadu. U protivnom entuzijazam brzo splasne, jer ljudi naprosto imaju i svoje privatne obveze, a dobro je da im i Općina kontinuirano dodjeljuje novac za pokrivanje materijalnih troškova, putovanja i slično. Jedino se tako danas i može opstati, a veslači su zapravo najbolji primjer kako se to radi, u klubu vidim sasvim solidne rezultate i želim da tako nastave i u budućnosti – rekao je dobitnik priznanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 03:35