StoryEditor
ObalaMILIJUNSKI UGOVOR

Veći dio Trogira i okolice dobit će kanalizaciju do kraja 2022. godine, doznajemo kada će početi izgradnja višekilometarske odvodne i vodovodne mreže

Piše Gordana Dragan
22. siječnja 2021. - 09:15
Bozidar Vukičević/Cropix

U prostorijama splitskog "Vodovoda i kanalizacije" potpisan je ugovor vrijedan gotovo 140 milijuna kuna za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području gradova Kaštela i Trogira, te općina Okrug i Seget.

Radi se o dijelu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture područja Kaštela-Trogir, koji se sufinancira novcem iz EU-ovih strukturnih i investicijskih fondova. Potpisivanju je nazočio Ante Bilić, trogirski gradonačelnik, koji je pojasnio kako se planira izgraditi oko 20 kilometara kanalizacijske mreže te oko devet kilometara vodovoda.

Kako doznajemo, planirani su i tlačni cjevovod Balan – Rožac, podmorski cjevovod kopno – Čiovo, te stanice Saldun i Mastrinka.

– Projekt treba biti realiziran do kraja 2022. godine, a radovi će početi ovog proljeća – rekao je Bilić.

Potpisivanju ugovora nazočili su Predrag Zekić, direktor solinske tvrtke "Vodoprivreda Split", Tomislav Šuta, čelni čovjek "Vodovoda i kanalizacije", te predstavnici lokalnih vlasti Kaštela, Okruga i Segeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 09:39