StoryEditorOCM
ObalaSTANI BARBA!

Policija zaustavila Dalmatinca za volanom; u osobnoj iskaznici 70 godina, u krvi 1,95 promila, odveli ga pred suca...

Piše Branimir Periša
16. travnja 2024. - 16:06

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu od 8. do 14. travnja na županijskom području ukupno se dogodilo 15 prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama a 13 ih je za posljedicu imalo materijalnu štetu - izvještava šibenska policija.

Od ukupnog broja 14 prometnih nesreća zbilo se na području Šibenika, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama. Pri tome je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede. Na području Knina dogodila se jedna prometne nesreća s jednom osobom koja je pretrpjela lakše tjelesne ozljede.

Analizom uzroka navedenih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika nepropisno skretanje i vožnja unatrag u šest slučajeva, nepropisna brzina prouzročila je jednu nesreću, kao i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, te nepoštovanje prednosti prolaza. Šest nesreća prouzročeno je uslijed drugih okolnosti.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto 469 mjera, pri čemu se 322 odnose na brzinu kretanja vozila.

Nekorištenja sigurnosnog pojasa zabilježeno je u 61 slučaju, nepropisno uključivanje i isključivanje u promet skrivilo je 18 nesreća, upravljanje pod utjecajem alkohola zabilježeno je u 12 slučajeva, dok je jedan prekršitelj upravljao vozilom prije stjecanja prava.

Zbog počinjenih prekršaja iz prometa je isključeno 17 vozača i 1 vozilo.

Izdvajamo događaj kada je vozač uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Sedamdeset godišnji vozač osobnog automobila šibenskih registracijskih oznaka, zaustavljen je 13. travnja na državnoj cesti D-27, kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,95 g/kg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:31