Overlay
Floating eyeliner

Zavodljiv mačkasti pogled: savladajte tehniku i istaknite oči u najtrendi stilu - nijedan potez tušem nije viška, ovaj look je savršen za doček Nove

Piše Jelena Vrcelj
Foto Doug Peters/Alamy/Alamy/Profimedia
30. prosinca 2021. - 11:59

Ono što je prije bio "smokey eye", danas je definitivno "floating eyeliner". Geometrijski "look" koji smo posudili iz 60-ih godina prošlog stoljeća vratio se na velika vrata. Ovaj je "look" zaživio u tolikoj mjeri da ga viđamo i u dnevnim prilikama, ali idealna prilika za njegovo isprobavanje su blagdanski izlasci, kad se možete osmjeliti i isprobati nešto drugačije. Bilo da se dotjerujete za neke od blagdanskih zabava ili pak za kućno druženje, eto vam načina da pokažete svoje umijeće s kistom i tušem. Prilikom povratka iz prošlosti, ovaj je "look" poprimio neke nove razine pa se u 2021. linije, osim crnom, povlače neonskim i pastelnim bojama, često žutom, ružičastom i plavom uz gornji rub kapka u pratnji "mačkastog" kuta uz vanjski rub oka, izvučenog u istoj ili pak kontrastnoj boji. 

Što se tiče beauty proizvoda, možete birati između olovke za oči, sjenila i kista ili pak tuša u boji. Početnicima bismo ipak savjetovali olovku, koju poslije, ako vam sve skupa izgleda pretjerano geometrijski, možete lagano osjenčati čistom četkicom. Izblendati možete i sjenilo, dok je tuš za one najodvažnije i najpreciznije.

Još jedan trend koji s "floating eyelinerom" ide ruku pod ruku svakako je i akcent na unutarnjem kutu oka. Dok mačkasta linija produžuje oko s vanjske strane, unutarnja ga može otvoriti i cijelom izgledu dati posebnu notu. 'Look' na koji su pale brojne poznate osobe, naročito Zendaya, koja je tako stigla na premijeru "Dunea", realizira se dodavanjem najčešće svjetlucavih nijansi u kut oka, ali nimalo suptilno. Što jače, to bolje, a boja može biti skroz drugačija od one koju odabirete za vanjski kut. 

Smeđookima savjetujemo zagasito zelene i ljubičaste nijase, dok će onima plavih i zelenih očiju odlično pristajati sedefaste i ružičaste, hladnije boje. Novo je, svježe i zabavno, idealno za prilike poput dočeka Nove godine. I ne, to ne znači da se morate odreći svog omiljenog crnog "eyelinera", samo nađite način da ga uklopite u blagdansko blještavilo.

Pratite Stil i na Instagramu!

06. svibanj 2024 13:55