Overlay
puppy eyeliner

Zaboravite mačkaste oči, ovo je novi trend u šminkanju: puno bolje pristaje svima kojima se linija tuša uporno preslikava

Piše Stil
Foto Shutterstock
27. siječnja 2023. - 18:53

Mučite li muku s izvlačenjem tuša za oči u elegantnoj crti za zavodljiv, mačkasti pogled ili su vam oči i kapci takvog oblika da vam se crta vječno preslikava, možda biste trebali iskušati trend koji se naziva puppy eyeliner.

Za razliku od klasičnog, koji oponaša izgled mačjih očiju, ovaj način nanošenja tuša za oči stvara dojam velikih, sanjivih i pomalo tužnih psećih očiju. Poput brojnih drugih beauty trendova, i ovaj stiže iz Koreje gdje je posebno popularan jer ga je lakše primijeniti na obliku očiju poznatih kao "hooded eyes", odnosno očiju s naglašenim i spuštenim kapcima, i ogroman je hit na TikToku.

Poanta Puppy Eyelinera je u tome da ne pokušava promijeniti prirodan izgled očiju nego ih samo lijepo naglašava. Izvodi se tako da se linija kojom se u vanjskom kutu oka "izvlači" oko ne penje prema gore kao kod standardnog nanošenja tuša, nego se blago spušta prema dolje što oči čini prividno većima. 

Evo kako se točno šminkaju uči u skladu s trendom Puppy Eyeliner:

1. Duž gornjih trepavica od unutarnjeg kuta oka prema vanjskome treba povući crtu tušem, tankim kistom umočenim u tamno sjenilo ili olovkom za oči 

2. Kad tuš ili olovka dosegnu vanjski rub oka olovku ili tuš treba usmjeriti blago prema dolje.

3. Vrh linije potom treba spojiti s točkom na sredini donjih trepavica.

4. Po želji možete lagano preći kistom preko izvučene linije kako biste je malo ublažili, no možete je ostaviti i takvom kakva je.

5. Alternativni način izvođenja ove tehnike podrazumijeva izvlačenje linije koja spaja sredinu donje trepavice i vrh linije povučene tušem uz pomoć sjenila, a ne tuša  ili olovke, čime se osigurava nešto manje dramatičan dojam.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

28. rujan 2023 00:04