Overlay
lijepe i tople

Vrijeme je za čizme! Ovi će se modeli nositi u hladnim mjesecima koji su pred nama, izdvojili smo najzanimljivije

Piše Stil
12. listopada 2020. - 11:20

Jedna od najvažnijih stvari koje čini zimski styling su svakako čizme i premda je jesen tek počela brendovi uvijek izbacuju kolekcije nešto unaprijed tako da smo već uspjeli razabrati glavne ovosezonske trendove.

Kod odabira obuće osim izgleda modela bitna je i kvaliteta da se možete barem nadati da će izdržati koju godinu, i cijena koja bi trebala biti u skladu s prethodnim. Naravno da će ponekad impulzivna kupnja prevagnuti, ali dobro pravilo koje savjetujemo je kupnja s odgodom od jedne noći. Ako stvar i dalje želite ujutro tek onda se upustite u kupnju.

A imat ćete puno prilika za demonstriranje samokontrole jer je izbor ove godine velik i raznolik. Od 4 modela čizama koje ističemo svi su u potpunosti drugačiji i posebni te će se uklopiti u najrazličitije estetike.

1. Vojničke čizme

Ovaj model iznova se vraća u modu, a ove godine popularniji je nego ikad. Čitav niz dizajnera odlučio se za grube i predimenzionirane čizme najčešće crne i maslinasto zelene, a sada ih je puna i high street ponuda. Ako ste ljubitelj klasike i želite dobar omjer cijene i kvalitete, a istovremeno želite biti u trendu preporučujemo Dr. Martensice.

image
Dr. Martens
image
Stradivarius čizme

2. Čizme do koljena

Visoke čizme do koljena bez iznimke dolaze i na visoku petu. Ove godine više ih viđamo široke u stilu 70-ih pa će dobro izgledati i uz haljine iz toga razdoblja. Boje u kojima dolaze su bordo, bež, smeđa i boja konjaka. Vole ih i domaće i strane zvijezde koje ih nose i uz ultra krate hlačice i minice koje su se vratile u modu.

image
Mango čizme
image
Stradivarius čizme

3. Bijele čizme

Premda pomalo nepraktične jer ih je lako uprljati, a teško očistiti bijele čizme izgledaju nevjerojatno efektno u svim kombinacijama. Monokromnim crno bijelim look-ovim dat će moderan zaokret, a šarene kombinacije malo smiriti i učiniti da izgledaju futurističkije. Neki dizajneri izradili su ih i od imitacije (barem se nadamo) krokodilske kože.

image
Zara Čizme
image
H&M čizme
image
Zara čizme

4. Čizme s čarapom

Ovaj model gledali smo povremeno već par sezona, ali sad su svugdje. Podsjećaju na prizore sa zimskih skijališta pa će nam ih biti drago gledati u gradskim šetnjama s obzirom na to da sumnjamo da ćemo ove godine smjeti otputovati u planine. Kombiniraju se sa svime čak i s još jednim debelim čarapama koje vire od ispod.

image
Fendi čizme
image
Randall Bridget čizme
25. travanj 2024 05:40