Overlay
Pet glavnih

Veliki povratak ‘otpisanih‘ tenisica: znamo koji su glavni trendovi ove jeseni kad je obuća u pitanju, inspirirajte se ovim kombinacijama

Piše Stil
Foto Shutterstock
8. rujna 2020. - 19:00

Sportska obuća odavno je prestala biti ono na što joj ime ukazuje, tenisice se nose u svim prilikama, od svečanih domjenaka do odlazaka u dućan. Istini za volju, možda i nisu najelegantnije, ali zato su najudobnije, pa dođu kao divan predah od potpetica ili ravnih sandala, podjednako štetnih za kralježnicu.

A dok mrzitelji čekaju da izađu, već jednom, iz mode, one se vraćaju, još ružnije, veće i upečatljivije nego prije. Sudeći prema vodećim trendovima za nadolazeću jesen, neke se vraćaju na velika vrata, a mi ih jedva čekamo kombinirati s toplijim modnim kombinacijama...

1. Povratak "starki"

U Convers All Star tenisicama ste vjerojatno provodili srednjoškolske dane, iscrtavali ih flomasterima i izazivali totalni užas kod roditelja koji su za njih izdvojili priličnu cifru. Nakon što su prošle period u kojemu su bile omražene, otpisane starke se vraćaju, jače nego ikad. Bijele i crne su za klasičarke, idu na sve kombinacije i, moramo priznati, odlično izgledaju...

2. Minimalizam...

A pod minimalizmom mislimo na - bijelo. Bijele tenisice imaju nešto elegantno, nešto classy u sebi, a ne zadaju glavobolju kad je u pitanju kombiniranje s ostatkom odjeće. Iako traže posebnu njegu, češće čišćenje i pažnju, trend bijelih tenisica, čini se, ne prolazi. Ove jeseni ponovno nam dolazi u obliku obaveznog dijela garderobe. Idu na tajice, idu i na odijela.

3. ... ali i šarenilo

Jer koliko god elegantne, bijele tenisice djelovale ozbiljno i stilski savršeno, upravo je u šarenilu ponekad inspiracija. Reći da podižu kombinaciju, bilo bi možda pretjerivanje, ali šarene tenisice bar je upotpunjuju. Ove su jeseni popularne one koje djeluju išarano, ali i one koje svi već nekoliko sezona volimo mrziti - ogromne, color block.

image
Aldo, 720 kn
Aldo

4. Visoke uz gležanj

Bila riječ o visokim starkama, 'vansicama' ili nekom trećem modelu, primjećujemo da su se na društvene mreže ovakve tenisice vratile u velikom stilu. Kombiniraju se uglavnom na ženstvene haljinice i izgledaju sjajno na gole noge. Dok ne zahladi, nosite ih na kratke traperice ili ljetne haljinice koje ćete navečer pojačati nekom pletninom. Vizualno ih produžite još i visokim čarapicama.

image
Platnene tenisice, 299,90 kn
Zara

5. Za trening

Naravno da tenisice za trening nisu rezervirane samo za trening, ali ove sezone posebno su popularne u streetstyle kombinacijama. 

18. travanj 2024 07:40