Overlay
Sofisticirano seksi

U novom trendu koji donose influencerice izgledat ćete kao da ste opljačkali muzej: nose se prozirni komadi s printom poznatih umjetničkih djela

Piše Stil
Foto BeFunky
12. kolovoza 2021. - 11:34

Ljubiteljice mode se dijele u dvije skupine - one koje vole samo crno i bijelo, eventualno bež i one koje ne poznaju nikakve granice. Nije nikakva tajna da ove druge obožavaju uzorke i printeve na odjeći i dok smo kroz proteklih godina vidjeli razno razne kičaste trendove, novi izgleda kao da je izašao iz muzeja.

Gotovo na svim profilima prominentnih influencerica posljednjih tjedana možemo naći odjeću koja na sebi ima printeve umjetničkih slika, uzorke nalik radovima avangardnih slikara ili fotografije dijelova skulptura. Prvi su ih počeli raditi ručno mali brendovi odjeće da bi im se brzo pridružili trendi With Jean, Ottolinger i Elliss.

Ono što posebno vuče pažnju je činjenica da ta odjeća nije ni najmanje nalik platnu, štoviše prozirna je, najčešće od tila pa slike i printevi izgledaju još čudnije i zanimljivije. Nose se barem djelomično pripijeno uz tijelo. Dio odjeće može visjeti, ali mora stajati uz tijelo barem u predjelu ruku, trbuha, grudi... Odlično se kombinira sa sličnim takvim komadima.

U high street ponudi dućana dostupnih u Hrvatskoj još uvijek nema točno ovakvih komada i čini se da se trend još nije do kraja uhvatio što je dobar znak za sve one koji vole biti ispred ostalih kada je u pitanju odjeća. Ipak, pronašli smo nekoliko sličnih haljina i pokoji top od tila s printom koji nas podsjećaju na ovaj novi modni krik. Uz to donosimo i jednu Zarinu crnu prozirnu haljinu koja nema print, ali krojem se definitivno svrstava u ovaj trend te nalikuje skulpturi.

image
Bershka
image
Pull&Bear
image
Zara
image
Bershka
29. travanj 2024 11:23