Overlay
O NJIMA SE PRIČA

Tražite li nadahnuće za glamurozan outfit, povirite što su nosile uzvanice dodjele nagrada Emmy. Unaprijed vas upozoravamo, bilo je svega i svačega...

Piše T.S.M.
Foto Robyn Beck/Afp
13. rujna 2022. - 15:01

Baš kao što smo se u proteklih 12 mjeseci svega nagledali na televizijskim kanalima i streaming servisima, tako smo se svega nagledali i na crvenom tepihu ovogodišnje dodjele nagrada Emmy. Baš kao i u prvom slučaju, nešto ćemo od viđenoga rado pamtiti, dok ćemo se preostalo potruditi što prije zaboraviti. Društvene mreže užarile su se od komentara na račun zvjezdanih outfita, a još dok se sinoćnji uzvanici najprestižnije dodjele nagrada u svijetu televizije nisu otrijeznili, pristigle su i kritike modnih urednika, pri čemu se najviše u obzir, naravno, uzima ona iz Voguea. Prema Vogueu, top pet najbolje odjevenih bile su Zendaya u Valentinovoj dugoj, voluminoznoj crnoj haljini, Hoyeon Jung, korejska manekenka koja jee svjetsku slavu stekla u kontroverznom Squid Gameu, a za ovu je prigodu odabrala haljinu s potpisom Louisa Vuittona, Lily James u metalik-brončanoj Versaceovoj haljni, Alexandra Daddario u bijeloj Dior Haute Couture haljini optočenoj biserima i štrasom te Laura Linney u također bijeloj, čedno krojenoj haljini iz kolekcije Christiana Siriana.

S ovim se popisom možete složiti ili ne, ali trenutno je najrelevantniji. Ako pak pitate nas, od pet navedenih dama jedino je Zendaya zaslužila biti izdvojena iz mase, a osim na njen račun, pohvale bismo uputili Juliji Garner koja se odlučila za Guccijevu opravu s daškom glamura 1930-ih i bijele pin-up Mary Jane cipele, zatim Christina Ricci u jednostavno krojenoj, ali glamuroznoj haljini Fendi Couture i Elle Fanning u zanimljivo krojenoj kontrastnoj haljini u maniri 1950-ih s potpisom Sharon Long. Što se nekog općeg stilskog nazivnika tiče, ovogodišnjim crvenim tepihom dominirale su kreacije s retro prizvukom, s puno šljokica, perli i metalik sjaja, baš kao i na svakom crvenom tepihu.

Jedina haljina koja je malo odstupila od navedenog je crna kožna s cutout detaljima s potpisom Christophera Kanea za koju se odlučila Jasmin Savoy Brown.

26. travanj 2024 18:26