Overlay
uživa u svakom danu

Splićanka koju rado pratimo: Ana Maras Harmander otkrila nam je kako se njeguje, zašto ne koristi filtere i kako balansira privatni i poslovni život

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Nera Šimić/CROPIX
27. lipnja 2021. - 17:16

 Jedna od poznatih domaćih cura čiji Instagram volimo pogledati je Ana Maras Harmander, rođena Splićanka koja se skrasila u Zagrebu, gdje je već više od deset godina članica ansambla Satiričkog kazališta "Kerempuh". Anin feed pršti od pozitive, čini nam se uvijek dobro raspoložena i, što nije zanemarivo, uvijek nam stvarno dobro izgleda, a da nemamo dojam da se malo poigrala filterima... U želji da malo zavirimo iza fasade društvenih mreža i provjerimo drži li vodu ta slika koju smo o njoj zahvaljujući objavama na Instagramu stvorili, javili smo joj se s nekoliko pitanja.

Čime ste trenutno zaokupljeni na poslovnom planu?

– Mi smo imali sreće da smo cijelu sezonu, čak i usred ove pandemijske krize, igrali predstave. Doduše, za vrlo smanjeni broj gledatelja, ali smo jedni od rijetkih u svijetu koji su imali tu privilegiju. Čak smo imali pet premijera i zahvalni smo svakom gledatelju koji se u ovoj krizi odlučio za kazalište. Što se mene osobno tiče, imam igrajuće predstave, koje obožavam, snimam nešto za jednu televiziju, planiram i par svojih projekata, a u međuvremenu sam završila za projektnog menadžera EU fondova.

Kakvi su vam planovi za ljeto?

– Ovo će mi ljeto biti poluradno, a između ću hvatati sunčane dane na Visu i Molatu, i u najdražem mi Splitu. Planiramo i nakon godinu i pol otputovati u Švedsku kod Johnovih roditelja. Sin mi nije vidio baku i djeda predugo.

Zbog svoje ste profesije izloženi pažnji javnosti. Kako određujete koliki dio svoje privatnosti izložiti znatiželjnicima, a koliko zadržati za sebe? 

– Danas se sve može kontrolirati preko društvenih mreža, pa objavljujem samo onoliko i ono što je meni ugodno. Neke stvari ( većina ) su samo moje i nemam potrebu dijeliti ih.

Jeste li uspjeli pronaći savršenu formulu balansiranja privatnog i poslovnog vremena i kako se u to uklapa vrijeme koje izdvajate samo za sebe (i što uključuje?)

– Savršenu formulu nitko neće naći jer ne postoji, a i savršeno zna biti dosadno, hahaha. Tako da se većinom osluškujem i sad već iz iskustva znam što mi treba, nekad je to više rada, a nekad više odmora. Ostavljam opcije otvorene i živim iz dana u dan. Ako nas je išta ova godina trebala naučiti, to je da ne uzimamo ni jedan trenutak zdravo za gotovo. Iskoristimo svaki jer zaista ne znamo koji će nam biti zadnji. Dišem punim plućima, ugađam si, ne ostavljam stvari za sutra i puno se smijem.

Vrlo ste aktivni na Instagramu, gdje vas gledamo uvijek dobro raspoloženu i što, nažalost, baš nije uobičajeno –​ neretuširanu. Je li stvar u tome da ste kao glumica sigurni u svoje umijeće poziranja i šminkanja ili se radi o samopouzdanju?

– Ahahahhahah, nisam uopće o tome razmišljala. Nije mi fora izgledati drugačije na slikama nego što izgledam uživo. Dapače, ako netko želi vidjeti kako izgledam zapravo, može me doći vidjeti u kazalištu skoro svaku večer. Voljela bih da sam čak nekad i aktivnija i da češće nudim sadržaj koji je životan, pa čak i svoja najgora izdanja. Svi smo mi isti, imamo slične brige i veselja i upravo to želim da se vidi. 

Kako vodite brigu o svom izgledu? Djelujete nam kao da ste u zavidnoj formi, što vjerojatno ima veze i s vašim dinamičnim poslom...

– Hvala vam, baš ste me lijepo utješili, hahahha. Naime, ove godine nisam bila toliko aktivna u vježbanju kao inače jer sam zbog ozljede vrata i drugih problema morala šest mjeseci pauzirati. Ali trudim se hodati svaki dan nekih sedam kilometara, igram predstave, šećem pse, stalno sam u pokretu, obožavam zaplesati i doma, a zadnjih mjesec dana idem i na maderoterapiju.

Kakva vam je beauty rutina i imate li neki trik koji ste naučili od profesionalnih make-up artista? Postoji li beauty proizvod ili tretman koji biste, kako se kaže, preporučili najboljoj prijateljici?

– Moja beauty rutina je jednostavna, kombinacija vruće i hladne vode i punoooo smijeha. A onda i unutarnje zadovoljstvo, sreća u malim stvarima i sunce. Svima bih to preporučila, ali i lijepo je kad te u kozmetičkom salonu netko mazi i pazi. Obožavam peeling cijelog tijela, masaže i blage tretmane lica koji završe umirujućom maskom da koža bude, što se kaže, meka kao bebina guza.

Jeste li podložni modnim trendovima, nastojite li biti vjerni svom stilu, imate li omiljeni brend ili dizajnera...?

– Volim modu, igram se s njom, nekad odražava i moje raspoloženje. Moj stil je odraz mog karaktera i uzimam od trendova samo što prepoznam kao svoje. Ponekad poželim i neke stvari koje mi ne stoje, a zaljubim se u njih, ali na kraju si uvijek priznam da to nije za mene, hahahha.

Ove godine punite 40 godina, smatrate li to prekretnicom ili su za vas godine samo broj? Da možete, što biste sada poručili 20-godišnjoj sebi?

– Toliko sam uzbuđena što slavim četrdeseti rođendan. Zvuči kao floskula, ali sam zaista sretna i zahvalna za svaki dan ovih četrdeset godina. Imam osjećaj da me čekaju uzbudljive godine i radujem se unaprijed. A da mogu, dvadesetogodišnjoj sebi bih poručila da će sve proći, i dobro i loše, i da uživam u svakom danu. Nikad napola, nego do kraja. Do kraja u suzama, do kraja u sreći. Jer sve prolazi.

Pratite Stil i na Instagramu!

24. rujan 2021 17:38