Overlay
pet najvećih

Povratak kontroverznih trendova: već razmišljamo o obući za proljeće, čini se da ćemo ponovno nositi neke stilove koje smo jedva čekali zaboraviti

Piše Stil
Foto AFP
9. veljače 2022. - 11:54

Već pomalo razmišljamo o cipelama za proljeće, a sudeći po viđenom na predstavljanjima modnih kolekcija za nadolazeću sezonu, ove ćemo godine vrlo rano početi nositi vrlo otvorene modele. Kome je hladno (ili želi biti u trendu), nosit će ih, naravno, uz čarape, pri čemu je olakotna okolnost u tome što su kod većine modela obuće prsti ipak zatvoreni.

No sandale i platforme nisu jedini stil koji će biti u trendu - na svoje će doći i obožavatelji(ce) laganih čizama, cipela od antilopa, balerinki i, nadajmo se tek kad dovoljno zatopli jer tu kombinaciju s čarapama ne želimo ni zamišljati, poklonice gladijatorica koje se, izgleda, vraćaju u modu. A taman smo ih uspjeli zaboraviti.

Evo pregleda najvećih trendova.

1.Visoke čizme na špic

Tijekom proteklih nekoliko sezona suknje su postale kraće pa su čizme postale više, često i šire, kako nam je prije godinu dana dao naslutiti Chanel, sa svojom kolekcijom u kojoj su se našle čizme nalik na piratske. Ove sezone taj je trend uvelike zaživio pa sad Balenciaga, Cavalli, Blumarine i “Fendace” nude visoke i vrlo špicaste čizme. Sviđaju li vam se takvi modeli, nosite ih uz vrlo kratke mini suknje kad još malo zatopli, a do tada s midi haljinama dugih rukava.

2. Balerinke

Od Diora preko Ferragama do Chanela, većina vrhunskih brendova u kolekcijama za nadolazeće proljeće nudi balerinke. Ove su godine hit modeli s kaišićem oko gležnja, po uzoru na kultni model Mary Jane, a što se tiče materijala, ponovno će se nositi šarmantne i nostalgične lakirane cipelice.

3. Disco plarforme

Premda su se u modu vratile prije godinu, dvije, platformice su nam još zanimljive. "Groovy štikle", kako se još nazivaju, vidjeli smo na reviji Donatelle Versace, Lanvina, Khaitea i Marnija, a već ih nose Ariana Grande i Dua Lipa.

4. Natikače od antilopa

Natikače, ili ako ćete ih zvari fensi imenom "slip-ons", ovog će proljeća biti nešto šiljastije nego ranije, no primijetili smo i modele koji nalikuju na klompe i Birkenstockice. Zajedničko im je što su niske i što su izrađene od antilopa. Nosite ih uz košulju opuštenog kroja i boyfriend traperice ili uz maksi suknje koje se, po svemu sudeći, također vraćaju u modu. 

5. Gladijatorske sandale

Gladijator sandale su jedan od onih trendova koji se uvijek ponovno pojavljuju, a u verziji za proljeće '22 ne primjećujemo prevelike promjene u odnosu na prethodne "inkarnacije" pa ako ste sačuvali svoje stare gladijatorice, malo ih dovedite u formu i nitko neće znati da nisu nove. Ako vam, pak, trebaju nove, potražite model nalik onima koje smo vidjeli na revijama Isabel Marant, Valentina i Ludovica De Saint Sernina (naš favorit, s jedva uočljivim vezicama).

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 23:40