Overlay
apsolutni hit

Planirali ste bob? Šišnite malo više! Svi su opsjednuti ovom frizurom: ima pomlađujući efekt, a pamtimo je po kultnom filmu. Dobila je ime koje sve objašnjava

Piše Stil
Foto Afp
4. studenog 2022. - 14:06

Već mjesecima slušamo o tome kako je bob ‘it‘ frizura, no kad je riječ o modnim i beauty trendovima, stvari se mogu promijeniti preko noći. Bacite li pogled na društvene mreže, primijetit ćete da su svi opsjednuti istim ‘frizom‘. A taj se naziva brixie. Što zapravo sve objašnjava, jer riječ je o frizuri koja je kombinacija popularnog boba i uvijek omiljenog pixie-cuta.

Rezultat miješanja dvaju trendova je neodoljiv, prilagodljiv i ima, kako tvrde upućeni, pomlađujući efekt. Može nositi na različite načine i idealna je za one kojima je bob dosadio, ali im se baš ne sviđaju klasični kratki stilovi. Ova slojevita frizura također nosi i naziv Winona Ryder Cut, jer istu je takvu slavna glumica nosila tijekom devedesetih, primjerice u filmu Reality Bites iz 1994., no sličnu su frizuru u to doba nosile Meg Ryan, Gwyneth Paltrow i Cameron Diaz, no za pretpostaviti je da je Winona odabrana za njenin zaštitni znak zbog glumičinog uzleta popularnosti uslijed serije Stranger Things.

Evo vam nekoliko primjera bixie frizure pa pokušajte odlučiti hoćete li se pridružiti hordi njenih obožavatelja te ju možda i sami iskušati. Frizeri poručuju da je prikladna za sve tipove kose, pri čemu pregustoj, zbog slojevitog šišanja može pomoći da izgleda urednije, dok pretankoj, uz malo stiliziranja, pomaže da djeluje punije.  

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

29. travanj 2024 15:18