Overlay
zaboravite maskne

Perive maske koje njeguju kožu i popravljaju ten? Zvuči predobro da bi bilo istinito, provjerili smo o čemu je riječ

Piše Stil
27. kolovoza 2020. - 14:05

Od sinoć u ponoć moramo nositi maske u svim javnim zatvorenim prostorima u kojima se okuplja više od troje ljudi. Znamo da ste čuli, ovo samo 'žugamo'. Naravno da 'žugamo', pa tko voli nositi maske? Ne samo da su neudobne i nepraktične, nego nam i kvare ten. Ne znate li o čemu govorimo, mora biti da ste među onim sretnicima koji nisu iskusili maskne. Ili zaštine maskice ne koristite koliko i mi.

E, pa od sada hoćete. I trebate, dok god je ova mjera na snazi. Nadajmo se samo da to neće dugo potrajati. A potraje li, ten  možete pokušati spasiti posebnom vrstom perivih maski. Trenutno su hit, jer, navodno, njeguju kožu lica.

Riječ je o svilenim maskama. Nije riječ samo o luksuzu, tvrde pobornici ove ideje. Navode kako je to sasvim logična stvar, kad se 'zna' da svilene jastučnice povoljno djeluju na ten, a osim toga, kunu se oni koji su ih nabavili, smanjuju nastanak bora.

MaySilk, svilena maska, 57 kn

Priznat ćemo da nam ideja o smanjenom boranju lica zbog spavanja na svilenim jastučnicama donekle ima smisla -  objašnjenje ima neke veze s tim što se koža prilikom dodira s glatkom tkaninom manje gužva - no lice i svilena maska imaju tek nekako usputan dodir, zar ne? Međutim, svilenim maskicama popularnost raste, a  njihovi pobornici tvrde da su ugodnije za nošenje, ne samo zato što su nježnije u dodiru s licem, a pojavila su se i istraživanja koja ovo potvrđuju.

GoldenxHour, dvostruki sloj svile, 74 kn

Svila je, utvrđeno je, jednako pouzdan materijal za izradu zaštitnih maski kao i pamuk, no za razliku od pamuka, manje iritira kožu. Osim toga, nošenje svilenih maski ne izaziva povećani humiditet uslijed kojeg može doći do razmnožavanja bakterija koje bi potom mogle ući u pore proširene uslijed vlage i topline. 

Čini se da ipak nije sve u luksuzu. A ako i je, kad ih već moramo nositi, pa zašto ne bi, bar s vremena na vrijeme, malo uživali?

TheBiziMask,  100% svila,120 kn

25. travanj 2024 22:31