Overlay
Trendovi

Ovih pet nijansi preplavit će dućane, ulice i društvene mreže nadolazeće zime: bež je zamijenila boja zobi, a znate li što će se nositi umjesto crne?

Piše Stil
20. prosinca 2021. - 14:36

U zadnje vrijeme imamo dojam kao da trendove više ne određuje neki osobiti komad odjeće ili pravac - svi nose sve, kombiniraju odjeću inspiriranu različitim modnim dekadama i generalno miksaju različite stilove, ono što sada u određenom periodu dominira ulicama je neka paleta boja.

Minimalistice i maksimalistica u jednom trenutku su sve nosile sive tonove, da bismo onda primijetili da su ih zamijenile s bež, a sada pak najnovijem neutralnom 'ne - bojom'. Isto se dogodilo s crnom. Čak i urednice modnih časopisa i arhitektice u jednom času su pokleknule i odbacile isključivo crnu te u svoju garderobu unijele modru. Što će u nadolazećem periodu biti na prvom mjestu među tamnim bojama u ormarima fashionistica?

I među šarenim bojama uviđamo neke promjene, a najvažnija je da ćete uskoro usprkos zimi na ulicama grada vidjeti i neke jako ljetne tonove.

Izdvajamo pet boja za koje očekujemo da će zagospodariti ulicama grada i prozorima Instagrama u nadolazećem periodu 2022.

Maslinasta

Ne možemo reći da je maslinasta nijansa zelene osobito nov trend - nosili smo je naime i tijekom cijele jeseni, ali obično je ljubitelji mode dolaskom zime odbace i zamijene nekim još tamnijim tonovima, međutim, sada ostaje tu da bi konkurirala tradicionalno božićno-zimskim bojama.

image
Mango
image
Zara

Smeđa

Tamno smeđi tonovi od glave do pete postali su nova all-black kombinacija. Košulje, hlače i sakoi, duge haljine, ništa ove sezone neće izgledati svečanije i više kul nego prava kombinacija čokoladne. Iako smo je prije tretirali kao odličnog saveznika za ostvarenje cottage core stila, ona je sada tu i za gala i noćne izlaske baš kao što je bila ranih 2000-ih.

image
Zara
image
Bershka

Zobena kaša

Ako je smeđa nova crn, onda je boja zobi nova bijela i nova bež. Posebno su popularni topli kaputi u ovoj boji, ali jasno da ga u stopu prati i pletivo za idealan apres-ski look. Da nije riječ samo o nijansi već zobenoj kaši u cjelini govori nehomogeni look ovakvih tkanina koji materijalu daje na teksturi.

image
Mango
image
Zara

Narančasta

Tradicionalno smatrana ljetnom bojom, narančasta sada nalazi put i do zimskih ormara. Uglavnom to postiže zahvaljujući modnim dodacima, u prvom redu torbicama, ali tu su i džemperi i sportski komadi koji mahom dolaze s barem ponekim narančastim detaljem.

image
Mango
image
Stradivarius

Jarko zelena

Slično kao i narančastu, ovu boju smo navikli prije vidjeti u nekim drugim godišnjima dobima, međutim sada osjećamo da će se nositi i u narednom periodu osobito zahvaljujući najnovijim kolekcijama high-street dućana u kojima je ima pregršt. Odličan je saveznik crne te će već i u maloj dozi podići svaku kombinaciju.

image
Mango
image
Bershka
image
Stradivirius

Pratite Stil i na Instagramu!

25. travanj 2024 23:40