Overlay
cura vrijedna pažnje

Nika Turković, glazbenica zaljubljena u modu: popričali smo s mladom zvijezdom i doznali detalje o njenom stilu, beauty rutini i modnim uzorima

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Petra Mikšik
22. svibnja 2021. - 12:15

Nika Turković je cura koju mnogi rado slušaju, ali i gledaju, komentiraju i kopiraju. Mlada glazbenica osim svojim poletnim pjesmama obožavatelje osvaja i sjajnim stilom, a da se u modi snalazi jednako dobro kao na pozornici dokazala je nedavnom suradnjom s Ines Šehu iz brenda FCKBL. Kako se i nama sviđa Nikin svježi, minimalistički stil, postavili smo joj nekoliko pitanja o modi, karijeri i planovima za budućnost .

Na čemu trenutno radite? Možemo li se nadati novoj pjesmi i live nastupima u bližoj budućnosti?

- Upravo radim na svom sljedećem singlu, za koji se nadam da će svjetlo dana ugledati na moj 26. rođendan (vrlo uskoro). 

Jeste li i u čemu u posljednjih godinu dana pronašli način za lakše se nositi s ovom situacijom?

- Iskreno, najviše mi je pomoglo to što imam super obitelj i prijatelje, najboljeg psa i što u teškim trenucima sjedam za klavir. Mislim da me to što sam ostala u svojoj što životnoj, što glazbenoj rutini zapravo i spasilo, jer sam nastavila s izdavanjem singlova, snimanjem spotova, pisanjem nove glazbe i konstantnim radom. 

image
Petra Mikšik

Pripremate li možda neku zanimljivu modnu suradnju poput one s brendom FCKBL?

- U ovom trenutku se fokusiram na glazbu, ali zasigurno ćemo napraviti još takvih zanimljivih pothvata, s obzirom na to da sam ja velika zaljubljenica u modu. 

Kako biste opisali svoj stil odijevanja i što je utjecalo na njega? 

- Rekla bih da sam većinski minimalistički nastrojena kad pričamo o odijevanju i da najviše uživam u miješanju muške i ženske mode, kao i pomicanju granica. Volim i pratim modu, ali iz nje izvlačim sebi bliske trendove, nešto što vjerujem da će potrajati i ulažem u vječne komade. Mislim da je moj stil oblikovao moj veliki interes za dizajnere, kreativne kampanje, revije, kolekcije, modele, koji imam još od malih nogu, a sve zbog toga što je moja mama velika obožavateljica mode i mislim da sam uz nju i pronašla ljubav prema modi i svoj stil, iako je moj posve drugačiji od njenog. 

Koji su vam stilski uzori i kome se uvijek vraćate za dozu inspiracije?

- Oduvijek Kate Bosworth, Mirjam Flatau i Kate Moss, a u posljednje vrijeme Pernille Teisbaek, Hailey Bieber i Jen Ceballos. 

image
Petra Mikšik

Koji vas modni stil nadahnjuje ovog proljeća i jeste li pronašli svoj 'it' komad za ovu sezonu?

- Ja sam i ove godine ostala pri 'oversized' sakoima, koje sam i prošlog proljeća praktički živjela. Ove godine sam svoju kolekciju proširila i dodala par sjajnih komada, poput novog Klisab prošivenog sakoa iz najnovije kolekcije. 

Od kojih biste komada sastavili svoju savršenu kapsulnu kolekciju? I koliko je ta imaginarna kolekcija daleko od stvarnosti?

- Uh, teško pitanje, ali mislim da bi to zasigurno trebale biti dobre RE/DONE traperice, Arket bijeli tshirt, Klisab sako, Acne Studios kožna jakna, eventualno neka Jacquemus haljina, Pradine ravne cipele na vezanje, jedne The Attico sandale na petu i Jacquemus torba. Rekla bih da mi u ovoj kolekciji još fali par stvari, ali ide ka tome (smijeh).

S obzirom na to da ste živjeli u Londonu, jednoj od svjetskih modnih prijestolnica, možete li nam otkriti dobro mjesto za shopping?

- Ovisi što tražimo i koje su nam ideje i mogućnosti, jer London ih zbilja ima. Od Oxford Streeta na kojem ima najviše high street dućana (Topshop, &OtherStories, Urban Outfiters), pa sve do Knightsbridgea, u kojem prevladavaju skuplji brendirani dućani i kultni Harrods. Za svakog ima po nešto i tu raznolikost na svim frontama sam najviše voljela u Londonu. 

image
Petra Mikšik

Koja je vaša beauty rutina i mate li neki beauty trik koji nam možete otkriti? Je li vas neki beauty proizvod u zadnje vrijeme osobito oduševio?

- Moja je beauty rutina zapravo 90 posto skincare, a tek 10 posto neki makeup. Vjerujem da je dobra, čista i kvalitetna koža najbolja baza za sve, pa sam više onaj tim 'aktivno radim na koži da ne moram nositi makeup', a manje zainteresirana za šminku na dnevnoj bazi. U posljednje vrijeme me osobito oduševljava Biologique Recherche kemijski piling P50W koji mi je potpuno popravio teksturu i izgled kože, a od make-upa sam oduševljena Jane Iredale mineralnim make-upom. 

Koji su vam planovi za ljeto, nadate li se putovanju i odmoru ili priželjkujete da bude radno?

- Ovo će biti moje prvo ljeto u kojem ne studiram ili ne radim u korporaciji, stoga se ovo ljeto planiram zbilja kvalitetno odmoriti, kupati i sunčati uz društvo svojih najdražih. Priželjkujem samo svirke, jer taj rad me ispunjuje i uopće ga ne tretiram kao rad, nego kao gušt. 

08. svibanj 2024 00:28