Overlay
Mali trikovi

Nema otapanja ni na +35 u hladu: naša beauty ekspertica donosi savjete uz koje će svaki make up ostati postojan

Piše Iva Ivanac
Foto Shutterstock
21. kolovoza 2020. - 10:01

Iako svi željno očekuju ljeto i ljetne radosti, vjerujem da se ženama digne kosa na glavi jer temperatura od plus 40 znači jednu stvar – zaboravi make-up, jer ćeš za sat vremena na suncu izgledati kao rakun, bolje se sakrij iza velikih, po mogućnosti crnih sunčanih naočala i izgledaj kao bumbar.

Iako mnogi u ljetnim mjesecima odabiru naočale kao rješenje i uopće ne stavljaju make-up, nadamo se da ćemo vas u sljedećih nekoliko redaka uspjeti razuvjeriti i da ćete se uz pomoć naših trikova ipak odlučiti za šminkanje i ljeti.

Ključ cijelog make-upa je, a ovo pravilo vrijedi i za ostatak godine, nanošenje tankih slojeva. Toliko tankih da se čine gotovo prozirnima. Neka cijeli make-up bude prozračan i tako zasigurno nećete pogriješiti.

Ono što svakako, prije bilo kakve šminke, morate nanijeti na lice jest dobar primer koji neće dopustiti da se šminka pod velikim temperaturama otopi s lica.

Vjerujemo kako je većini u ljetnim mjesecima zbog kombinacije sunca i mora koža bez akni i nekih drugih nedostataka koje je inače potrebno korigirati. Ako vam je koža, što se po domaći kaže, "čista", ne treba vam puder. Vjerojatno ste se zgrozili nad ovom rečenicom, ali ako nemate većih problema, onda se bilo kakve male stvari na koži lica mogu riješiti samo uz pomoć korektora.

Ako već ne možete bez pudera, pobrinite se da i njega nanesete u vrlo tankom sloju. Nakon što tekući puder nanesete kistom, dodatno ga utapkajte u kožu prstima ili još bolje mokrom spužvicom koja će nas dodatno osloboditi i viška pudera. Nakon njega uzmite mali kist i nanesite korektor, opet u tankom sloju, kako biste pokrili nesavršenosti. I njega također utapkajte prstima, pogotovo kada su u pitanju podočnjaci, jer tako ćete izbjeći njegovo nakupljanje i ulaženje u bore.

Kada je u pitanju prekrivanje podočnjaka, nakon što ste ih pokrili korektorom i proizvod dodatno utapkali prstima, uzmite veliki mekani kist te na njega lagano nanesite transparentni puder.

Daljnji postupak nanošenja šminke ovisi o vašim preferencijama, volite li više kremaste ili suhe proizvode.

Ako volite suhe proizvode, onda mekanim kistom, kojim ste nanosili transparentni puder na podočnjake, puder u tankom sloju nanesite i na cijelo lice. Zatim posegnite za velikim kistom i nanesite bronzer kako biste još više istaknuli ljetnu preplanulost, dodajte rumenilo na obraze i malo "highlightera" na jagodice.

Ako više volite kremaste proizvode, nanesite ih istim redoslijedom na lice: bronzer, rumenilo i "highlighter", ali ih na kraju obvezno fiksirajte. Na tržištu se uistinu nalaze razni fiksatori u spreju, a za ljetne mjesece možete uzeti one koji u sebi imaju lagani sjaj.

Za make-up na kapcima i trepavicama u vrućim danima birajte vodootporne proizvode jer ćete tako biti sigurni da vam šminka neće "skliznuti" s lica.

Za one koji vole investirati u make-up proizvode, mogu to napraviti kupujući "stain makeup", odnosno proizvode koji se poput tinte upiju u kožu i tako postaju iznimno izdržljivi.

Dobro je uza se u torbici imati papiriće protiv neželjenog sjaja na licu kojima lako možete upiti masnoću, ali i znoj. Papirićima je potrebno nježno tapkati po licu kako ne biste skinuli nanesenu šminku.

Nakon ovih nekoliko savjeta, zapamtite da je najbitnija stvar u ljetnoj šminki nanošenje tankih slojeva i upotreba vodootpornog make-upa, a ako svom licu želite dati poseban pečat, najbolje je na usne staviti jarki ruž i spremni ste za ljetne avanture.

20. travanj 2024 13:39