Overlay
Lutka na koncu

Nakon uspješne revije marioneta i Moschinova kampanja s Bellom Hadid uključivala je lutke na koncu: fotografije Stevena Meisela nikad ne razočaraju

Piše Stil
Foto Shutterstock
28. siječnja 2021. - 11:25

Jeremy Scott u rujnu je objeručke prihvatio novi digitalni svijet mode i online krajolik modnih revija. Budući da zbog pandemije nije mogao pozvati svoju uobičajenu vojsku supermodela, dizajner je umjesto toga surađivao s Creature Shopom Jima Hensona, tvorcima 'The Muppetsa', kako bi zajedno pripremili njegovu izložbu kao zamjenu za reviju kolekcije za proljeće - ljeto 2021. godine. 

- Najbolje što sam mogao učiniti za sve koji su pod stresom zbog izbora, pandemije, socijalnih nemira i budućnosti, bilo je dati dar fantazije i odvojiti nas od svega na nekoliko minuta. Uživajmo u ovom našem malom modnom svijetu, rekao je tada Vogueu.

Nježni Moschino odjevni predmeti smanjeni su kako bi odgovarali nizu marioneta, nadahnutih poslijeratnim lutkama Théâtre de la Mode. Modeli visine tek 75 centimetara krenuli su na smanjenu modnu pistu koju su iz prvog reda gledali glavnim protagonisti svijeta mode u svojim prepoznatljivim izdanjima.

A sada je, za kampanju brenda za proljeće / ljeto 2021. 'No Strings Attache', Scott transformirao Bellu Hadid, Irinu Shayk, Achenrin, Juliju Nobis, Yasmin Wijnaldum i brojne druge modele u lutke u prirodnoj veličini.

U nizu snimaka podijeljenih na službenom Moschino Instagramu, koje je snimio Scottov dugogodišnji suradnik Steven Meisel, može se vidjeti kako svaki model pozira s koncem pričvršćenim na udovima u pozi zbog koje nalikuje lutkici.

Bella nosi izgled broj četiri s minijaturne prezentacije, blistavu haljinu od šampanjca i zlata, prozirnu suknju od tila i kaput od žakarda. 

U međuvremenu Irina nosi tekući LBD (look broj 32); Achenrin pozira u uklopljenoj bež haljini (look 3), a Julia Nobis i Yasmin Wijnaldum izmjenjuju se u lookovima 28 i 18, odnosno 30 i 23.

U trenucima kada u većini svijeta kazališta ne rade i k tome nam se moda čini sve udaljenijom i manje važnom Moschino nas je posjetio da ni jedno ni drugo još ne predaju bitku s pandemijom.

26. travanj 2024 15:13