Overlay
trendy noktići

Najveći trendovi u manikuri: u splitskim salonima za uljepšavanje doznali smo koje su boje i stilovi trenutno ‘in‘. Želite li biti u điru, tražite ovo

Piše Gabrijela Radanović
31. listopada 2021. - 18:00

Uredna manikura stvar je higijene. Bilo da se radi i ‘prirodnim’ noktima ili onima sa zaštitnim slojem gela ili trajnog laka.
Žene najčešće krenu s geliranjem zbog slabih prirodnih noktiju, drugi razlog je praktičnost, a jedan od razloga je i grizenje noktiju. Mnoge od nas jednostavno nisu prirodno podarene dugom i uskom pločom nokta pa koliko god se trudile urediti i njegovati zanoktice te lakirati noke, rezultat često izgleda vrlo neuredno, a čak i ako se uspije izbjeći neravnu linija laka i mrljice na koži, gotovo nikada ne postižu izgled kao iz salona. A tu su i stvari koje nam otežavaju život - nakon što u vlastitoj režiji nalakirate nokte, ne smijete močiti ruke ili ih pak navečer lakirati jer biste mogli zaspati s rukama ispod jastuka i probuditi se s uništenom manikurom. Postoji li što gore od skidanja laka ujutro prije posla ili važnog sastanka!?

image
Nina Vladović


Zato, ženama nije teško mjesečno odvojiti oko sat i pol za odlazak u salon da bi nokti izgledali uredno. A ako se o vašim noktima brine dobro educirana osoba s preciznim okom za detalje, gotovo mjesec dana ne morate brinuti za njihov izgled.
Gel u boji i trajni lak velikom broju žena je puno bolja zamjena za lak. Beauty industrija u segmentu se manikure sve brže razvija, a raznolikost mogućnosti je nevjerojatna. Danas se manikura može usporediti s umjetničkim djelom, a kakvi su trendovi, pitali smo vlasnice i voditeljice tri splitska salona za uljepšavanje.

image
Ivana Šipić


Ivana Šipić, vlasnica “Contour beauty” kazala je kako je proteklo ljeto naglasak bio na 'neoncima' ali i pastelnim bojama, jednobojnom lakiranju ili pak nude podlozi s raznim šarama.

image
Ivana Šipić


- A kako ide sve hladnije vrijeme boje postaju zagasitije, te su tako ‘neonce’ zamijenile smeđe, bordo i crvene nijanse, uz dodatak toplih pastelnih boja kao što su zelena, narančasta i žuta. Također, francuska manikura nam se vratila na velika vrata, uz male preinake - objasnila nam je Šipić.

image
Nina Vladović


Njezina kolegica Nina Vladović, vlasnica “Lolita nails” salona ponovila je kako se ljeti najčešće 'nose' jarke boje - roza, narančaste, pa čak i žuta, najčešće jednobojno i minimalistički uređena ploča nokta.

image
Nina Vladović


- Sada već krećemo s tamnijim, zagasitim bojama, nude, boja kave, blijedo narančasta, s jednostavnim detaljima kao što su točkice, a u modu se ponovno vraća francuska manikura, ali sve više u raznim bojama. Iako se vraća u modu, sada je dosta drugačija nego prije, koriste se modernije i naprednije tehnike i materijali, tako da imamo jako interesantne varijante - slikovito je opisala Nina te dodala da je iznimno popularna i mliječno bijela boja, i zimi i ljeti, čak je jedna od najtraženijih. Naravno, kada krenu tzv."sezonski" nokti, najšareniji su božićni, sa šljokicama, ukrasima i crtežima. Što se tiče oblika, hit je ‘badem’ i ‘kocka’.

image
Antonia Burazin

Antonia Burazin, umjetnica iz salona “Lipa” se nakon ljetnog vremena i šarenih boja sprema za zimu te hladnije i tamnije tonove.

image
Antonia Burazin


- Sezona jesen/zima 2021 nam donosi kolekciju tonova poput šumskozelene, ponoćno plave i ljubičaste te svakako nostalgične pastelne i metalik koje nadilaze godišnja doba. Također klasična francuska manikura uvijek je dobrodošla. Nakon visokih temperatura pripremite ruke za hladnije doba dobrim pilingom te hranjivom maskom za ruke - opisala je naša sugovornica koja ima savjet i za one koje su se odlučile za kućnu manikuru i prirodan izgled noktiju.

image
Antonia Burazin


- Ako izbjegavate lakiranje noktiju dovoljno ih je nahraniti s profesionalnim uljem, laganom masažom kružnim pokretima na površinu nokta i zanoktica te, naravno, kremu za ruke uvijek imajte pri ruci - poručila je voditeljica salona “Lipa”.

Na što god se odlučile, gel ili trajni lak, minimalističko iscrtavanje ili kućnu manikuru, na koncu je samo važno da su nokti uredni.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 12:42