Overlay
umjesto streetstylea

Najveći modni trendovi s Instagrama: kad nema ulične mode, stil nam kroje društvene mreže - ovi su komadi trenutno ‘it‘, svi ih žele imati!

Piše Stil
Foto Mango, Zara, Tezenis, Nike
23. travnja 2021. - 12:46

Nekoć davno, prije pandemije, postojalo je nešto što se zvalo streetstyle. I bilo je dobro. Uživali smo gledati fotografije iz svjetskih modnih prijestolnica i na njima proučavati zanimljivo odjevene ljude. Toliko dobrih ideja za prekopirati! A sad se sva ta ulična moda preselila na društvene mreže pa su nam sada nečiji dnevni boravci i predsoblja, za ljepšeg vremena i kućni prilazi, ono što su prije bile ulice Londona i Milana. Dobra je vijest da dobrih ideja za stiliziranje ni sada ne nedostaje, a nakon malo proučavanja i na Instagramu se mogu uočiti modni trendovi, zahvaljujući hashtagovima možda i jednostavnije nego ranije, dok smo se oslanjali na vlastito tumačenje fotografija ulične mode. Pa evo što se, sudeći po Instagramu, trenutno nosi i koji su komadi odjeće stekli titulu 'it'.

1. Patchwork jeans

Trend iz 70-ih vratio se u punom sjaju. Možda je rezultat zasićenja poderanim jeansom, možda dosade u lockdownu koja je mnoge motivirala da se prihvate ručnoga rada - bilo kako bilo, 'frankenšajnski' traper trenutno je u trendu.

2. Grudnjak kao top

Baš kako je Jacquemus predvidio, bra-top je postao hit. Doduše, ulogu u tome je imala i pandemija koja nas je razmazila po pitanju udobnosti i nosivosti. A tu su i one cure koje su tijekom svih ovih mjeseci marljivo vježbale pa se sada žele pohvaliti isklesanim trbušnjacima...

3. Retro tenisice

Hvala bogu, odzvonilo je nezgrapnim futurističkim tenisicama! Udobnost je na cijeni, baš kao i retro đir, a oba ta uvjeta zadovoljavaju modeli poput Nikeovih Cortezica.

4. Kukičani topovi

Tko zna, možda je i ovaj trend još jedna posljedica lockdowna u kojem su mnogi otkrili da ručni rad krati vrijeme, čuva živce i uz malo sreće rezultira kul komadima. Za sve one manje strpljive, tu je bezbroj high end i high street varijanti.

5. Bardot haljina

Nema ništa revolucionarno u tome što se i ovog proljeća uzdiše za romantičnim i nekako naivno seksipilnim 'bardot' haljinama. Čini se da nam još nisu dosadile i nije nam nimalo žao zbog toga. Počnete li ih pretraživati, shvatit ćete da je 'bardot dress' pomalo širok pojam koji pokriva gotovo sve duljine i širine, no zajednički nazivnik je naglasak na gornjem dijelu tijela i ramenima. Dodatni plus: lijepo se kombiniraju i s balerinkama i s tenisicama, a uskoro i sa sandalama.

6. Cage sandale

Iskreno, nama su bljak, ali čini se da smo u manjini. Za sve je kriv The Row čiji se model Fisherman prometnuo u veliki uspjeh. Iskopirali su ga high street brendovi i sad nas vreba sa svakog kantuna.

7. Svilene haljine

Utješimo se, za kraj, lijepim prizorom. Svilene haljine potale su jedan od it komada sezone - bilo da su uistinu od svile ili tek od puke imitacije tog luksuznog materijala. Birate li imitaciju, pokušajte se poptruditi da je od eko prihvatljive varijante.

26. travanj 2024 15:07