Overlay
njega kože

Korana Marović otkrila nam je tajne ljetnog skincarea: prisjetila se nesretne epizode s maslinovim uljem i otkrila svoju rutinu - jedna je stvar doista ključna!

Piše Tea Sumić Miletić
2. kolovoza 2022. - 12:36

Što god mislili da znate o njezi kože s dolaskom pravih ljetnih vrućina istopi se poput kockice leda u mlakom koktelu. Mislili ste da i usred noći znate izrecitirati točan redoslijed nanošenja beauty proizvoda? Bili ste uvjereni da vam savršeno odgovaraju upravo takve kreme ili onakvi serumi? Kad temperature podivljaju, mijenjaju se mnoga skincare pravila, a da bismo se što bolje snašli, odlučili smo potražiti stručne savjete. Novinarka i influencerica Korana Marović draga nam je zbog iskrenih recenzija i super savjeta koje putem svog profila nudi kroz "Q&A ponedjeljkom", pa smo baš na njezinu adresu uputili nekoliko aktualnih pitanja. Prvo je bilo sasvim logično i očekivano: "Od kojih se koraka sastoji vaša ljetna beauty rutina?", na što nam Korana uzvraća odgovorom kako joj se ona svakog ljeta mijenja te, kako se još nije zaputila na more, zapravo još nije ni sigurna što će točno koristiti kad joj se koža počne drukčije ponašati.

– Zasad uživam u esenciji s vitaminom C koju planiram zadržati, kao i u SPF-u koji mi je nezaobilazan ujutro. Nekada tu nadodam serum za hidrataciju ili esenciju za jačanje kožne barijere, ovisno o potrebama kože. Večernja rutina se sastoji od double cleanse ulja i nježnog čistača, zatim koristim lagani retinol (koji na moru planiram sasvim izbaciti) ili esenciju s probioticima i mliječnom kiselinom, hidratantni serum i kremu za rozaceju. Također, i jutarnja i večernja rutina uključuju hidratantnu okoloočnu kremu.

Što vam je najveći izazov u njezi kože tijekom ljeta?

– Sklona sam iritacijama te izlaganje suncu, vjetru i soli redovito pogoršava stanje, no nadam se da ovo ljeto neću imati taj problem! Nada umire zadnja ha-ha-ha.

image

Korana Marović

Možete li s nama podijeliti neki osobito koristan trik vezan uz skincare tijekom ljetnih mjeseci?

– Mislim da sve trikove već znamo – jer doista je fokus na hidrataciju najbolji savjet koji vam mogu dati. On uključuje korištenje hidratantnog seruma, adekvatnog SPF-a ispod kojeg može i ne mora ići hidratantna krema te noćna rutina, također, završava hidratantnom kremom. Želite li dodatno osvježenje i dašak hidratacije, predlažem tonik ili vodicu/emulziju u spreju, a sve treba popratiti s nekoliko litara vode. Naime, iako je to najveći klišej i voda ne može izliječiti kožne probleme, uz nju nam organizam bolje funkcionira pa i koža izgleda punije, zdravije, sjajnije...

Otkrijte nam nešto više o svom ljetnom make-upu i o tome koji trend slijedite ove sezone.

– Moram priznati da što sam aktivnija na TikToku, to više isprobavam njihove aktualne make-up trendove – a ima ih fantastičnih! Spojila sam nekoliko viđenih trendova i izvela ih na svoj način, tako da ću ovo ljeto raditi super sjajnu bazu miješanjem sjajnog primera i dvije vrste pudera uz mliječnu maglicu, i to upariti s tekućim rumenilom pomiješanim s highlighterom. Ova baza toliko prekrasno zrači – a traje iznimno dugo – te mi redovito skuplja komplimente.

S obzirom na vaše iskustvo kroz interakciju putem "Q&A ponedjeljkom", koje najčešće pogreške radimo pri njezi kože?

– Cure najčešće ne otkrivaju svoje pogreške u Beauty Q&A-u, već pretežito traže mišljenje o proizvodima i savjete za njegu pojedinog tipa kože. Moram reći da sve djevojke koje me prate već neko vrijeme ili se generalno interesiraju za skincare više-manje ne griješe, već naprosto žele ispolirati svoju aktualnu rutinu njege. Najčešća pogreška bi možda bila ne korištenje SPF-a, bez obzira na životnu priliku, preskakanje SPF-a na plaži, pretjerano eksperimentiranje s kiselinama i slično, što – složit ćemo se – nisu toliko pogreške koliko svjesno loše odluke. Ali dobro, sve je to za ljude!

Možete li nam priznati neku svoju beauty pogrešku iz koje ste naučili nešto korisno?

– Moja najveća beauty pogreška kroz život bila je sunčanje u podne, namazana samo maslinovim uljem. To sam prestala raditi tek krajem srednje škole, a nadam se da me posljedice neće dočekati kroz koju godinu. Ne smijemo zaboraviti da koža doista pamti!

Pratite Stil i na Facebooku te Instagramu!

22. travanj 2024 09:34