Overlay
Udobne cipele

Izašle su nove Louis Vuitton čizmice koje izgledaju poput oblaka, a Instagram je u potpunosti poludio za njima

Piše STIL
Foto Shutterstock
14. prosinca 2020. - 12:09

Promotrimo li malo proljetne kolekcije velikih modnih kuća uočavamo da je pandemija imala neporeciv utjecaj na modu. Dizajneri su se mahom okrenuli trendovima koji promoviraju udobnost, a kućna odjeća na pistama se nosila kao da je riječ o visokoj modi. Od domintno visokih potpetica dogodio se pravi zaokret ka obući koja vas neće rasplakati ako je nosite dulje od par sati. Primijetili smo da se nose klompe, sportske tenisice, sve vrste papuča od onih čupavih s logotipom do pletenih kožnih 'papuča' za klizanje po parketu hodnika.

Jedan od važnijih trendova svakako su i planinarske cipele, kao i one za snijeg, a tu se posebno ističe Louis Vuitton par iz kolekcije za proljeće/ljeto 2021. Riječ je o gležnjačama nalik čarapama izrađenih od prošivenog najlona napunjenog perjem zbog čega izgledaju kao jastuci ili topli zimski popluni. Ono što ih razlikuje od ostalih cipela sličnog stila je završni pečat – unutarnja strana prekrivena kultnim logotipom brenda.

Nicolas Ghesquière predstavio je Louis Vuitton jastučiće kombinirajući ih s haljinama grafičkih uzoraka, ležernim kratkim hlačama u jednom vrlo pop-artističkom duhu. Iako nam se čini da je logičnije ove cipele nositi tijekom zimskih mjeseci, trend bi se mogao zadržati dugo tijekom 2021. u skladu s predloškom s modne revije.

Ovaj trend kao da su svi samo čekali. Istovremeno je udoban i kul, daje dašak visoke mode i uličnog stila te je nadasve praktičan za nošenje. Detalj Louis Vuitton monograma čini ih idealnima za osjećaj kako ste i dalje modno osviješteni iako nosite cipele za snijeg. Za razliku od nešto hrabrijeg izbora na reviji, Influencerice ih nose uglavnom uz trenirke i duge kapute, vrlo nepretenciozno i suptilno.

Cijena im je 1140 eura što za ovaj brend i nije puno, a dostupne su u tri neutralne nijanse - crnoj, zelenoj i bijeloj. Iako su se tek pojavile u prodaji ovaj mjesec, Instagram je već prepun slike modela, uglavnom u crnoj boji.

19. travanj 2024 06:43