Overlay
pecina žena

Irena Pecotić ‘rastura‘ na Instagramu i pri tome se super zabavlja! Otkrila nam je sve o svom stilu i zavidnoj liniji, a odgovorom na jedno pitanje baš nas je oduševila

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Privatni album
10. srpnja 2022. - 13:47

Modna influencerica? Ma kakvi, samo se dobro zabavljam! – reći će vam Irena Pecotić, supruga našeg najboljeg tenora Marka, pitate li je o njezinu Instagram profilu, punom jako dobrih outfita, ali i sličica iz života njezine obitelji i lijepih vizura Splita. O sebi, pak, kaže da je sretna, optimistična i nasmijana supruga i majka dvojice sinova, 16-godišnjeg Ivana, učenika splitske srednje Umjetničke škole, i mlađega Andre, "najslađeg devetogodišnjaka na svijetu".

Irena je po struci magistra farmacije i radi kao voditeljica u jednoj ljekarni. Obožava svoj posao i rad s ljudima.

– Suprug se zna našaliti da sam najsretnija u apoteci, ali zaista volim svoj posao i to svoje okruženje – smije se Irena.

image

Irena Pecotic

– Modu definitivno obožavam, sviđa mi se to poigravanje koje nam ona omogućuje, a moj stil je mješavina svega. Mogla bih reći nekakav casual-ulični stil. Outfite biram ovisno o raspoloženju, ali volim malo stati i razmisliti, da ipak dam barem malu notu sebe u svemu tome, da ne budemo svi copy-paste. Jako volim vintage komade koji imaju veliku sentimentalnu vrijednost, mislim da se to vidi kad ih nosimo. Tako sam obukla vjenčanicu od pokojne tete kad je suprug snimao spot... – govori nam Irena.

Modne trendove, kaže, prati kao i svi koji imaju "insta-račune", svjesno ili nesvjesno.

– Na svaki aktualni trend u početku se zgražam, valjda kao i većina, ali jako brzo mi se oko prilagodi! S obzirom da je ljeto već praktički tu, spremna sam za šljokice, perje, topiće i boje. Za platforme još nisam sigurna, ali naučila sam jedno: nikad ne reci nikad! – otvoreno će "Pecina žena" (te joj riječi, među ostalim, stoje u opisu Instagram profila).

image

Irena Pecotic

Pitamo je može li iz svoje garderobe izdvojiti najdraži komad, a ona spremno odgovara: 

– Giannico sandale iz kojih ne izlazim i Rat & Boa haljina za koju skupljam hrabrost da je obučem.

Kad je pitamo postoji li neki komad o kojemu još samo mašta, kaže nam da uvijek mašta, jer po horoskopu je Riba...

– ... ali racionalna Riba. Wish lista je tu, ali uvijek čekam neko sniženje. Suludo mi je dati basnoslovnu cifru za odjevni komad. Od 1. srpnja sudjelujem u Instagram izazovu nekupovanja četiri mjeseca, da mi ormar malo prodiše, ali i da na red dođe odjeća koju malo nosim – otkriva nam Irena, a mi je pitamo postoji li nešto što ipak nikad ne bi odjenula.

– Mislim da ne postoji! Prošle godine sam iz mamina ormara dovukla puste suknje i kapute na prekrajanje. Doduše, mama me zna ukoriti da se ne oblačim u skladu s godinama, ali dok se ja u tome ugodno osjećam, godine me uopće ne zanimaju – izravna je gospođa Pecotić.

image

Irena Pecotic

Pitamo je gdje nalazi nadahnuće za outfite, a odgovor nas ne čudi ("Scrolanje Instagrama i Pinteresta čuda čine"), a kad je pitamo da nam izdvoji profile koji joj se osobito sviđaju, od domaćih spominje @la.attraversiamo, @julija_vodopija i @jelenajeleee ("Mihaela, Julija i Jelena su moje tri romantične duše") te "modnu učiteljicu" @natasa.rocks. Od stranih su joj, pak, profila @leoniehanne i @camilacoelho posebno po guštu.

Ne možemo ne spomenuti činjenicu da ima liniju na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli pa je pitamo krije li se tu neka tajna.

image

Irena Pecotic

– Definitivno sam početnik po pitanju zdravih životnih navika i tjelovježbe. Sve do pandemije, cijelog sam života bila mršavica, a onda su stres i pritisak na ljekarne učinili svoje. Pokrenula sam se odmah, i to zahvaljujući Instagramu i suprugu. Uz njega sam počela trčati i njemu za ljubav ove godine istrčala Split polumaraton, za koji mislim da me više neće vidjeti (smijeh). Na Instagram profilu @internetmater otkrila sam Flobility, što je početak moga svakog dana posljednjih 240 dana. To je nešto najbolje što sam učinila za sebe i bez obzira kako izgledam, bitan je osjećaj samopouzdanja koje mi to vježbanje daje – veli nam simpatična magistra Irena, a mi joj za kraj upućujemo još jedno neizbježno pitanje: Stilizira li i supruga?

– Ne! Suprug se oblači sam. Kad nešto iskombinira, zna pitati što ja mislim, ali u pravilu je sam svoj majstor – zaključuje Irena Pecotić.

Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!

25. travanj 2024 12:58