Overlay
Beauty inspiracija

Inspiracija za šminku i frzuru s jesenskog tjedna mode: tri savršena looka koja ne prkose ni epidemiološkim mjerama

Piše Stil
7. listopada 2020. - 14:37

Sva 4 najvažnije tjedna mode su završena. Neki dizajneri su nas iznenadili novim i inovativnim načinima izlaganja kolekcija, ali nisu izostale ni revije. Najinovativniji definitivno je bio Jeremy Scott sa svojim marionetama koje su umjesto modela prohodale pistom. Koliko god nam ti novi načini bili intrigantni, malo nas je bilo strah što će biti s nikako manje važnim dijelom revija a to su šminka, frizura, nokti koji diktiraju beauty trendove u nadolazećoj sezoni.

Mogli bi sada neki reći da nam inspiracija ni ne treba s obzirom na to da ispod maski nitko ni ne vidi koju šminku imamo, a izlasci su do te mjere reducirani da nemamo gdje ni pokazivati frizure. Međutim nemojmo se lagati većina tih beauty lookova ne služi tome da bi ih mi kopirali nego da bi ih gledali, divili im se i maštali kako ćemo ih za neku prigodu uspjeti rekreirati iako vjerojatno nećemo nikad. Donosimo nekoliko vizuala s revijama koji su tako djelovali na nas.

CHLOE

Ove smo sezone na modelima kod Chloé uočili teški makeup oko očiju, ali s mekšim, zamagljenijim završetkom zog čega iako su oči crne i tamne su svejedno sanjive, iako odlučne i nježne. Takve malo razmazana šminka izgleda kao smokey eyes nakon kiše odlično su uparene s mokrom valovitom kosom kao da je niste stigli osušiti fenom. Uz to ovaj lok možete nositi i uz neku efektnu masku.

BORA AKSU

Dizajner Bora Aksu možda je pronašao odgovor na sve naše ovosezonske nevolje s ruževima zahvaljujući svojim prozirnim maskama. U kolekciji inače poprilično škrtoj u bojama usta boje fuksije su se fantastično isticale. Kosa je ostala jednostavna, zalizana prema nazad. Ovakav look najbolje je kao na reviji kombinirati sa zalizanom kosom i naglašenim obrvama bez previše drugih boja na licu.

SIMONE ROCHA

Kada se zaželimo glamura tu nam je uvijek Simone Rocha, a ove sezone ne samo da nije razočarao već je nadmašio sam sebe. Male pravilne kovrče fantastično su držale nakit za kosu od bisera i dragog kamenja crne, sive, bijele i srebrne boje. Šminka je bila posve jednostavna s pastelnim bojama na obrazima. Pa su modeli izgledali uistinu kao da su iz prošlih vremena kada se beauty naglasak stavljao na nakit i kosu, a ne toliko na lice i šminku. 

26. travanj 2024 14:23