Overlay
Zbogom feniranje

Ideja za frizure koje je lako održavati za dugu i kratku kosu: ne dajte da vam išta pokvari nadolazeće godišnje odmore

Piše Stil
25. svibnja 2021. - 13:06

Prije biranja frizure važno je postaviti sebi nekoliko pitanja. Prvo je svakako, hoće li nam ta frizura koju smo pronašli odgovarati crtama lica? Nakon toga je dobro provjeriti hoće li naša kosa 'izdržati' ono što joj želimo napraviti. Blajhanje tamne kose, ili frizura koja zahtjeva peglanje na tanku i oštećenu kosu nikako nisu dobra ideja. Za kraj, moramo dobro promisliti imamo li volje održavati frizuru koju smo naumili napraviti.

Dolazi ljeto, i mi već znamo da je odgovor na zadnje pitanje, da nemamo nimalo nade da ćemo se fenirati, peglati, ponekad čak ni sušiti kosu. Pronašli smo zato nekoliko frizura koje će izgledati dobro bez obzira na to koliko im vremena posvećivali, koje će izgledati isto i nakon sušenja na zraku.

Duga kosa koja ne traži puno ulaganja

Kada odlazite kod frizera prije ljeta zamolite da vas ošiša tako da vam lijepo uokviri lice s nekoliko pramenova i možda napravi ovalni oblik na leđima. Kada se kosa prirodno suši bolje je da nije preteška kako bi vam se stvorili prirodni valovi pri dnu i oko lica.

Prije biranja frizure važno je postaviti sebi nekoliko pitanja. Prvo je svakako, hoće li nam ta frizura koju smo pronašli odgovarati crtama lica? Nakon toga je dobro provjeriti hoće li naša kosa ‘izdržati‘ ono što joj želimo napraviti. Blajhanje tamne kose, ili frizura koja zahtjeva peglanje na tanku i oštećenu kosu nikako nisu dobra ideja. Za kraj, moramo dbro promisliti imamo li volje održavati frizuru koju smo naumili napraviti.  Dolazi ljeto, i mi već znamo da je odgovor na zadnje pitanje, da nemamo nimalo nade da ćemo se fenirati, peglati, ponekad čak ni sušiti kosu. Pronašli smo zato nekoliko frizura koje će izgledati dobro bez obzira na to koliko im vremena posvećivali, koje će izgledati isto i nakon sušenja na zraku.  Duga kosa koja ne traži puno ulaganja  Kada odlazite kod frizera prije ljeta zamolite da vas ošiša tako da vam lijepo uokviri lice s nekoliko pramenova i možda napravi ovalni oblik na leđima. Kada se kosa prirodno suši bolje je da nije preteška kako bi vam se stvorili prirodni valovi pri dnu i oko lica.

Dobar dodatak su i šiške, ali razmišljajte o kupanju i plaži pa radije odaberite malo duže i rijeđe, a pravi rez napravite na jesen.

Kratka kosa koju ne morate gelirati i namještati

Ako se odlučite za jako kratku frizuru najbolje je odabrati pixie koja je naprijed malo duža, a straga kraća jer je nećete morati popravljati svako dva tjedna već će izgurati i najduži godišnji.

S druge strane, ako ste ljubiteljica boba, pred kraj proljeća se ohrabrite i skratite kosu malo više. Do rujna će izrasti u lijepi lob, a vama skratiti muke traženja frizera tijekom ljetovanja. I ovdje je dobra ideja ošišati prorijeđene šiške, tako da ih na loš dan možete ostaviti na licu a bob skupiti pundžicama i tako proširili dijapazon frizura.

 

19. travanj 2024 09:58